({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Pilane

Fotograf: Roger Borgelid

Cykla i Bohuslän

Att upptäcka den Göteborgska och Bohuslänska Skärgården från cykeln är fantastiskt. Här väntar en rik variation av storslagna vyer, pittoreska fiskesamhällen och charmiga småstäder. Nedan hittar du tipsen för härliga cykelutflykter för en eller flera dagar.

Cykla med barn på Tjörn

Tjörn är en alldeles utmärkt cykelö, som lämpar sig för hela familjen, med sina natursköna vägar och ständiga närhet havet. Gröna cykelskyltar visar vägen utmed öns cykelleder och cykelvägar och underlaget varierar mellan asfalt, smågrus eller annat underlag som funkar bra att cykla på. Ta med egna cyklar eller boka en hyrcykel att hämta upp på plats! Här hittar du tipsen för cykling på Tjörn.

Fotograf: Roger Borgelid

Cykla på Sydkoster med barn

Det är något speciellt att cykla på näst intill helt bilfria Sydkoster. Avstånden på den 8 km2 stora ön är perfekta för en cykeltur tillsammans med familjen. Som bonus får du också en härlig start på dagen när du tar båten ut till Koster – en riktigt fin resa. Packa gärna med badkläder om vädret tillåter. På Sydkoster finns nämligen gott om fina stränder och klippor. Njut av en härlig fika i solen när du pausar från cyklingen!

Fotograf: Robert Dahlberg

Mountainbikecykling i Bohuslän

Bohuslän erbjuder en varierande och spektakulär natur som passar utmärkt att utforska från cykelsadeln. Karga klippor, kuperade skogspartier och böljande ängar. Här finns något för alla. Dessutom satsas det för fullt med att bygga ut fler mountainbike-leder i några områden. Läs mer om mountainbikecykling i Bohuslän.

Fotograf: Göran Assner

Båtluffa i Bohuslän

Båtluffa med cykel genom Bohusläns vackra skärgård och få upplevelser du sent kommer att glömma. Här hittar du tips på härliga båtturer, smultronställen, aktiviteter och mysiga boenden från Marstrand till Uddevalla. 

 

Cykelkartan Bohuslän

"Cykelkarta Bohuslän" visas föreslagna rutter där det är trevligt och säkert att ta sig fram på två hjul från Göteborg till Strömstad. Kartan som täcker in hela Bohuslän finns att beställas här nedan.