({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

Joakim om Hjos gästhamn

  • Visit Hjo - Hjo turistinformation

Hamnen är en fantastisk arbetsplats!

Under sommaren bubblar det av aktivitet i hamnen. Spendera en dag på Guldkroksbadet, strosa runt i den myllrande miljön, ta en tur med Hjos eget sightseeingtåg Lok-Hjo-Motivet eller med ångaren Trafik.

Om livet i Hjo gästhamn 

"Joakim Andersson heter jag och jag har hand om vår hamn här i Hjo. Jag stormtrivs på min arbetsplats, allra helst under högsäsong när det sjuder av aktivitet här nere i hamnen.

Det är en omtyckt hamn då den ligger centralt mitt i Hjo, med gångavstånd till det mesta. Så människor kommer med båt från alla håll och kanter och besöker oss, inte bara från Sverige utan även ifrån många länder i Europa.

Här på hamnkontoret, där jag håller hus, erbjuder vi våra båtgäster dusch toalett, tvättstuga och färskvatten. Vi lånar även ut flytvästar för den som behöver. Men, vi har inte bara öppet hamnen under sommarhalvåret, utan även vintertid. Vi har nämligen, sedan ett par år tillbaks, strömbildare som håller hamnen isfri. Och för dig som har med dig egen båt och till exempel ska ut och trollingfiska på Vättern, finns det båtramp". 

Båtplats i gästhamnen 

I hamnen finns det 243 fasta båtplatser och 14 gästhamnsplatser (röd/grön skyltning).

Under högsäsong rekommenderar vi att du som besökande båtgäst ringer 0503-350 85 i god tid innan du anlöper hamnen för att få information om var, och hur många, lediga platser som finns tillgängliga. I brist på platser kan man i vissa fall få ligga utanpå en båtgranne något dygn. 

Fotograf: Jesper Anhede

 

Service Hamnkontoret

På Hamnkontoret har du som båtgäst tillgång till dusch, toalett, tvättmaskin, kyl och frys. Här kan du även hämta turistbroschyrer. 

Att låna flytväst

Behöver du låna flytväst? På Hamnkontoret finns ett 10-tal flytvästar att låna mot depositionsavgift. Vikt: 15-90 kg.

Få tillgång till båtramp

Som besökare kan du sjösätta din båt i Hjo hamn. Hjo småbåtshamn har från och med 2016 en nybyggd båtramp. Rampen är 4,5 meter bred och klarar 9 ton. Den är belägen på den södra delen av hamnen vid parkeringsplats Strömparterren.

Parkera med båtkärra nära hamnen 

Det finns fyra platser i hamnområdet, skyltade och avsedda för bil med båtkärra. Är dessa upptagna kan du parkera din bil med båtkärra på parkeringen vid medborgarhuset Park. Kör in till parkeringen från Floragatan och vidare in bakom biblioteket. Härifrån är det bara 170 meter till hamnen.