Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Roger Borgelid

  • Fotograf: Roger Borgelid

  • Fotograf: Fredrik Bogren

  • Fotograf: Åsa Dahlgren, vastsverige.com

Upplev Uddevalla på cykel

Låt klippor, hav och förtrollande skogspartier utgöra kulissen medan du trampar dig fram i lagom takt på cykeln. Susar fram på skogsvägarna i full fart på mountainbike. Vare sig du planerar en regelrätt cykelsemester eller bara vill ta dig en stilla tur längs kusten en sommarkväll är Uddevalla ett utmärkt val - här finns cykelvägar, cykelleder och cykelvänliga vägar. Och med Uddevallas strategiska läge, i hjärtat av Bohuslän, leder de flesta cykelvägar hit!

 

För den sävlige cyklisten finns det gott om hel-och halvdagsturer, både på asfalterade cykelvägar och på grusvägar i skogen. Cykla i Uddevalla eller Ljungskile, kanske från Uddevalla till Ljungskile och ta båten tillbaka? För det är helt okej att ta med cykeln ombord på Skärgårdsbåtarna. Sevärdheter längs cykelvägarna finns det också gott om, cyklar du tillexempel längs Strandpromenaden till Gustafsberg – Sveriges äldsta badort – njuter du av bedårande omgivningar. Kanske väljer du att trampa fram åt andra hållet för att titta närmre på Skalbankarnas unika flora. Båda utflyktsmålen ligger på bekvämt cykelavstånd från Uddevalla centrum.

Det finns ju så många fördelar med att cykla. Det är bra för såväl kropp och själ som för plånbok och miljö. Friheten att när som helst stanna till och insupa den friska havsluften och längs vägen upptäcka dina alldeles egna smultronställen. Kan det bli bättre? Om du inte har med egen cykel kan du under sommarhalvåret hyra cykel på Uddevalla turistcenter, där finns även cykelkartor för hela Bohuslän som ger dig bra översikt på cykelvägar, samt över sevärdheter och rastställen.

För den adrenalinberoende anordnar Upplevelsebolaget mountainbikeutflykter runt om i regionen, med utgångspunkt i Uddevalla. Men du kan också hyra mountainbike om ni är en grupp om minst 8 personer. Är det susa utför klippor man är sugen på rekommenderas detta varmt.