Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Robert Dahlberg

Havsnära boenden

  • 18 sep, 2018
  • Celina Falck
  • Källa: Fem havsnära boenden

Fem havsnära boenden året runt

 

Vill du bo havsnära? Här hittar du tips på havsnära boenden i Tanum. Vill du bo i ett unikt Storytellingrum med utsikt över Fjällbacka hamn, eller njuta av ett friskt havsdopp efter bastubad på bryggan vid TanumStrand? Sätt guldkant på din boendeupplevelse! 

 

1. Stora Hotellet, Fjällbacka.

Med sitt magnifika läge mitt i Galärbacken i Fjällbacka, med utsikt över bryggan och skärgården med Valön som närmsta ö, ligger Stora Hotellet. Välj mellan något av de 33 unikt inredda rummen i Newport- eller Storytelling-stil som hotellet har att erbjuda. Du kan också välja att boka deras härliga takvåning på 30kvm med egen terrass och panoramavy över Fjällbackas hamn. I anslutning till ditt boende har du flera restauranger och caféer att välja på, samt direkt närhet till hela Fjällbackas utbud. Ett unikt boende för den riktiga finsmakaren! 

 2. Everts Sjöbod, Grönemad.

Närmare vattnet än så här kommer du knappast. I den gula varsamt renoverade sjöboden från 1800-talet tar bröderna och Ostronmästarna Lars och Per emot dig till sitt egna paradis. Här kan du välja mellan de två sviterna med egna takterasser, dubbelrum med havsutsikt eller dubbelrum utan havsutsikt. Med egen brygga, badtunna, och ostronbanken på havsbotten under dig utlovas här en helhetsupplevelse utöver det vanliga. Ta chansen att följa med på ostronsafari eller fisketur i den vackra träjullen som ligger förtöjd utanför fönstret.

Fotograf: Robert Dahlberg

3. Väderöarnas Värdshus, Väderöarna.

Längst ut i det bohuslänska havsbandet ligger Väderöarna. En andlöst vacker oas mitt ute i havet. Hit kan du resa året runt – sommar, vinter, vår eller höst. Du hämtas upp med båten från Hamburgsund som snabbt och säkert tar dig till Väderöarna. I Väderöarnas värdshus ryms en utsökt restaurang och mysigt boende för dig som vill stanna lite längre. Här välkomnas både privata gäster och företag som söker en unik plats för kreativa möten och konferens. Missa inte att njuta av en stund av total avslappning i bastun eller ett dopp i den saltvattenfyllda badtunnan. Väderöarnas värdshus erbjuder en boendeupplevelse för kropp och själ! Du kan även välja att delta på de skaldjursupplevelser som erbjuds.  

Fotograf: Roger Borgelid

4. Villa Akvarellen B&B, Gerlesborg.

I den varsamt renoverade Villa Akvarellen B&B kan du njuta av utsikten över den glittrande Bottnafjorden och dess omgivningar. Här finns plats för både mindre sällskap samt konferenssällskap. Med en kort promenad till havet, och ett stenkast till norra Bohusläns absoluta kulturcentrum Gerlesborgsskolan och KKV (Konstnärernas kollektivverkstad) är detta boendet för dig som värdesätter det vackra i livet. 

 5. TanumStrand, Grebbestad.

TanumStrand är en av Bohusläns största hotell- och konferensanläggningar. Med promenadavstånd till det pulserande Grebbestad finner du här en oas för hela familjen. Njut av varma pooler och jacuzzi i hotellets spa, eller bastubad med havsdopp vid bryggan. På TanumStrand är det alltid något spännande på gång, och du kan delta i olika aktiviteter som träning, yoga, skaldjursupplevelser eller utomhusaktiviteter för alla smaker. Spana in deras kalender för att se vad som är på gång.

Här erbjuds boende på hotell eller i stuga. Båtburna gäster är välkomna att lägga till i den vackra gästhamnen året om. Ett boende för den riktiga livsnjutaren som vill ha allt man kan önska sig på bekvämt avstånd.

Fler havsnära boenden