({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Människor som cyklar

Fotograf: Roger Borgelid

Cykla på landsväg

Att susa fram på landsvägar med vinden i håret är ett effektivt och härligt sätt att uppleva landskapet, den vackra naturen och charmiga platser på. Oavsett om du motionscyklar eller bara använder cykeln som transportmedel för utflykten, erbjuder Uddevalla många vackra sträckor som lämpar sig utmärkt för cykling. Här tipsar vi om några, så dra på dig träningskläderna eller packa picknickkorgen och ge dig ut för en härlig tur!

 

Fjordrundan 

Ta dig runt de natursköna fjordarna mellan Uddevalla och Orust på två hjul. Här hittar du ett ruttförslag på 12 mil med flera fina stopp ut med vägen såsom Gustafsberg, Ljungskile centrum, Slussen, Destination Bokenäset och Hafsten Resort. Packa cykelkorgen och ta hela rundan på en gång eller dela upp på den på flera dagar. 

Till Fjordrundan 

Cykla på sköna Bokenäset

Utgå från Destination Bokenäset och njut av Bokenäsets vackra landskap på cykelsadeln. Omgivningarna bjuder på mörkgröna bokskogar, porlande bäckar, ljuvlig landsbygd, barrskogsdoft och klippor vid fjordens kant. Trampa runt i behagligt tempo med familjen eller vännerna med en fikakorg på pakethållaren.

Rundan går huvudsakligen på lättrampade stigar och skogsvägar samt lågtrafikerade småvägar. Vid två tillfällen korsas landsvägen till färjan vilken kan vara mycket trafikerad, så var uppmärksam på detta och cykla säkert. Den är måttligt kuperad och ca 24 km lång.

GPX-fil nedladdning

man som cyklar på landsväg


Lummiga Lane

Turen går genom lummig skog och öppet landskap, startpunkten för rutten är Fjällvägen / Helenedalsvägen. Ni har närhet till flera badsjöar längst vägen så packa med era badkläder tillsammans med pickninckkorgen.

Ni cyklar längstmed både grusvägar och asfalterade vägar. Mellan Uddevalla och Lane Fagerhult går turen längs bilfria Lelångenbanan. I övrigt cyklar ni längst bilvägar som är lågt trafikerade. Den är måttligt kuperad och ca 35 km lång.  

Karta Lummiga Lane

Ta cykeln till Mollön

Om ni vill ta cykeln för en utflykt över dagen finns det fina cykelvägar hela vägen från Uddevalla centrum ut till Mollön. Enkel väg är det ca 10 km så i maklig takt tar det ungefär 30-45 minuter.

Väl på Mollön finns en kommunal badplats med hopptorn och bryggor att fiska krabbor från. Vill du ha mer äventyr finns det stigar i naturreservatet som går att utforska till fots där du kan få en härlig utsikt över Havstensfjorden.

GPX-fil nedladdning

Unda


Underbara Uddevalla

Cykla en tur genom ett vackert och varierande landskap, susa förbi historiska platser som Sveriges äldsta badort Gustafsberg. Turen startar vid Walkesborgsbadet på Göteborgsvägen och erbjuder möjlighet till bad i både salt hav och sjöar så glöm inte packa badkläder för ett eller ett par svalkande dopp.  

Turen går till största delen på asfalterade vägar som är lågt till måttligt trafikerade. Turen är delvis kuperat och 45km lång.  

Karta Underbara Uddevalla 

Ljuvliga Ljungskile "med inslag av salt och sött"

Startpunkt för rutten är Ljungskile centralstation. Turen går mellan hav och älv i dalgången utefter sjöarna Kolbengtserödsjön, Funneshultsjön och Vassboviksjön. Ni susar fram på grusvägar genom lummig skog men också på slingrande asfaltsvägar med lite mer trafik.

Turen är Kuperad och ca 50km lång.

Karta Ljuvliga Ljungskile

Cykel