({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Tuana

Åka pulka på Billingen - fyra härliga pulkabackar

Nedan har vi listat 4 härliga pulkabackar på Billingen i Skövde där du får det rätta pirret i magen! Så välkommen ut för hitta din favoritbacke.

Billingecentret

Precis utanför Billingecentret finns den nya pulkabacken. Bord och grillplatser finns på toppen av backen. Backen sprutas med konstsnö när vädret tillåter. Inne i Billingecenter finns värmestuga med sittplatser och pentry där du kan värma och medhavd mat. Där finns även omklädningsrum, WC, café och mat samt sportbutik med uthyrnning. 

Mer om Billingecenter

Gamla Billingebacken

Om du går upp för backen (promenadvägen/bilvägen) upp mot Billingens Fritidsområde hittar du en lite dold backe. Gå förbi den stora öppna ytan på höger sida i början av backen. När du kommit in i trädpartiet går du till höger in bland träden.
Här är det riktig fart och en ganska brant och pirrig backe. Är du en våghals åker du hela vägen från toppen där du har underbar utsikt över Skövde. Vill du ha ett lite lugnare tempo så testar du att åka från halva backen. 

Åker ni pulka i denna backe kan ni grilla lunchen eller kvällsmaten vid någon av de grillplatser som finns på Billingens Fritidsområde runt Åsbotorpssjön och Hållsdammen. Här finns alltid ved i lådorna. Eller så går du till värmestugan i Billingecenter. Vill du sätta dig vid bord och få maten serverad finns Toppen Café och Mat i Billingecenter och på Billingehus kan du äta och samtidigt njuta av utsikten över Skövde. 

Stora Kulhult

På andra sidan om berget Billingen vid Stora Kulhult på Billingen, tvärs över vägen från Gröna Lund utanför Lerdala, finns en härlig pulkabacke för stora som små. Här brukar familjerna samlas tätt på vintern, och glöm inte att ta med en god picknick att avnjuta i backen!

Mer om pulkabacken vid Kulhult

Ulveket

I det fina naturreservatet Ulveksbackarna där hela landskapet böljar finns massor av backar att välja på. Det kulliga landskapet är ett klassiskt camélandskap, och nivåskillnaderna mellan de högsta topparna och djupaste dalarna är ända upp till 30 meter! Ta med pulka, bob eller tefat och börja upptäck området!

 

Fler pulkabackar i Skövde och karta var de ligger hittar du här

Mer vinteraktivteter