({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Trattkantareller på hög

    Välkommen till Svenljunga och Tranemo

Naturupplevelser att njuta av i höst

Löven byter färg från saftigt grön till guld och röd I Svenljunga & Tranemo finns det många underbara naturpärlor att njuta av där hösten visar sig från sin bästa sida. Här är våra bästa tips på 5 vandringsleder för hösten.

Fly regnet, in i värmen!

När det regnar och vädret är ruskigt kan det vara skönt att hitta på något inomhus. Ett dopp i simhallen, en skön spabehandling eller ett besök på glashyttan på Glasets Hus kan kanske vara något som lockar?

Aktiviteter för barnfamiljen

Här har vi samlat bra tips på aktiviteter och utflyktsmål för hela familjen. Kika in och planera veckans utflykter!

Nappar det?

Prova fiskelyckan

Fiska kan du göra hela året och är en rolig upplevelse för alla åldrar.

Vårt sjörike område bjuder på ett stort utbud av fiskevatten, både mindre och större sjöar. Här hittar du insjöfisk som abborre, gös, gädda, sik med flera. Det finns även flera put and take sjöar för den som vill ta det säkra före det osäkra. 

Hofsnäs Herrgård & Torpa Stenhus

Området kring Torpa Stenhus och Hofsnäs Herrgård erbjuder många upplevelser inom ett litet område. Bada, kika i saluhallen, ät middag på Hofsnäs eller gå en guidad tur på Torpa Stenhus. Här hittar du aktiviteter för både stor som liten. Området erbjuder även vackra naturområden som passar utmärkt för promenader och vandring.

Glöm inte, var rädd om naturen

Tänk på!

Nu är det många som vill njuta av naturen, tänk på att hålla avstånd även utomhus. Visa hänsyn mot naturen, djuren och andra människor. Och glöm inte att ta med ditt skräp hem eller till närmsta soptunna!

Allemansrätten ger oss frihet under ansvar – inte störa, inte förstöra. Så visa extra omtanke både mot andra besökare och vår natur.

Röd stuga, vita knutar, lokal mat

Eriksons Cottage i Ljungsarp erbjuder en helhetsupplevelse med boende, mat och miljö utöver det vanliga. Mellan sjö och skog och med tystnaden runt knuten.

Rustikt, enkelt och tyst

Med en känsla av mindfulness o tidsflykt till 1700-talet.  Backa Loges visthusbod har varsamt inretts för boende, den enda modernitet är elektriskt ljus.

Bo lantligt med hästar, får och höns.

På Grimstorpet utanför Grimsås odlas grönsakerna på gården och underbara sommarkvällar väntar dig vid egen damm med grillplats.

Unikt boende med lokalproducerad mat

Med naturreservat som granne i unika, historisk miljö hittar du verksamheten Hemma på Klev.

#Supportyourlocal

Ät lokalt!

 

Det har kanske aldrig varit viktigare att handla från våra restauranger och lokala producenter som i dessa tider. Många av våra matställen erbjuder både utkörning och take away. Stöd våra lokala matställen så att de inte försvinner!

Tips! Följ företagen i deras social kanaler för senaste informationen.

#Supportyourlocal

Handla lokalt!

Det är inte bara våra matställen som är viktiga! Glöm inte våra lokal handlare som ofta är bäst på att ge personlig och flexibel service.

Ta kontakt idag och se om de hjälper dig med hemleverans.