({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Mikrofon som står på scen med människor framför

Fotograf: Bruno Cervera

Rock mot Cancer – en musikfest för en värdefull sak

Sätt på dig dansskorna och gör dig redo för en dag fylld med rockig musik och härlig gemenskap i den historiska Stadsparken mitt i Hjo. Sedan starten 2014 har Rock mot Cancer varit ett välkommet och återkommande inslag under Hjos turistsäsong. I år är inget undantag. Då samlas återigen staden för att kämpa mot cancer på det mest underbara sättet möjligt - genom att rocka loss!

Sista lördagen i juni förvandlas Hjo Stadspark till en rockig scen under årets Rock mot Cancer, festivalen som kombinerar en rad musikstilar för att tillfredsställa alla smaker. Från blues och klassisk rock till death metal och countryrock. Det finns något för alla att njuta av under denna 12-timmars musikaliska extravaganza.

Visit Hjo har pratat med en av de ideella krafterna bakom evenemanget, John Jarstål, föreningens ordförande, som berättar lite mer om Rock mot Cancer.

Vem är den typiska besökaren?

Rock mot Cancer är inte bara för de mest inbitna musikentusiasterna. ”Det är en familjefestival där vi erbjuder aktiviteter för alla åldrar. De första sex timmarna är speciellt utformade för de yngre med hoppborgar, ansiktsmålning och en rad andra spännande aktiviteter. Men, fokus rakt genom dagen är rock” säger John.

Rockigt i en historisk miljö

Evenemanget äger rum mitt i en historisk byggnadsminnesmiljö, den gamla kurortsparken från slutet av 1800-talet. Denna grönskande oas med sina pampiga träd och slingrande stigar bildar en härlig kontrast till musiken och en skön inramning. ”Många som besöker festivalen tar med sig picknickfilt och ibland egna bord och stolar och dukar upp i parken. Man tänder ljus på kvällen och umgås tillsammans med vänner och familj. Jättemysigt”.

 

Fotograf: Jesper Anhede

 

Bidrar till god sak

Det bästa av allt är att evenemanget bidrar till en god sak. Sedan festivalens början har Rock mot Cancer engagerat både lokala och grannkommuners företag för att samla in medel till Barncancerfonden Västra och Hoppets Hus i Göteborg. Med ett bidrag på nästan en miljon kronor till Barncancerfonden förra året 2023 är det tydligt att denna festival har hjärtat på rätt ställe och är fast besluten att göra skillnad.

Det är inte bara pengarna som räknas, utan även det outtröttliga arbetet från de ideella krafterna bakom festivalen. Från organisatörerna till de artister som generöst donerar sin tid och talang, är Rock mot Cancer ett bevis på vad som kan uppnås när människor kommer samman för en god sak. ”Det är underbart att få vara med och hjälpa till, att göra en viktig insats” avslutar John.

 

TILL ÅRETS ROCK MOT CANCER