({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Picknick

Äta utomhus

Mat smakar väl alltid som godast utomhus? Packa picknickkorgen och bege dig ut i naturen. Den 22:e maj är picknickens dag men att ha picknick utomhus fungerar egentligen vilken dag som helst, nästan när som helst. Här hittar du tips till din mat-utflykt!

Hitta den rätta platsen

Att hitta en mysig picknickplats är en förutsättning för en lyckad picknick. Här kommer 3 tips på fina picknickplatser.

 

1. Historiska fikaplatser

Våra kulturarvsplatser är utmärkta för att fika på. På vissa av dem finns ofta bänkar och bord på andra hittar du smidigt en gräsplätt för att breda ut filten på.

Hitta din kulturhistoriska fikaplats

 

2. Vandring + fika = sant

Att samtidigt gå en promenad eller lite längre vandring gör att magen kommer vara extra hungrig när det är dags för fika. 

Hitta våra vandringsleder här

 

3. Laga mat över öppen eld på en lägerplats

Ta med råvarorna och tillaga maten över öppen eld. I Fegenområdet hittar du ordningsställda lägerplatser där du kan övernatta och laga mat. Du når dem till fots eller via kanot. Mer om dessa läser du på Fgenområdets egna destinationssida. 

Lägerplatser i Fegenområdet

 

Take away

Ett härligt alternativ är att beställa mat från någon av våra restauranger och ta med hem. Välj själv om maten ska avnjutas hemma i trädgården eller ta med till någon av våra härliga picknickplatser. 

Alla våra matställen

 

Picknick i trädgården på lokalproducerat

Är du ändå sugen på att fixa fikat på egen hand så vill vi tipsa om att passa på att fylla din korg med lokala råvaror. Kika in utbudet hos våra lokala producenter och bagerier. Färskt bröd med lokalproducerade charkuterier och ostar från ett gårdsmejeri kommer sätta pricken över i:et. Vem har sagt att korgen behöver resa så långt? En härlig middag på altanen kan vara lika mysigt som ge sig ut i skogen. 

Alla våra lokala producenter

Burkar och flaskor

Limmareds Säteri

Gårdsbutik med inriktining på kött men butik med massa lokala varor.

Karsbo hjort

Hjort från Karsbo

Charketurier och delikatesser

BRÖT surdegsbageri

Bröd, pizza och annat gott