({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Roger Borgelid

Cykla på landsväg

Att susa fram på landsvägar med vinden i håret är ett effektivt och härligt sätt att uppleva landskapet, den vackra naturen och charmiga platser på.

Oavsett om du motionscyklar eller bara använder cykeln som transportmedel för utflykten, erbjuder Uddevalla många vackra sträckor som lämpar sig utmärkt för cykling. Dra på dig träningskläderna eller packa picknickkorgen och ge dig ut för en härlig tur!

Cykla på sköna Bokenäset

Utgå från Destination Bokenäset och njut av Bokenäsets vackra landskap på cykelsadeln. Omgivningarna bjuder på mörkgröna bokskogar, porlande bäckar, ljuvlig landsbygd, barrskogsdoft och klippor vid fjordens kant. Trampa runt i behagligt tempo med familjen eller vännerna med en fikakorg på pakethållaren.

Rundan går huvudsakligen på lättrampade stigar och skogsvägar samt lågtrafikerade småvägar. Vid två tillfällen korsas landsvägen till färjan vilken kan vara mycket trafikerad, så var uppmärksam på detta och cykla säkert. Den är måttligt kuperad och ca 24 km lång.

GPX-fil nedladdning

Cykel


Lummiga Lane

Turen går genom lummig skog och öppet landskap, startpunkten för rutten är Fjällvägen / Helenedalsvägen. Ni har närhet till flera badsjöar längst vägen så packa med era badkläder tillsammans med pickninckkorgen.

Ni cyklar längstmed både grusvägar och asfalterade vägar. Mellan Uddevalla och Lane Fagerhult går turen längs bilfria Lelångenbanan. I övrigt cyklar ni längst bilvägar som är lågt trafikerade. Den är måttligt kuperad och ca 35 km lång.  

Karta Lummiga Lane

Ta cykeln till Mollön

Om ni vill ta cykeln för en utflykt över dagen finns det fina cykelvägar hela vägen från Uddevalla centrum ut till Mollön. Enkel väg är det ca 10 km så i maklig takt tar det ungefär 30-45 minuter.

Väl på Mollön finns en kommunal badplats med hopptorn och bryggor att fiska krabbor från. Vill du ha mer äventyr finns det stigar i naturreservatet som går att utforska till fots där du kan få en härlig utsikt över Havstensfjorden.

Karta Mollön på cykel 

Unda


Underbara Uddevalla

Cykla en tur genom ett vackert och varierande landskap, susa förbi historiska platser som Sveriges äldsta badort Gustafsberg. Turen startar vid Walkesborgsbadet på Göteborgsvägen och erbjuder möjlighet till bad i både salt hav och sjöar så glöm inte packa badkläder för ett eller ett par svalkande dopp.  

Turen går till största delen på asfalterade vägar som är lågt till måttligt trafikerade. Turen är delvis kuperat och 45km lång.  

Karta Underbara Uddevalla 

Ljuvliga Ljungskile "med inslag av salt och sött"

Startpunkt för rutten är Ljungskile centralstation. Turen går mellan hav och älv i dalgången utefter sjöarna Kolbengtserödsjön, Funneshultsjön och Vassboviksjön. Ni susar fram på grusvägar genom lummig skog men också på slingrande asfaltsvägar med lite mer trafik.

Turen är Kuperad och ca 50km lång.

Karta Ljuvliga Ljungskile

 

För tävlingssugna:

Utmana dina kompisar eller kollegor på en fantastisk cykelrunda på landsvägar i den dalsländska naturen. Dalslandsrundan har olika klasser och banlängder för att passa alla motionärer – oavsett om du vill ta en lugn cykeltur eller vill ”värma upp” inför större cykelutmaningar under säsongen. Läs mer om Dalslandsrundan här.