({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
illustrerad bild på en person som sitter utanför sin husbil med en kikare runt halsen. Personen dricker kaffe.

Fotograf: Jippie Design

15 Husbilsvänliga besöksmål runt Hornborgasjön

1. Karlsfors Gård: Inredningsbutik, konst, café, ställplats, vandringsled
2. Varnhems klosterkyrka, Kata gård: Café, gårdsbutik, vandringsled
3. Mellomgården: Café, gårdsbutik, konst, ställplats
4. Naturum Hornborgasjön: Vandringsleder, café, utställning, utsiktstorn, husbilsparkering
5. Billingen: MTB-spår, vandringsleder, café, restaurang, camping
6. Löfwings Ateljé & Krog: Konst, café, restaurang, stor parkering
7. Gudhems Klosterruin: Museum, klosterträdgård, vandringsled
8. Åsle Tå: Upplevelsemuseum, café, restaurang, ställplats
9. Mösseberg: Motionsspår, MTB-spår, café, restaurang, utsiktstorn, camping
10. Wrågården: Älg- och bisonpark, gårdsbutik med café, ställplats
11. Ekehagens Forntidsby: Arkeologiskt friluftsmuseum, café, restaurang, ställplats
12. Alphems Arboretum: Park och trädgård, café, ställplats
13. Falbygdens Osteria: Ost- och delikatessbutik, restaurang, café
14. Sommarland: Nöjespark, café, restaurang, camping
15. Prästakvarna gård: Ställplats, gårdsbutik, naturstig, självplock av grönsaker

Vissa anläggningar har bara öppet delar av året. Se deras egna webbsidor för öppettider! Vissa besöksmål är hundvänliga, se här nedan:

Hundvänligt

hundvänligt ikon webben.jpg

Café Doppingen ligger bredvid naturum Hornborgasjön. Hundar är välkomna till Caféet. Precis innanför dörrarna finns det en avdelning där du får sätta dig tillsammans med din hund. Självklart får du också sitta med din hund på uteserveringen. 

Löfwings Ateljé & Krog - Hundar är välkomna till några av borden i restaurangen/caféet, dessa bokas innan ankomst. I utställningen är det ok om man frågar först. På uteserveringen är hundar välkomna och här finns det parasoll och vatten.

Bredvid Varnhems Klosterkyrka ligger Kata Gård. Hunden är välkommen in om den är kopplad! Passa även på att vandra Rosenstigen med din hund. Rosenstigen är en vacker vandringsled på ca 2 km som slingrar sig fram i en vid båge runt Klosterkyrkan med klosterruiner och Kata gård. Tänk på att hålla hunden kopplad under din promenad.

Friluftsmuseet Fornbyn, Skara. Här kan hunden följa med in genom grindarna och se gamla byggnader från hela Västergötland!

Ekehagens Forntidsby - Res tillbaka i tiden och upptäck hur människor och djur levde under forntiden. I parken är kopplade hundar välkomna. Utanför receptionen finns en vattenskål för de fyrfota vännerna. Även på uteserveringen kan du ha med din hund. OBS! I parken går det betande djur på vissa ställen. 

Mössebergs Djurpark - I parken finns höns, getter, hästar och alpackor med mera. I de hagar där djuren inte går och betar för tillfället finns möjlighet att rasta sin hund. Hagarna skriftar beroende på hur betet ser ut. Se uppsatta skyltar i parken vart du kan rasta din hund. Håll hunden kopplad utanför rastgården! i Friluftsområdet på berget med vacker utsikt över bygdenfinns många aktiviteter för familjen, bland annat motionsspår och vandringsleder i olika längd och karaktär.

Billingen - I reservaten på berget får du uppleva varierande natur – från vackra ängsmarker på kalkstensplatån uppe på berget till dramatiska diabaspelare och porlande vattenfall.

Tänk på!

Under perioden 1 mars-20 augusti är djurlivet extra känsligt och då säger Allemansrätten att hundar ska hållas kopplade. I naturreservat och i beteshagar måste man också ha sin hund kopplad. Det är svårt att säga hur betesdjuren reagerar på hundar, så var försiktig och uppmärksam eller välj annan väg. En hundägare har ett strikt ansvar att hunden inte orsakar ”skador eller avsevärda olägenheter”. Det gäller inte bara vilt utan även till exempel betande tamdjur. På Naturvårdsverkets webbsida kan du läsa mer om vad som gäller när du har med hunden i naturen.