({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Stallgården Bokenäset

Fotograf: Max Ljungberg

Smaka på Bokenäset

Mörkgröna bokskogar och barrskogsdoft, kulturlandskap med fornminnen och blågråa klippor vid fjordens kant - Bokenäset är Bohuslän i ett nötskal.

Bokenäset är verkligen Bohuslän i ett nötskal. Halvön bjuder på både kontraster och harmoni. Här finns mörkgröna bok- och barrskogar med fina vandringsleder, och du har alltid nära till de blågrå klippor och stränder som ramas in av Havstensfjorden, Nordströmmarna och Gullmarsfjorden.

Vill du bo vid havet med ett naturreservat som granne och ha nära till det mesta som händer på Bokenäset, kan femstjärniga Hafsten resort vara helt rätt. Bada och sola vid stranden eller poolen, äta något gott och vara med på någon aktivitet som ordnas för både barn och vuxna. Vågar du åka Sveriges längsta zipline? I hjärtat av Bohuslän, med utsikt över Koljöfjorden ligger Destination Bokenäset. Här finns allt du behöver för att slappna av. Slå dig ner i restaurangen och njut av vällagad mat. Sjunk sedan ner i ett härligt bubbelbad på terrassen. När ögonlocken börjar kännas tunga väntar din nybäddade säng på rummet.

Nog är det en svindlande känsla att sitta på restaurang Stallgården och se ut över viken vid Svälte kile och veta att Snorre Sturlasson, i sina sagoböcker om den nordiska mytologin, har skrivit om händelser som utspelat sig just här. Om sagan är sann eller inte spelar ingen roll; utsikten och maten blir på något vis ännu godare. Restaurangen bjuder på västsvenska smaker på lantgården med anor från 1600-talet. I samma lokaler finns den populära inredningsbutiken Två Fröknar som även säljer kläder. Här finns även chark, bageri och blomsterbutik.

Vackert beläget i inloppet av Nordströmmarna ligger Wilmas Brygga Café & Bistro. Precis vid vattnet i Källviken och hamnen fylld med båtar. En mysig plats som har öppet hela sommaren.