Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Välkommen till Svenljunga och Tranemo

    I söder hittar ni Fegen, ett naturreservat som bjuder till naturupplevelser i äkta vildmark!

    Fotograf: Hidvi Group

Besöksträdgårdar

Blommor, grönsaker, frukt och bär! Trädgårdsarbete och odling är en stor och viktig del i mångas liv och i Tranemo Svenljunga trakten finns flera vackra trädgårdspärlor att besöka, inspireras och handla av. Våren och sommaren är en fantastisk tid och trädgården är ett paradis för lustfyllt odlande, kunskapsutbyte och eftertanke.

Möt försommaren på Fagerås

 

Först kommer Påskliljorna i mars/april som är en tradition hos oss. Därefter blommar hundratals Rhododendronträd i underbara färger. Under några veckor på försommaren kan du uppleva denna blomsterprakt i Fagerås som ligger strax utanför Sjötofta, Tranemo. Här finns flera bra fikaplatser. I år är caféet stängt men ta gärna med dig picknickkorgen.

#Supportyourlocal

Ät lokalt!

Det har kanske aldrig varit viktigare att handla från våra restauranger och lokala producenter som i dessa tider. Många av våra matställen erbjuder både utkörning och take away. Stöd våra lokala matställen så att de inte försvinner!

 

Tips! Följ företagen i deras social kanaler för senaste informationen.

#Supportyourlocal

Handla lokalt!

Det är inte bara våra matställen som är viktiga! Glöm inte våra lokal handlare som ofta är bäst på att ge personlig och flexibel service.

Ta kontakt idag och se om de hjälper dig med hemleverans.

Röd stuga, vita knutar med lokal mat

Boende och miljö utöver det vanliga hittar du hos Eriksons Cottage i Ljungsarp. Beläget mitt mellan sjö och skog och med tystnaden runt knuten. Här har du möjlighet att boka en helhetsupplevelse med mat och boende av unik kvalitet.

Rustikt, enkelt och tyst

Med en känsla av mindfulness o tidsflykt till 1700-talet.  Backa Loges visthusbod har varsamt inretts för boende, den enda modernitet är elektriskt ljus

Unikt boende med lokalproducerad mat

Med naturreservat som granne i unika, historisk miljö hittar du verksamheten Hemma på Klev.

Naturupplevelser till fots och cykel

Sköna försommardagar, när vi låter solens strålar ge oss ny energi. Det är nu vi längtar ut i naturen, se blommorna växa fram genom jorden, träden bli gröna och lyssna på härlig fågelsång. Snöra på dig kängorna, släng dig upp på cykeln och ge dig ut, här hittar du tips på flera leder!

Glöm inte, var rädd om naturen

Tänk på!

Nu är det många som vill njuta av naturen, tänk på att hålla avstånd även utomhus. Visa hänsyn mot naturen, djuren och andra människor. Och glöm inte att ta med ditt skräp hem eller till närmsta soptunna!

 

Allemansrätten ger oss frihet under ansvar – inte störa, inte förstöra. Så visa extra omtanke både mot andra besökare och vår natur.

Besök våra simhallar

Rasta rastlösa barn, motionera, njut i bubbelbad och bastu eller delta på någon aktivitet.

Ett besök i simhallen är en uppskattad aktivitet för alla åldrar!