({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Välkommen till Svenljunga & Tranemo

    Hofsnäs Herrgård, perfekt för en somrig utflykt.

  • Välkommen till Svenljunga & Tranemo

    Vandra runt vackra sjön Såken, en kuperad vandringsled på 18 km

    Fotograf: Cykla och vandra i Sjuhärad

HÄR I SYDÖSTRA DELEN AV VÄSTSVERIGE...

 

...i  Sjuhärad, Västra Götaland. I gränslandet till Småland och Halland, bland hundratals sjöar, långa åar och djupa skogar hittar du Svenljunga och Tranemo. Här kan du uppleva naturen på riktigt, ostört och ifred. Vårt område kallas också Kind, här gick gränsen till Danmark förr vilket våra kulturarv skvallrar om. Våra skatter vittnar också om medeltid med Torpa Stenhus som bas med ett myller av fornlämningar omkring. 

Antikt, unika platser och Västsveriges närmsta vildmark

 

 

Limmared känd för sina antikaffärer och glas, Trivselbygden med sitt stora utbud av småskalighet caféer, butiker och kulturarv och sist men inte minst naturområdet Fegen som inbjuder till bland annat fantastiska paddelupplevelser.

 

Hofsnäs Herrgård & Torpa Stenhus

Området kring Torpa Stenhus och Hofsnäs Herrgård erbjuder många upplevelser inom ett litet område. Bada, kika i saluhallen, ät middag på Hofsnäs eller gå en guidad tur på Torpa Stenhus. Här hittar du aktiviteter för både stor som liten. Området erbjuder även vackra naturområden som passar utmärkt för promenader och vandring.

Aktiviteter för barnfamiljen

Här har vi samlat bra tips på aktiviteter och utflyktsmål för hela familjen. Kika in och planera veckans utflykter!

KODJAKTEN

Kodjakten är en spännande skattjakt i Boråsregionen, Sjuhärad där du letar efter gömda skyltar med koder. Klicka för att ladda ner appen idag!

Vi bjuder på årets bästa dopp!

Vi har en mängd fina badplatser. Några av dem har service i form av bryggor, klippta gräsytor, toalett, ved, grillplats och några är även anpassade för personer med fysiska funktionsnedsättningar. Vi har listat alla badplatser - här kommer utmaningen: Hur många hinner du testa i sommar?

Upptäck naturen

Endast en timme från Göteborg och mil efter mil med sköna bilfria cykelleder och spännande vandringsstigar. Stanna upp på din vandring och blicka ut över sjön och samla energi inför hektiska dagar på jobbet. Här lovar vi att du finner lugn och ro!

Paddla och bo på lägerplats

I Fegenområdet hittar du ett uppbyggt lägerplatssystem där du köper lägerkuponger för att övernatta. Lägerplatserna når du via sjövägen med kanot eller kajak.