({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Jesper Anhede

Sara om Tvålfabriken

  • Visit Hjo - Hjo turistinformation

I början av 1800-talet fanns allt från krukmakare, målare, guldsmeder och bokbindare till glasmästare, snickare, skräddare och till och med pistolsmeder i Hjo. Många av dessa hantverken kan du handla i Hjos unika butiker än idag! 

Jag heter Sara Johansson och driver butiken Tvålfabriken här i stan. Inspirerade av Hjos historia som kurort och vår långa hantverkstradition tillverkar vi handgjord tvål. Hjo har ju genom tiderna haft många hantverksmästare som varit aktiva här. Här fanns i början av 1800-talet allt från krukmakare, målare, guldsmeder och bokbindare till glasmästare, snickare, skräddare och till och med pistolsmeder. Många av dom här hantverken finns i Hjo än idag, vilket vi ser i alla våra unika butiker som säljer allt från keramik och silversmycken till läderartiklar, smide och egentillverkade möbler, och numera dessutom handtillverkad tvål, vilket vi tycker är roligt.

 

Fotograf: Jesper Anhede