({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Ekstrand Media

Lassalyckans utveckling

På Lassalyckan händer det alltid något. En stor byggnation och nysatsning med hotell, gym, padel och butik är igång vilket kommer höja standarden avsevärt för den redan mycket fina arenan.

Fotograf: Hökerum fastigheter

Rejäl satsning

Det har funnits i planen en tid och nu börjar det bli verklighet. På bilden ser vi ungefär hur utvecklingen av hotellområdet kommer att bli. Det är en rejäl satsning på framtiden som görs. 

Mer hotell och konferens

Hotell Lassalyckan är ett etablerat och omtyckt hotell med fantastisk personal. Nu byggs det återigen till för att kunna erbjuda fler rum. De nya rummen kommer bli större och med eget pentry där självhushållning kommer kunna erbjudas. Även en större del för konferenser kommer byggas. Detta beräknas att stå klart i januari 2021.

Fotograf: Klas/ulricehamnsturistbyra.se

Träningscenter, Padel och butik

I anslutning till hotellet kommer Lindas Träningscenter öppna ytterligare en anläggning. De finns sedan tidigare inne i Ulricehamns centrum med en väletablerad och omtyckt anläggning där alla åldrar samlas och tränar pass från bland annat konveptet Les Mills, crossfit-inspirerad cirkelträning samt på maskiner i gymmet. Bredvid detta skapas en hall för padel, Ulricehamns PadelPlace samt en specialistbutik för Skidor, löpning och mtb. XCC Endurance Sports heter butiken som redan står klar och öppnade i oktober 2020.
Padel, gym och hotell ska står klart i januari 2021. 

Spårcentral och information

Det sker även stora nyheter på området när det gäller informationsbiten. En helt ny digital spår- och informationscentral står klar. En spårcentral är en plats med information om spår, leder och annat intressant man kan behöva veta. Det är också en startpunkt för mycket av aktiviteterna. Här kan du numera starta din aktivitet, vare sig du ska åka skidor, ge dig iväg på din mtb eller vill springa eller vandra. Här har också precis nua skyltar satts upp som gör det lätt att veta hur man tar sig ut på respektive spår, led elelr aktivitet. 

  • Fotograf: Ulricehamns Turistbyrå

Wakeboard, hinderbana och pumptrack

Under sommaren öppnade en helt ny wakeboarspark. Den är belägen i en av dammarna som normalt används som vattenreservoar inför konstsnötillverkningen. Wakeboard bokar du online och utrustningen hyr du hos ansvariga. 
En pumptrack och hopplinje stod också klar under sommaren. Pumptrack är en cykelsport där du på ett "pumpande" sätt kör cykeln upp och ner på den kuperade banan. Funkar bra för BMX-cykel och mountainbike. Den är alltid öppen och tillgänglig för alla i alla åldrar. 
Under hösten och vintern anläggs även en hinderbana. Det är en kortare runda på drygt 400 meter där det med jämna mellanrum är olika hinder man kan utmana sig själv genom att ta sig över, eller under, eller kanske förbi. Det här blir en härlig utmaning för den träningssugna. För närvarande är ungefär 8 hiner klara och det är fritt fram att testa. 

  • Fotograf: Ekstrand Media

  • Fotograf: Ulricehamns Wakeboardförening / www.ulricehamnsturistbyra.se

  • Fotograf: Ulricehamns Wakeboardförening / www.ulricehamnsturistbyra.se

  • Fotograf: Ulricehamns Turistbyrå

  • Fotograf: Ulricehamns Turistbyrå

Stärker Ulricehamn och Lassalyckan

Med denna nysatsning som görs av Ulricehamns kommun, lokala föreningar och lokala företag som Hökerum fastigheter stärks Ulricehamns och Lassalyckans attraktionskraft ytterligare. Mer hotellrum, gym, padel och konferens kommer bli ett fantastiskt tillskott på det redan så uppskattade friluftsområdet, liksom wakeboard, hinderbana och spårcentral.
Allt är planerat att vara klart till nästa Världscup januari 2021. Vissa delar är dock beräknade att stå klara redan hösten 2020. 

Mer om Lassalyckan