({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jonas Ingman

Smaka på Läckö-Kinnekulle

Läckö-Kinnekulle har starka mattraditioner vilket märks på de många fina råvarorna, de lokala matproducenterna samt de förstklassiga restaurangerna och mysiga caféerna. Så se till att inte missa bordets njutningar när du är här.

RÅVARORNA – BYGDENS SPECIALITETER
Du har kommit till en rik jordbruksbygd som dessutom har direkt närhet till Europas tredje största sjö. Inte undra på att här finns ett unikt skafferi. Löjrom från Vänerns siklöja är en riktig delikatess, likaså ramslöken från den kalkrika marken på Kinnekulle som bereds till bland annat gudomlig ramslökssoppa.
    Utöver dessa finns ett stort utbud av högkvalitativa, ekologiska och närproducerade produkter som sätter extra smak på maten och livet. Dessa produkter och det stora utbudet av bra restauranger bidrar till att det i Läckö-Kinnekulle aldrig är långt från jord till bord.

Njut av den goda maten

I destination Läckö-Kinnekulle har de hängivna krögarna och kockarna som verkar här aldrig långt till sina råvaror. Bördiga jordar, vida skogar med vilt och Sveriges största innanhav är vårt skafferi.

 

PRODUCENTERNA – GÅRDSBUTIKER
För att få till dessa produkter krävs såklart duktiga producenter. Några exempel är Lilla Labäck som främst är kända för sin goda sparris men även har många andra grönsaker på sin gård. 
    På Resvilles Mathantverk förädlas bland annat frukter och bär till sylt och marmelader och deras produkter finns bland annat på ovan nämnda Närebo och har återkommande prisats i SM i Mathantverk. 

RESTAURANGERNA – KÄRLEKSFULL TILLAGNING
De som ser till att dessa fina matvaror blir till mat är restaurangerna i Destination Läckö-Kinnekulle, och som de gör det! Flera av dem är prisbelönta och tre är representerade i White Guide. Krögarparet Petter och Susanne Nordgren driver Restaurang Sjöboden och har i sin matfilosofi fokus på de bästa råvarorna från närliggande sjö och skog som serveras med modern touch för att sedan matchas ihop med god dryck.
   Nämnas bör också Forshems Gästgivargård som med anor från 1200-talet är Sveriges äldsta Gästgiveri och som fortfarande serverar matupplevelser med förankring i det lokala köket. 
    Mellbygatans i Lidköping är en av stadens bästa restauranger. De är kända för sin råbiff och ditt innovativa kök. Här finns över hundra olika sorters hantverksöl att välja mellan. 

CAFÉERNA – SKÖNA FIKASTUNDER
Känner du för en fika har du verkligen hamnat på rätt ställe. Förutom ett 30-tal caféer i konditoriernas stad, Lidköping, finns många smultronställen runtom i bygden.
    På Nya stadens torg hittar du Gamla Rådhuset. I denna karaktäristiska byggnad finns naturligtvis ett konditori, Rådhuskonditoriet, där du lämpligen beställer en Läckökringla.
    På Utsiktens kaffestuga Kinnekulle kan du njuta av en fika med en härlig vy över Kinneviken framför dig. Även kritikerna har förstått kvaliteten på områdets caféer då fem av dem finns med i White Guides caféutgåva. Så det finns goda möjligheter att hitta din egen favorit, börja att prova dig igenom utbudet redan idag!

Hitta alla matställen i Läckö-Kinnekullebygden!

Mer om mat och dryck