({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Emaljmuggar, blåa med text Strömstad och ankare

Vinteraktiviteter

Strömstad är magisk på vintern och bjuder på annorlunda sinnesstämning - Välkommen att uppleva den du också!

Hitta upptäckarglädje i Strömstad stad

Tre tjejer sitter ute och fikar

Fotograf: Kristina Gillerstedt

Här hittar du promenadstråk, historiska byggnader, butiker för shopping, mysiga uteserveringar för fika och mat, grönområden, kulturliv, och svalkande bad - det finns helt enkelt mycket att upptäcka i Strömstad. Här hittar tips på vad du inte ska missa när du besöker oss.

Elva färgsprakande väggmålningar är nu färdiga i Strömstad, projekt Artscape Lighthouse 2022 blev en succé. Gå en unik promenad i Strömstads omgivningar och beskåda de 11 muralmålningarna. Ladda ner karta här för att hitta målningarna. 

Vandringsleder, naturreservat och naturområden

I kommunen finns exempelvis många naturreservat och friluftsområden att välja på för den som vill träna, umgås med familj och vänner eller röra på sig på betryggande avstånd från andra.  

Nedanför har vi listat några tips för att upptäcka naturen i Strömstad och glöm inte att packa ihop en fikakorg så att ni kan avsluta med en skön fika!

Fotograf: Anders Tysklind

  • Passa på att gå en härlig promenad med utsikt över Kosterhavet. Flera av våra kustnära naturområden erbjuder fin dagsutflykt med flera vackra vyer. Härlig natur och fina promenader för hela familjen är exempelvis öarna Kosteröarna och Saltö eller halvön Kockholmen.
  • Våra vandringleder Bohusleden och Kuststigen som slingrar sig genom vår kommun. Några fina utflyktsmål längs lederna är Björnerödspiggen, Dragonkullen och Rogstad Hillern. Se etapper  24-27 för Strömstad.

    Läs mer om våra naturreservat

Skärgårdstur med båt

Fotograf: Jonas Ingman

Kosteröarna är en skärgårdsidyll du kan besöka året om och passagerarfärjor avgår dagligen från Strömstad norra hamn. Här ute finns fina strövområden, vackra vyer och restauranger med varm atmosfär öppnar upp lagomt till påsk. Missa inte naturum Kosterhavet vid Ekenäs brygga, Sydkoster. Här kan du lära dig mer om livet under och över ytan i Kosterhavets nationalpark. Ladda ner vandringskarta!

Öppet på Koster just nu?

Kosterbåtarna kör regelbundna turer dagligen till Koster från Norra Hamnen i Strömstad. Du behöver inte förköpa biljett!
För biljettköp och tidtabell se: www.kostermarin.se

Utflyktstips med fika

Ett populärt utflyktsmål hittar du Färingestugan vid sjön Färingen. Stugan med kaffeservering är öppet söndagar mellan kl. 11-14 från mitten av oktober fram till påsk. Området är också en fin fikaplats med grillplats. Friluftsfrämjandet Strömstad

Poängpromenad Kasen, söndagar i vinter arrangerar Idefjorden SK tipspromenad med start från deras klubbstuga. Turen runt på stigar och stråk brukar ta ca en timme. Efter det brukar det smaka gott med fika från deras servering med bla våfflor med sylt o grädde. För mer information och datum besök deras hemsida eller håll utik på Facebook

Grillplatser

Fotograf: Roger Borgelid

Det finns flera fina iordningställda grillplatser ute i naturen som inbjuder till mysfika, korvgrillning eller kanske till och med marshmallows över den öppna elden – och glöm inte den obligatoriska varma chokladen.

Exempelvis finns iordningställda grillplatser vid vindskydden längs Bohusleden (se karta etapp 24-27) och i våra naturreservat som ute på Kosteröarna (Kosterbåten avgår dagligen från Torget), Saltö och Kockholmen. 

Cykelutflykt

Om väder och snöförhållanden tillåter så kanske ta en cykeltur känns lockande. I området Tjärndalen finns en iordningställd bike park och en mountainbikeslinga. Här hittar man cykling för alla, från nybörjare till duktiga tekniska åkare. Dessutom finns ett vindskydd med grillplats vid Bikeparken. Om väderförhållandet tillåter passa på att ta en cykeltur i Strömstads omgivningar, ladda ner karta med cykelturförslag.

Bastubad

Bastubad i vinter vid kallbadhuset

Kallbadhuset i centrala Strömstad är öppen onsdagar och söndagar från september och fram till maj för den som vill möta vintern med salt och uppfriskande bastubad. För mer information se här>>

Lagunen Camping. Basta i Evas Sjöbod med utsikt över den krispiga viken, ät en god, privat middag framför den sprakande elden i kaminen i Malis Sjöbod och om du vågar, ta ett snabbt havsdopp ner i det iskalla vattnet innan du springer upp och värmer dig i vår vedeldade badtunna. Läs mer och boka>>

Daftö resort. Deras bryggbastu bjuder på utsikt över Daftös vackra skärgård. Här njuter av en varm bastu kombinerat med ett kallt vinterbad – ett oslagbart minne. Boka en kväll tillsammans med nära och kära och låt er njuta av värme, hav och en vacker utsikt. Läs mer och boka>>

Upptäck våra kulturmiljöer

Packa med en god matsäck, lite varm choklad eller kaffe och utforska våra fina fornlämningar. 

  • Blomsholm fornminnesområde, en skyltad kulturslinga går från parkeringen vid säteriet till en av Sveriges största skeppssättning för att sedan fortsätta upp mot domarringen och gravfälten och tillbaka till parkeringen.
  • Dårskilds högar, promenera runt myternas gravfält strax utanför Skee.

Fler tips på fornlämningar och historiska kulturmiljöer i vår kommun. 

Vackra vyer och utsiktplatser

Vid svensk-norska gränsövergången finns Dragonkullen där man vid klart väder ser Gausa-toppen i Norge, 17 mil bort. En annan utsiktsplats hittar du vid Krokstrand, Björnerödspiggen som med sina 222 meter över havet är Bohusläns högsta punkt och ett mycket populärt utflyktsmål året om. Mer om utsikter hittar du här>>

Skridskoåkning

Fotograf: Anton Brusing

Skridskofärder – vid bra isförhållande finns alla förutsättningar för långfärdsskridsko på isbelagd havsis eller insjöar. Strömsvattnet erbjuder stadsnära skridskoåkning, sjöarna Färingen samt Lången är även de natursköna platser för skridskotur.
Glöm inte säkerheten; att naturisar kräver iskunskap och vaksamhet!

Lionshov inomhushallen i Skee är öppen för allmänhetens åkning vissa dagar och tider under vintersäsong. Istider hittar du här>>