({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Blomsholm fornminnesområde med 49 resta stenar på ett fält.

Vårtips- Här hittar du vårens omtyckta aktiviteter

Shoppa, ät god mat, upptäck vår fina besöksmål och passa även på att koppla av i vår vackra natur. Här hittar du vårliga tips för hela familjen!

Fotograf: Roger Borgelid

Kustnära vandring

Upplev våra bästa platser som bjuder på vandring, utsikt och natur, havsnära naturreservat väl värt ett besök:
  • Kosteröarna
  • Saltö
  • Västra Rossö - Kockholmen
  • Nötholmen
  • Kobbungen

Mer om vandringsleder och naturreservat>>

Om du planerar grillpicknick i naturen så ha koll på vad som gäller om eldning och välj helst en iordningställd grillplats. Grillar finns bland annat i våra naturreservat 

Cykla på Sydkoster

Sydkoster (8km2) är den största av ön och en cykeltur är ett trevligt nöje för hela familjen. Det är lätt att ta sig runt och att ta dagen som den kommer i sann kosteranda är inte svårt. Läs mer om cykla på Koster.

MTB 

BikePark i Tjärndalen

Lagunen Bikepark har flera häftiga cykelbanor som passar ungdomar och alla andra som vill känna på mountainbikens fart och fläkt. 

Guidad solnedgångstur på mountainbike

Boka en kvällstur på mountainbike och möt solnedgången på väg in mot Strömstad. Målet är vackra Laholmen och "Porten till västerhavet" som ligger mitt inne i Strömstad. Är du van att ta dig fram på mountainbike kan du istället boka turen som tar dig ut på Daftö, Öddö, Tjärnö och slutligen Saltö.

Boka guidad cykeltur på mountainbike med Cykel & salt.

 

Fotograf: Jonas Ingman

Utforska Kosterhavets nationalpark

Kosterhavet är Sveriges första marina nationalpark och invigdes i september 2009, ett unikt naturområde som saknar motsvarighet i Sverige. Det finns något för alla, såväl erfarna
friluftsmänniskor som barnfamiljer. Parken täcker nästan 40 000 hektar runt Kosteröarnas skärgård.  Naturum Kosterhavet är huvudentrén till nationalparken och ligger vid Ekenäs brygga på Sydkoster.
Hit kan du resa med Kosterbåten från norra hamnen, Strömstad.

Fotograf: Katrin Sjögren

Upplev Bohusleden och Kuststigen

Vandra och njut av varierande natur längs med våra markerade vandringsleder. 

Bohusledens 27 etapper som bjuder på totalt ca 34 mil av naturskön och omväxlande vandring genom Bohusläns vilda och vackra natur. Leden sträcker sig från Lindome i söder, vid gränsen till Halland, till Strömstad i norr.

  • En riktigt fin tur är att ta sig till Björnerödspiggen, Bohusläns högsta topp 222 meter över havet. På toppen finns förutom vindskydd och grillplats även ett utsiktstorn. Perfekt utflykt för hela familjen! Upptäck mer på etapp 26.
  • Parkera vid Blomsholm och kolla in landets största skeppssättningar som består av 49 resta stenar med den spetsovala formen av ett skepp innan du tar sikte på den häftiga grottan strax nedanför det fint belägna vindskyddet, Rogstads Hillern. Här uppe bjuds det på milsvid utsikt över Strömstad och skärgården i väster. Upptäck mer på etapp 27.

Det finns enklare lägerplats med vindskydd och iordningställda grillplatser vid båda utflyktsmålen, så packa gärna med matsäck, fika eller ta med korv och grilla.
Information om Bohusleden och de olika etapperna

Stadstur på egen hand

Du kan gå på stadsvandring i Strömstad när du själv har tid! Vandra genom staden och upplev offentliga konstverk och platsens historia. 

Uteserveringar & Shopping

Vill ni äta ute så har restauranger och kafeer öppet och flera av dessa har dessutom uteservering om man inte vill sitta inne. Stadslivet lockar med möjligheter till upplevelser och shopping av skilda slag. I centrala Strömstad finns ett rikt utbud av specialaffärer, boutiquer och hantverksbutiker. Våra shoppingcentra bjuder på shopping under tak, Strömstad Shoppingcenter, Oslovägen och Nordby Shoppingcenter vid gränsen till Norge. 

Fotograf: Strömstad Infocenter

Boka in en weekend med golf

Vill du uppleva en avkopplande helg med golf och bra boendealternativ så hittar du det här i Strömstad. En del öppnar upp tidigt på säsongen, andra lite senare. Vissa har öppet till och med augusti, andra stänger in på höstkanten när frosten lägger sig. 

Strömstad golfklubb

Sveriges västligaste golfbana där närheten till havet är märkbar och karga klippformationer har lyfts fram som ett spektakulärt designinslag ligger i Strömstad. Välkommen till 18-hålsbanan i centrala Strömstad. Läs mer>>

Dynekilens golfklubb

Dynekilens Golf är en komplett golfanläggning med en vacker 18-hålsbana, par 71, och en korthålsbana med 6st par 3 hål. På Korthålsbanan gäller "Pay n Play" och där är alla välkomna att prova att spela golf. Läs mer>>

Fotograf: Alisia Ring

Upptäcktsfärd till våra kulturmiljöer

Det spänner från hällristningar, skeppssättningar och gravringar, arkitektur, krigs- och handelshistoria till industriminnen. En lista över utbudet hittar du här>>  
TIPS! Ekomuseum Gränsland - Ett museum utan tak och väggar. Sevärdheter och besöksmål spridda över hela gränsregionen i sin naturliga miljö. Besök historiska platser i vårt närområde.