({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Jan Tove

  • Fotograf: ©Jan Töve, Sweetwater Production AB

  • Fotograf: Jan Töve Sweetwater Production AB

Det här är vår FILMSTAD

  • Källa: Karin Norrlander

– När du blir kär i en plats, blir du också kär i dess folk, säger filmskaparen Colin Nutley. Människorna, naturen och möjlighet till arbetsro får honom och Helena Bergström att återvända gång på gång, inför varje ny film. Här är bland annat Änglagård, teveserien Saknad och Vilken Jävla Cirkus inspelade.

Fascinationen för den vanliga människans liv och hur människor agerar i svåra situationer. Det är vad Colin Nutleys filmer handlar om. Här i Ulricehamn har han gång på gång gestaltat den svenska vardagen, i småstaden, där någon människas enskilda våndor gett honom inspiration till en historia som i det lilla kan innehålla en enorm dramatik trots att den är långt ifrån action, mord eller snabba bilar.

– Det som intresserar mig är det som händer runtomkring historien. När någon begår självmord, då är det inte bara personen som tar livet av sig, eller blir mördad som det påverkar, det sprider sig. Det är mycket mer intressant att se hur vanliga människors liv påverkas, förklarar Colin Nutley.

Om människor och det nära i mänskligt liv, vardag, sorg, glädje, kärlek, hopp, förtvivlan och undran – var ska livet ta vägen? I varje människas historia, i mötet mellan olika personer finns alltid en historia att berätta. Den kan vara nog så dramatisk trots att den egentligen utspelar sig i utkanten av dramatiken. I Ulricehamn och på landsbygden runt omkring hittar Colin Nutley miljöerna han söker. Det är en tillgång att få använda sig av platser där folk lever och relaterar till. Som att filma i ett hus och sedan möta en man på gatan som kommer fram för att berätta om sin farfar som bodde i just ett sånt hus. Man upptäcker och älskar människor eller så gör man det inte, det bara är så, resonerar Colin Nutley.