({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Familj står på strandpromenaden i centrala Strömstad och tittar ut över gästhamnen.

Fotograf: Kristina Gillerstedt

Kulturevenemang

Under sommaren händer det massor i Strömstad. Här följer ett axplock av alla arrangemang och utställningar, konserter och events som erbjuds i sommar.

Fotograf: Kristina Gillerstedt

1. Räkans dag 20 juli

Räkan är en stor del av Strömstad och dess kulturhistoria och varje år arrangeras räkans dag i juli. Det är ett event för att hylla räkan med en egen festival som inleds med en räkfrukost.
Under dagen och kvällen sker aktiviteter i räkans tecken i centrum och hamnen.
Arr: Svenska Räkakademien & Strömstad Köpmannaförening.

Program kommer! 

Fotograf: Jan Palmblad

2. Trollflöjten 23-25 maj

Välkomna till StrömstadOperans föreställning av Mozarts komiska och folkliga operasaga Trollflöjten den 23 maj kl 18, 24 maj kl 18, 25 maj kl 17

Tillsammans med operasångare, musiker, dansare, barn och ungdomar från Norra Bohuslän kommer publiken att få uppleva ett gränslöst operaäventyr med sagoväsen, som fyller publiken med underskön sång och musik och där tron på människans förmåga att lysa upp världen med förnuft, konst och kärlek triumferar över mörka onda krafter som vill splittra och så split.

Biljettköp via Ticketmaster

Läs mer>>

3. Konsthallen Lokstallet

Upplev Strömstads mest intressanta och högkvalitativa konstupplevelser, utöver utställningar kommer de att arrangera konserter, föredrag och andra kulturevenemang. 
Lokstallet öppnar sina portar lördagen 13 april 2024
Fritt inträde!

Vi inleder våren 2024 med att återigen bjuda in till vår populära Öppna Salong för lokala konstnärer. Den sker lördagen den 13 april 12.00-16.00. Utställningen är icke-jurybedömd.

Stängt under perioden då vi bygger nya utställningar 13/5 - 24/5

25/5 – 30/6 ”Folk”
Fotoutställning med: Uno Karlsson, Anders Petersen och Thomas Wågström

6/7 – 11/8 ”Den allvarsamma leken”
Teckning, collage, måleri, skulptur med: Rolf André, Jockum Nordström och Jeff Olsson

17/8 – 22/9 ”Kammarspel”
Skulpturutställning med: Claes Hake och Eva Lange

28/9 Duettföreställningsprojektet ”VIDARE”

Med reservarion för ändringar. Programmet kommer att fyllas på med musikarrangemang och evenemang löpande. Håll koll på Lokstallets facebooksida.

Läs mer: Vernissage och utställningar på Konsthallen Lokstallet

Fotograf: Karin Björk

4. Bohusfestivalen 12-15 september

Det sitter i händerna! Bohusfestivalen hyllar händernas verk, hantverket. Strömstad ska blomstra av verkstäder, ull och angora, mejslar och granit. Festen tar avstamp i två hantverk med unik lokal förankring – Bohus Stickning och den huggna graniten – båda var nödhjälpsarbeten i 1930-talets fattiga stenhuggarsamhällen i norra och mellersta Bohuslän. Det har visat sig att koftorna liksom stenarna inte bara var vackra, de var outslitliga också. Bohusfestivalen vill förmedla de gamla teknikerna som borgar för skönhet och kvalitet. Det är klimatkris nu. Vi tror på våra händer.

Läs mer: Bohusfestivalen