({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En man i hatt, blå tröja och förkläde står och lagar mat utomhus på en strand.

Fotograf: Caroline Andersson

Varför ska man arrangera en deltävling?

SM i utomhusmatlagning är ett evenemang som bjuder på många mervärden, både för besökare och arrangör. Det är ett tillfälle för människor att mötas kring matlagning, utomhusliv, lokala råvaror och vackra platser. Samtidigt är det också en möjlighet för arrangören att locka nya målgrupper, lyfta livsmedelsproducenter i området, en plats på destinationen och synas i nya sammanhang.  

Orter som deltagit >>

Vad vinner man som destination på att arrangera en deltävling?

Förutom att ni som destination blir del av någonting större i en nationell tävling är det också ett sätt att stärka sin kommunikation inom främst outdoor och matturism. Det ges även möjlighet att visa upp en specifik plats på destinationen och lyfta dess platsunika smaker och råvaror. Platsen väljer man själv som arrangör och det kan vara allt ifrån ett välkänt besöksmål på destinationen till en dold pärla som man vill att fler ska upptäcka.

 

Fotograf: Tobias Andersson

Fotograf: Assar Larsson

 

Tävlingsformen gör att det är lätt för besökaren att se, känna och förstå vad som händer vid matlagningen på tävlingsplatsen. Detta gör att själva arrangemanget inte behöver vara så stort för att det ska upplevas som bra och värt att besöka. Det vinnande laget från varje deltävling representerar deltävlingsorten i finalen. Deltävlingsorten finns även med på finalen genom de platsspecifika råvaror som finns i finalens råvarukorg. Det finns även möjlighet för destinationen att delta på plats för synlighet under finalen då den avgörs under utomhusfestivalen Sweden Outdoor Festival.

 

Fotograf: Jesper Anhede

 

Vilket stöd får man som deltävlingsort?

Som arrangör av en deltävling i SM i utomhusmatlagning får man ett färdigt genomarbetat koncept. Det innebär att man får allt från listor på vad man behöver till protokoll, grafiskt material, information på denna webbplats, ritningar, lån av utrustning med mera. Som deltävlingsort får man även stöd av representanter från Next Skövde som är på plats under deltävlingen och som har erfarenhet av andra deltävlingsorter. Men framför allt blir man en del av en tävlingsorganisation som tycker att det vi gör är riktigt roligt.

Hur gör man om man vill arrangera en deltävling?

Ta kontakt med Magnus Sundmark på Next Skövde. Han ger svar på tankar, frågor och funderingar kring arrangemanget. Sen är det bara att tuta och köra!

Magnus Sundmark, projektledare
magnus.sundmark@nextskovde.se
 

 

SM i utomhusmatlagning presenteras i stolt samarbete med:

Så tycker de som tidigare arrangerat deltävlingar: