({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Mårten Bergkvist

Ett minne för livet

Tävla i SM i utomhusmatlagning och upplev något du sent kommer att glömma.

Som deltagare får du inte bara delta i en välorganiserad tävling utan ges även möjlighet att arbeta med fantastiska råvaror från närområdet som du tillagar över öppen eld.

Det är en rolig, inkluderande tävling där du möter nya människor, får möjlighet att lära dig nya saker och lära känna nya platser. Att tävla i SM i utomhusmatlagning är som att ge dig själv en gåva för alla sinnen. En totalupplevelse där du inte bara ser maten utan även känner lukterna, hör den sprakande elden och kan smaka på det som sker.  

En tävling som hyllar utomhuslivet, matlagning, mötet mellan människor och kärleken till lokalt producerade råvaror. Det spelar ingen roll vilka förkunskaper du har sedan tidigare, om du arbetar som kock eller tillbringar tid i köket för att det är kul. Det är en tävling för alla som älskar att laga mat.

Varmt välkommen att anmäla dig till en upplevelse du lär minnas resten av livet!

 

Läs mer om hur själva tävlingen går till

Så säger tidigare deltagare om tävlingen

Lag Sol

Bestående av mor och dotter, Carina och Lovisa, som tävlade i deltävlingen i Falkenberg 2021. 

Fotograf: Assar Larsson

 

Varför anmälde ni er till deltävlingen?

Vi ville göra en rolig upplevelse tillsammans. Både jag och Lovisa gillar matlagning. Vi bor på en gård i skogen och lagar en del mat ute. 

Vad hade ni för förkunskaper/erfarenheter inom matlagning? 

Egentligen inga mer än vanlig hushållsmatlagning. Lovisa lagar ofta mat hemma och gick en kurs för barn sommaren 2020 i Laholm som hon tyckte var jätterolig. Vi är en stor familj när vi träffas allihop och det brukar vara många man ska laga mat till. Så vår matlagning går nog mer ut på att se till att alla är mätta och glada snarare än perfektion. 

Vad tyckte ni var roligast under tävlingen?

Roligast var att vi klarade att leverera 3 färdiga rätter inom tidsramen. Det var också roligt att så många kom och hejade på oss, både barn och vuxna. 

Vad är ert starkaste minne från tävlingen?

Starkaste minnet var i starten när eldarna skulle igång och i slutet när alla moment var klara. Däremellan var det bara fullt fokus som gällde.  

Skulle ni vilja tävla igen? 

Ja det skulle vi om några år när vi tränat upp oss. Vi var bara två i vårt lag, hade nog också varit toppen med en deltagare till. Men roligt hade vi och fått med oss ett minne för livet 

Vilka tips eller lärdomar skulle ni vilja skicka med till nya tävlande? 

Ha roligt på vägen. Jobba på detaljerna – det hann vi inte riktigt med. Svårigheten är att få ihop allting i slutet.

 

Team Gonzalez

Bestående av Luis, Emelie och Aston som tävlade i deltävlingen i Värnamo 2021. 

Fotograf: Assar Larsson


Varför anmälde ni er till deltävlingen?

Vi älskar friluftslivet och kände att vi behövde en rolig utmaning. När vi först anmälde oss tänkte vi att det inte är så olikt det vi annars gör när vi är i skogen, men när tävlingen började närma sig insåg vi ju att vi skulle få publik och inte alls vara själva som i skogen, då blev det givetvis lite mer nervöst.

Vad hade ni för förkunskaper/erfarenheter inom matlagning?

Egentligen ingen alls, men vi behöver ju äta dagligen så det blir ett sätt för oss att umgås i familjen. Sen så tycker vi att det är roligt med mat generellt. Vi lagar gärna mat tillsammans hela familjen.

Vad tyckte ni var roligast under tävlingen?

Att få specifika råvaror att utgå ifrån i matlagningen var jätteroligt. Extra kul blev det eftersom man blir erbjuden lokala råvaror och vi gick in för att göra det helt vegetariskt.

Vad är ert starkaste minne från tävlingen?

Något som vi ofta pratar om är att det var så många som kom fram, ville prata och veta vad vi höll på med. Ingen av oss hade ju något bra svar, vi bara gjorde något vi tycker är kul utan att egentligen riktigt veta vad vi höll på med. 

Skulle ni vilja tävla igen? 

Absolut skulle vi vilja göra om tävlingen fler gånger. Vi lärde oss massor om att arbeta som ett lag och insåg ganska snabbt att det inte är så svårt när man har roligt. Att få tävla gör ju att man spetsar till sig lite och blir ännu bättre. Nu när vi är ute och lagar mat i skogen pratar vi ofta om de tips och lärdomar vi fick under tävlingen.

Vilka tips eller lärdomar skulle ni vilja skicka med till nya tävlande?

Egentligen skulle vi bara vilja säga att man inte ska se det som en tävling utan mer som en utmaning. För oss var det aldrig en tävling utan en utmaning som vi ville göra tillsammans. 

 

 

SM i utomhusmatlagning presenteras i stolt samarbete med: