({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Tuana

Åka pulka på Billingen - fyra härliga pulkabackar

Nedan har vi listat 4 härliga pulkabackar på Billingen i Skövde där du får det rätta pirret i magen! Så välkommen ut för hitta din favoritbacke.

Billingecentret

Precis Billingecentret finns den nya pulkabacken, det finns bord och grillplatser på toppen av backen. Backen sprutas med konstsnö när vädret tillåter.

Gamla Billingebacken

Om du går upp för promenadvägen mot Billingens Fritidsområde hittar du en lite dold backe. Gå förbi den stora öppna ytan på höger sida, och när du kommit in i trädpartiet går du till höger in bland träden. Här är det riktig fart och en ganska brant och pirrig backe. Är du en våghals åker du hela vägen från toppen där du har underbar utsikt över Skövde. Vill du ha ett lite lugnare tempo så testar du att åka från halva backen. 

Åker ni pulka i denna backe kan ni grilla lunchen eller kvällsmaten vid någon av de grillplatser som finns på Billingens Fritidsområde runt Åsbotorpssjön och Hållsdammen. Här finns alltid ved i lådorna. 

Stora Kulhult

Vid Stora Kulhult på Billingen, tvärs över vägen från Gröna Lund utanför Lerdala, finns en härlig pulkabacke för stora som små. Här brukar familjerna samlas tätt på vintern, och glöm inte att ta med en god picknick att avnjuta i backen!

Ulveket

I det fina naturreservatet Ulveksbackarna där hela landskapet böljar finns massor av backar att välja på. Det kulliga landskapet är ett klassiskt camélandskap, och nivåskillnaderna mellan de högsta topparna och djupaste dalarna är ända upp till 30 meter! Ta med pulka, bob eller tefat och börja upptäck området!

 

Vägvisning? Kontakta Skövde turistcenter så får du hjälp med vägen!

Mer vinteraktivteter