Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • En man och en kvinna på vinterpromenad ute vid Kebal, Strömstad Spa hotell.

    Fotograf: Strömstad Spa

Vinteraktiviteter

Strömstad är magisk på vintern och bjuder på annorlunda sinnesstämning. Under vårvintermånaderna, när lugnet infinner sig passa på och njut av havet och den klara luften. Om vädret och snödrivorna tillåter ströva längs stränderna med utsikt över hav och klippor. För frusna själar kanske ett bastubad eller en spadag känns lockande. 

Havsnära shopping

För många är Strömstad den idylliska småstaden med havet in på knutarna. Men Strömstad erbjuder mer än så. Här hittar du även ett stort shoppingutbud året om. I vår  stadskärna hittar man i dag ca 100 butiker och många restauranger och kaféer. Här samsas allt från små mysiga butiker med nischat sortiment till välkända affärskedjor med de stora varumärkena. 
Strömstad Handel - Butiker som är medlemmar i lokala köpmannaföreningen

Utanför stadskärnan hittar du två stora shoppingcentra.

Nordby Shoppingcenter ligger 15 km nordväst om Strömstad med över 100 butiker. Hit kan du även åka kollektivt med buss från stationen i centrala Strömstad och under Juli månad går det gratisbussar flera gånger om dygnet

Gallerian Strömstad ligger endast 2 km från centrum, på Oslovägen finns ett stort urval av butiker och restauranger under samma tak.

 Fotograf: Karin Björk

 

Bad, Träning & Spa

Under årets mörka och lite kyliga dagar kan det vara skönt att besöka badhus och att ta sig tid för lite skön avkoppling på spa.

Strömstad Badanstalt erbjuder relaxavdelning med spa och simhall med saltvatten, som de tar in direkt från havet. 
Badhuset ligger mitt i centrum med en enorm utsikt över inloppet till Strömstads gästhamn. Bassängen är 25 meter och håller 28 grader. För dom små har vi en vattensprutande barnpool med rutschkana. Här har vi sötvatten och 32 grader varmt.

Strömstad Spa erbjuder Decléor Aroma Spa som breder ut sig på 2000 kvadratmeter yta fördelat på två våningsplan. Njut av spabehandling, saltvattenspool, utomhusjacuzzi med havsutsikt, ångbastu, snötunna och finsk sauna. Boka gärna något av våra spapaket!

Två personer står vid Strömstad Spas utomhus-jacuzzi, iförda badrockar. Det är en vinterdag och ånga stiger ifrån jacuzzins varma, bubblande vatten.

 Foto; Strömstad Spa

Bastu & Vinterbad

Kallbadhuset i centrala Strömstad är öppen onsdagar och söndagar från september och fram till maj för den som vill möta vintern med salt och uppfriskande bastubad. För mer information se här>>

 Foto; Kallbadhuset

Skärgårdstur med båt

Kosteröarna är en skärgårdsidyll du kan besöka året om och passagerarfärjor avgår dagligen från Strömstad norra hamn. Här ute finns fina strövområden, vackra vyer och restauranger med varm atmosfär öppnar upp lagomt till påsk. Missa inte naturum Kosterhavet vid Ekenäs brygga, Sydkoster. Här kan du lära dig mer om livet under och över ytan i Kosterhavets nationalpark. Vintertid är naturum öppen torsdag-söndag och extraöppet skollov. 

Kosterbåtarna kör regelbundna turer dagligen till Koster från Norra Hamnen i Strömstad. För tidtabell se: www.kostermarin.se

Besök närliggande Skjärhalden, Norge. Den charmiga fiskebyn med museum, butiker och restauranger ligger endast 1 tim båtresa från Strömstad . Veslö II tar dig till och från Skjärhalden under vintern fredag och lördagar, mer info här >>

  • Fotograf: Robert Klauda

 

Naturupplevelser

Med bil tar du dig enkelt ut i den vintriga skärgården som inbjuder till strövtåg i våra kustnära naturreservat, exempelvis Nötholmen, Kockholmen (Rossö) och Saltö

Ett annat trevligt utflyktsmål vi rekommenderar är att besöka Blomsholms fornminnesområde – ett historiskt naturområde med skeppssättning och domarring. Blomsholm ligger strax utanför Strömstad, längs gamla E6:an i riktning mot Norge. 

Läs mer om våra naturreservat

Blomsholm 

Mys till det med att grilla korv och varm choklad, flera vindskydd med grillplats finns på Bohusleden exempelvis på toppen av Björnerödspiggen, Bohusläns högsta berg. Ett annat populärt utflyktsmål hittar du Färingestugan vid sjön Färingen. Stugan med kaffeservering är öppet söndagar mellan kl. 11-14 från mitten av oktober fram till påsk. Området är också en fin fikaplats med grillplats. OBS! Juldagsöppet 25 dec.

  • Fotograf: Jan Simonsson

 

Skridskoåkning och längdskidåkning

Skridskofärder – vid bra isförhållande finns alla förutsättningar för långfärdsskridsko på isbelagd havsis eller insjöar. Strömsvattnet erbjuder stadsnära skridskoåkning, sjöarna Färingen samt Lången är även de natursköna platser för skridskotur. Glöm inte säkerheten; att naturisar kräver iskunskap och vaksamhet!

Lionshov inomhushallen i Skee är öppen för allmänhetens åkning vissa dagar och tider under vintersäsong. Istider hittar du här>>

Längdskidor – Spänn fast skidorna och ge dig ut på en skidtur. 

Elljusupplysta terrängbanor finns på Erlandseröd, i Tjärndalen och vid Idefjordens Sportklubbs stuga vid Kasen. När snöläget så medger under vintertid spåras elljusspåren i Tjärndalen (3 km) och Kasen (5 km) för längdskidåkning. Vid Kasen finns även ett nyanlagt milspår med varierande svårighetsgrader.
För den som söker mer natur – och skärgårdskänsla finns möjligheter att njuta av turskidåkning i det Bohuslänska vinterlandskapet på frusna vatten och öppna markområden eller längs slingrande stigar.

Isfiske – Njut av kalla vinterdagar och värmande vårsol medan du pimplar på havet eller på igenfrusna insjöar.