({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Anna Söderman

  • Fotograf: Mariestads turistcenter

  • Fotograf: Mariestads turistcenter

Ställplatser i Mariestad

  • 08 jul, 2021

Välkommen till någon av våra ställplatser runt om i Mariestads kommun. Alla ligger i anslutning till vatten, antingen Vänern eller Göta kanal. År 2016 och 2020 utnämndes Mariestad till Årets husbilsvänligaste kommun, vilket vi är väldigt stolta över. Det är första gången samma stad får utmärkelsen två gånger.

Ställplats gästhamnen, Mariestad
15 platser för husbil i Mariestads gästhamn. Här får du stå i max 3 dygn. Servicebyggnad med dusch, WC och tvättmöjligheter. I gästhamnen finns restauranger, bodar och båtturer sommartid. Nära till Gamla Stan och centrum med shopping, caféer och restauranger. 

Avgift: 190 kr/dygn
El: 30 kr
Tvättmaskin och torktumlare: 30 kr/gång

Avgiften betalas direkt på Hamnmagasinet, till hamnvärd eller via Swish-nummer: 123 589 5461

Kontakt:
Hamnvärd 0501-39 31 30, 0734-438 491
E-post: info@hamnmagasinetmariestad.se
Hemsida: www.hamnmagasinetmariestad.se

 

Ställplats yttre hamnen, Mariestad
I yttre hamnen i Mariestad finns 59 platser, varav 36 med el. Under perioden 1 juni till 15 september finns ytterligare 31 platser för husbilar norr om servicehuset, allra längst ut i yttre hamnen. Här finns även elplatser.

Betalning sker i en parkeringsautomat som tar de vanligaste betalkorten och även mynt. I närheten finns ett servicehus med WC, dusch och vattenpåfyllning. I närområdet finns också möjlighet för tömning av latrin. Det är nära till gästhamnen där det finns restauranger, bodar och båtturer sommartid. I hamnområdet finns också utegym, boulebana, beachvolleybollplaner och närhet till stora gräsytor vid Karlsholme Folkets park.  

Avgift: 190 kr/dygn
El: 30 kr/dygn 
Avgiften betalas i en automat.
Tvättmaskin och torktumlare: 30 kr/gång. Finns i gästhamnens serviceutrymmen. Tvätt bokas och betalas hos Hamnmagasinet.

Läs mer om ställplatsen här

Kontakt:
Mariestads kommun
Tel. 0501-75 58 50
E-post: visitmariestad@mariestad.se


Ställplats, Mariestads golfklubb
Golfbanan ligger alldeles vid Vänerns strand och en av kommunens härliga badstränder, Sandviken, 4 km från centrum. Här kan du stå med husbil eller husvagn, antingen i direkt anslutning till banan eller på uppställningsplats med utsikt över Vänern. Tillgång till dusch och WC i klubbhuset dygnet runt. 

Avgift:
150 kr/natt
Icke golfare betalar 250 kr/natt

Kontakt:
Mariestads golfklubb
Tel. 0501-173 83
E-post: info@mariestadsgk.se
Hemsida: www.mariestadsgk.se

 

Ställplats Sjötorp, Göta kanal
14 platser med el intill kanalen. Vid övre bassängen finns 16 nya platser med el.
För att få tillgång till servicehuset kan du låna ett kort i receptionen. Du betalar då en depositionsavgift på SEK 200 som du får tillbaka när du lämnar in kortet igen. I servicehusen är det dock gratis att duscha och tvätta. Receptionen ligger i det gula huset bakom ställplatsen nära slussen. Här ligger också våffelstugan där du kan njuta av smarriga våfflor.

Kontakt:
Café Baltzar
Tel. 0501-514 40
E-post: cafebaltzar@gmail.com


Ställplats Sjötorp norr, Göta kanal
23 platser, varav 20 med el, i Sjötorp med närhet till Göta kanal. Incheckning och betalning görs hos Sjötorps Livs. Servicekort fås mot deponi på 100 kr och ger tillgång till gästhamnsservice. 

Avgift:
Plats 1-20, el: 200 kr/natt
Plats 21-23, utan el, 185 kr/natt

Kontakt:
Sjötorps livs
Tel: 0501-510 33
E-post: info@sjotorpsemester.se
Hemsida: www.sjotorpsemester.se

 

Ställplats Lyrestad, Göta kanal
25 platser alldeles vid Göta kanal med gästhamnen som närmaste granne. Här finns också ett trevligt hembygdsmuseum, en minigolfbana samt en boulebana. Tillgång till servicehus med WC, dusch, tvättmaskin och kök.

Avgift:
175 kr/dygn
El 25 kr/dygn

Kontakt:
E-post: goran.50285@telia.com eller dag.gustavsson@telia.com
Hemsida: www.ifweimerlyrestad.se


Ställplats Norrkvarn, Göta kanal
Ställplatser för husbilar vid Göta kanal och Norrqvarn Hotell & Konferens. Här har vi 6 platser med el. Servicehus finns i hotellbyggnaden. På området finns också Barnens Minikanal. Restaurangen har öppet varje dag under högsäsong juni, juli, augusti.

Avgift:
175 kr/natt med el
150 kr/natt utan el

Kontakt:
Norrqvarn Hotell & Konferens
Tel. 0501-507 70
E-post: reception@norrqvarn.se 
Hemsida: www.norrqvarn.se

 

Ställplats Laxhall, Torsö
Vid Laxhall på Torsö finns 18 ställplatser för husbil i den södra delen av den stora parkeringsplatsen. Här står du mitt i Mariestads skärgård med närhet till vandringsleder och färjan över till Brommö. Ställplatsen sköts av Laxhall Hamnkrog & Konferens. Laxhalls restaurang har öppet dagligen på sommaren och vissa helger under vår, höst och vinter. Tillgång till dricksvatten, WC och dusch. Möjlighet att låna tvättstuga för 50 kr. Förbokning av ställplats är ej möjlig.

Kontakt:
Laxhall Hamnkrog & Konferens
Tel. 0501-221 20
E-post: info@laxhall.se
Hemsida: www.laxhall.se

 

Ställplats Sundsörn
Vid Sundsörn, precis vid Torsöbron, finns nyanlagda ställplatser med fantastisk utsikt över Östersundet. Ställplatsen är öppen dygnet runt. Här ligger också restaurang Brygghuset. Nära till fin badplats vid Sundsörns camping. Reception inne på restaurangen som ligger 75-100 meter från ställplatsen. WC som är öppen dygnet runt finns vid restaurangen. Ställplats kan förbokas på telefon. 

Avgift:
180 kr/natt med el
160 kr/natt utan el

Kontakt:
Restaurang Brygghuset
Tel. 0501-230 26 eller 0501-39 31 50
E-post: info@restaurangbrygghuset.se
Hemsida: www.restaurangbrygghuset.se