({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Trattkantareller på hög

    Välkommen till Svenljunga och Tranemo

    Frihet, djupa skogar och hundratals sjöar - En del av Sjuhärad

HÄR I SYDÖSTRA DELEN AV VÄSTSVERIGE...

 

...i  Sjuhärad, Västra Götaland. I gränslandet till Småland och Halland, bland hundratals sjöar, långa åar och djupa skogar hittar du Svenljunga och Tranemo. Här kan du uppleva naturen på riktigt, ostört och ifred. Vårt område kallas också Kind, här gick gränsen till Danmark förr vilket våra kulturarv skvallrar om. Våra skatter vittnar också om medeltid med Torpa Stenhus som bas med ett myller av fornlämningar omkring.

Nappar det?

Prova fiskelyckan

Fiska kan du göra hela året och är en rolig upplevelse för alla åldrar.

Vårt sjörike område bjuder på ett stort utbud av fiskevatten, både mindre och större sjöar. Här hittar du insjöfisk som abborre, gös, gädda, sik med flera. Det finns även flera put and take sjöar för den som vill ta det säkra före det osäkra. 

Hofsnäs Herrgård & Torpa Stenhus

Området kring Torpa Stenhus och Hofsnäs Herrgård erbjuder många upplevelser inom ett litet område. Bada, kika i saluhallen, ät middag på Hofsnäs eller gå en guidad tur på Torpa Stenhus. Här hittar du aktiviteter för både stor som liten. Området erbjuder även vackra naturområden som passar utmärkt för promenader och vandring. För att läsa mer om naturen klickar du på länken här. För att läsa mer om Torpa eller Hofnäs klickar du på respektive bild.

Sjönära boenden

Hitta ditt boende som ligger nära vatten. Flera av våra boenden har sjön precis utanför dörren. Välj mellan hotell, hyr en egen stuga eller campa.

Biodags!

Att sjunka ner i en biostol måste väl vara bland det mysigaste som finns. Bunkra upp med popcorn, ta med dig barnen eller varför inte en bästa vän?

Aktiviteter för barnfamiljen

Här har vi samlat bra tips på aktiviteter och utflyktsmål för hela familjen. Kika in och planera veckans utflykter!

Evenemang & aktiviteter i Svenljunga & Tranemo