({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Välkommen till Svenljunga och Tranemo

I söder hittar ni Fegen, ett naturreservat som bjuder till naturupplevelser i äkta vildmark!

Fotograf: Hidvi Group

HÄR I SYDÖSTRA DELEN AV VÄSTSVERIGE...

 

...i  Sjuhärad, Västra Götaland. I gränslandet till Småland och Halland, bland hundratals sjöar, långa åar och djupa skogar hittar du Svenljunga och Tranemo. Här kan du uppleva naturen på riktigt, ostört och ifred. Vårt område kallas också Kind, här gick gränsen till Danmark förr vilket våra kulturarv skvallrar om. Våra skatter vittnar också om medeltid med Torpa Stenhus som bas med ett myller av fornlämningar omkring.

Kika in i vår kalender

Skulpturer, bonadsmålningar och fästningsruin

Ta en utflykt och besök någon av våra sevärdheter. Spana i natursköna järnåldersgravar, slott, eller vår coola älgstaty.

Antikt, unika platser och Västsveriges närmsta vildmark

 

 

Limmared känd för sina antikaffärer och glas, Trivselbygden med sitt stora utbud av småskalighet caféer, butiker och kulturarv och sist men inte minst naturområdet Fegen som inbjuder till bland annat fantastiska paddelupplevelser.

 

Hofsnäs Herrgård & Torpa Stenhus

Området kring Torpa Stenhus och Hofsnäs Herrgård erbjuder många upplevelser inom ett litet område. Bada, kika i saluhallen, ät middag på Hofsnäs eller gå en guidad tur på Torpa Stenhus. Här hittar du aktiviteter för både stor som liten. Området erbjuder även vackra naturområden som passar utmärkt för promenader och vandring. För att läsa mer om naturen klickar du på länken här. För att läsa mer om Torpa eller Hofnäs klickar du på respektive bild.

  • Gräne gruva

Våra bästa vandrings- och cykelleder

Sköna dagar, när vi låter solens strålar ge oss ny energi. Det är i år vi upplever naturen, här är det säkert utan trängsel. Snöra på dig kängorna, släng dig upp på cykeln och ge dig ut. Här har vi listat våra 5 bästa leder.

Nappar det?

Prova fiskelyckan

Fiska kan du göra hela året och är en rolig upplevelse för alla åldrar.

Vårt sjörike område bjuder på ett stort utbud av fiskevatten, både mindre och större sjöar. Här hittar du insjöfisk som abborre, gös, gädda, sik med flera. Det finns även flera put and take sjöar för den som vill ta det säkra före det osäkra. 

Sjönära boenden

Hitta ditt boende som ligger nära vatten. Flera av våra boenden har sjön precis utanför dörren. Välj mellan hotell, hyr en egen stuga eller campa.

 

Vi är en del av Sjuhärad

Svenljunga och Tranemo är en del av Sveriges nya destination Sjuhärad. En plats för dig som är nyfiken på något nytt, något mer...