({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Kurortshistoria

Inger och Anders Dejke har skrivit boken de själva saknade när de flyttade till Lyckorna i början av 1970-talet: Den fantastiska historien om hur ett skogs beklätt berg förvandlades till en av Sveriges finaste bad- och kurorter i slutet av 1800-talet.

Mountainbike-leder

Magnus bygger leder som inspirerar fler att cykla i skogen. Fem fantastiska cykelleder på fem år. Det är Uddevalla Cykelklubbs bidrag till alla hängivna mountainbike-cyklister. Magnus Ekwall är en av eldsjälarna bakom satsningen.

Gårdsbutik

Med ett brinnande intresse för djur och närproducerad mat var det ett naturligt steg för Maria och Marita att starta gårdsbutik på familjegården. Här säljer de mat som producerats på gården och i närområdet, men även noggrant utvalda inredningsprylar.

Badentusiaster

Under pandemin har många upptäckt njutningen med att bada utomhus året runt. I Uddevalla har flera hundra badentusiaster bildat en förening med målet att staden ska få ett kallbadhus vid havet

Nytänkande

Ljungskile har fått en ny mötesplats mitt i centrum. I huset där Nordströms handelsbolag en gång låg har nytänkande och samverkan mellan driftiga företagare resulterat i ett nytt affärskoncept. Butikerna, nagelsalongen och crêperiet bjuder in till en annorlunda upplevelse.

Fiskarbröderna

Uddevallas enda aktiva yrkesfiskebåt, UA3 Lizona, är bröderna Sterners arbetsplats året runt. Med hamnen vid Skaftöbron som bas driver de småskaligt skaldjursfiske på Skagerack och Kattegatt sedan 16 år.

Kvinnohistoria

Färgstarka kvinnor drev rösträttsfrågan, företag och skolor i Uddevalla under många år i slutet av 1800-talet och början på 1900-talet. Deras intressanta liv och gärningar har Jienny Gillerstedt på Bohusläns museum fördjupat sig i.

Musik

Martin Hall är kanske inte känd för den breda allmänheten ännu. Men lägg namnet på minnet. Efter att ha skrivit musik till tv-program, dataspel och reklamfilmer under många år, har han nyligen släppt egen musik.

Naturupplevelser

En bit från allfarvägarna ligger Destination Bokenäset, inramat av stora bokskogar, vackra ängar, klippor och hav. Här jobbar Tomas, Jenny och deras team för att möta gästernas ökande efterfrågan på upplevelser i naturen.

Karriärsresa

När Jény Meira som 20-åring och ny i Uddevalla sökte extrajobb i Hotel Carlias reception nämnde hon ambitionen att bli hotellchef vid 25 års ålder. Så blev det och numera leder hon ett tajt personalteam.

Hantverksdröm

En ny karriär som destillatör lockade bagaren Michell att flytta till Ljungskile. På kort tid har han tillsammans med ett team utvecklat prisbelönt gin under varumärket Klocktornet.

Bokenäsets varuhus

I 41 år har Dick Knutson drivit livsmedelsbutiken Rotan som ligger strategiskt vid den vältrafikerade rondellen i Rotviksbro på Bokenäset. I höst bygger han ut butiken för sjätte och sista gången. Samtidigt klurar Dick redan på nya idéer och affärskoncept.

Framtiden

Det var mångsidigheten och den breda publiken som lockade Annette Prior till uppdraget som chef för Bohusläns museum i Uddevalla. – Museer är jätteviktiga mötesplatser som kan skapa trygghet och tillit, inte minst idag när det finns så mycket oro i samhället, säger Annette.

Dykintresset

Gullmarsfjordens speciella dykvatten och rika marina liv lockar dykare från hela världen. För Nicolas Bremell var det naturligt att fytta företaget Dykcentrum från Bollebygd till Bokenäset. – Jag är förälskad i vår plats vid havet.

Entreprenören

Sune Björk är ett välkänt namn för de festa Ljungskilebor. Många har handlat i hans service- butik i centrum eller mött honom i olika roller på Ljungskiles fotbollsarena Skarsjövallen. Han är entreprenör ända ut i fingerspetsarna.