({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Ekstrand Media

Lassalyckans utveckling

På Lassalyckan händer det alltid något. En stor byggnation och nysatsning med hotell, gym, padel och butik sattes igång 2020 vilket höjde standarden avsevärt för den redan mycket fina arenan.

Mer hotell och konferens

Hotell Lassalyckan är ett etablerat och omtyckt hotell med fantastisk personal. Nu har det byggts till för att kunna erbjuda fler rum. De nya rummen är större och med eget pentry där självhushållning kan erbjudas. Även en större del för konferenser finns nu i hotellet.

Fotograf: Hotell Lassalyckan

Träningscenter, padel och butik

I anslutning till hotellet har Lindas Träningscenter öppnat ytterligare en anläggning. Bredvid detta har en padelhall skapats, Ulricehamns PadelPlace och en fin sportbutik XCC Endurance Sports har öppnat och här finner du allt för längdskidor, löpning och mtb. 

Spårcentral och information

Det sker även stora nyheter på området när det gäller informationsbiten. En helt ny digital informationscentral står klar. En spårcentral är en plats med information om spår, leder och annat intressant man kan behöva veta. Det är också en startpunkt för mycket av aktiviteterna. Här kan du numera starta din aktivitet, vare sig du ska åka skidor, ge dig iväg på din mtb eller vill springa eller vandra. Här har också precis nua skyltar satts upp som gör det lätt att veta hur man tar sig ut på respektive spår, led eller aktivitet. 

digital spår- och informationscentral

  • Fotograf: Ulricehamns Turistbyrå

Wakeboard

Under sommaren öppnade en helt ny wakeboarspark. Den är belägen i en av dammarna som normalt används som vattenreservoar inför konstsnötillverkningen. Wakeboard bokar du online och utrustningen hyr du hos ansvariga. Öppen från maj till september. 

wakeboarspark.

Pumptrack

En pumptrack och hopplinje stod också klar under sommaren 2020. Pumptrack är en cykelsport där du på ett "pumpande" sätt kör cykeln upp och ner på den kuperade banan. Funkar bra för BMX-cykel och mountainbike. Den är alltid öppen och tillgänglig för alla i alla åldrar. 

pumptrack

Hinderbana

Under hösten och vintern anläggs även en hinderbana. Det är en kortare runda på drygt 400 meter där det med jämna mellanrum är olika hinder man kan utmana sig själv genom att ta sig över, eller under, eller kanske förbi. Det här blir en härlig utmaning för den träningssugna. För närvarande är ungefär 8 hiner klara och det är fritt fram att testa. 

Hinderbana

  • Fotograf: Ekstrand Media

  • Fotograf: Ulricehamns Wakeboardförening / www.ulricehamnsturistbyra.se

  • Fotograf: Ulricehamns Wakeboardförening / www.ulricehamnsturistbyra.se

  • Fotograf: Ulricehamns Turistbyrå

  • Fotograf: Ulricehamns Turistbyrå

Stärker Ulricehamn och Lassalyckan

Med denna nysatsning som görs av Ulricehamns kommun, lokala föreningar och lokala företag som Hökerum fastigheter stärks Ulricehamns och Lassalyckans attraktionskraft ytterligare. Mer hotellrum, gym, padel och konferens kommer bli ett fantastiskt tillskott på det redan så uppskattade friluftsområdet, liksom wakeboard, hinderbana och spårcentral.

Mer om Lassalyckan