({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Topplista - Västsveriges bästa golfbanor

Här hittar du en topplista med några av de bästa golfbanorna i Sverige. Böljande fairways, vältrimmade greener och knepiga ruffar breder ut sig bland skogar, sjöar, hav och kring herrgårdar. Här finns verkligen något för alla!

Att gå en runda på någon av alla natursköna golfbanor i Västsverige är en underbar upplevelse. Klimatet här bäddar dessutom för en lång säsongen, med start tidigt på vårkanten och med gröna greener sent in på hösten. Nedan listar vi Västsveriges finaste golfbanor. Lycka till med svingen!

 

Innehåll på sidan:

 

 

Golfbanor nära Göteborg

 

 

Hills Golf & Sports Club, Mölndal

– Utnämnd till en av Sveriges bästa golfbanor av Svensk Golf!

Par 71-banan på Hills Golf & Sports Club utanför Göteborg invigdes 2005 och rankas idag som en av Sveriges bästa. Den ursprungliga banan är designad av de namnkunniga golfbanearkitekterna Arthur Hills och Steve Forrest. Sedan dess har även en revidering utförts på sex av hålen av den svenske proffsgolfaren Johan Edfors.

Banan ligger vackert belägen i en avskild dal, gränsande till Sandsjöbacka naturreservat. Det bitvis kuperade skogs- och parkområdet karaktäriseras av 18 unika hål med breda, böljande fairways och välplacerade bunkrar. Utsikten från restaurangen i klubbhuset är storslagen!

Boka ett golfpaket:

 

Göteborgs Golf Klubb, Hovås

– Sveriges äldsta golfklubb!

Göteborgs Golf Klubb bildades så tidigt som 1902, vilket gör den till Sveriges äldsta golfklubb. Banan ligger i Hovås, i södra utkanten av Göteborg, och karaktäriseras som en kort park- och skogsbana. Skärgården gör sig påmind utmed i stort sett hela rundan och vissa platser, såsom 6:ans och 7:ans tee, stoltserar med magnifik utsikt och en skön seaside-känsla.

Banan ligger på en kompakt yta, men döm inte svårighetsgraden utifrån längden. Det är lätt att underskatta denna trixiga par 70-bana och kanske är det därför som så många elitspelare har den som sin favorit. Toppa rundan med ett besök till Hovås Golfkrog och njut av god mat med havsutsikt.


Boka ett golfpaket:

 

Öijared Resort, Floda

– Sveriges största golfanläggning!

Fotograf: Öijared Resort

På den natursköna halvön mellan sjöarna Mjörn och Sävelången, en halvtimme från Göteborg, ligger Öijared Resort med en nära tusenårig historia. De tre 18-hålsbanorna samt en elbelyst Multibana med golf, fotbollsgolf och frisbeegolf, gör Öijared till Sveriges största golfanläggning.

Banorna har skilda karaktärer, där park varvas med skog. Gamla banans ondulerade greener och strategiskt placerade bunkrar skapar utmanande spel och på Parkbanan finner du höjdpunkten redan på första tee, då den ligger på det arkitektritade klubbhusets gräsbeklädda tak. Öijared Resort erbjuder boende, atmosfär, komfort och estetik. På hotellet finns flexibla rum som är lätta att anpassa till antalet gäster. Utöver fyra golfbanor, Driving Range, golfshop och hotell finns restaurang, gym samt Öijared Bad och Bastu med inomhuspool och en varm utomhuskälla. En komplett anläggning för golf och avkoppling.

Boka ett golfpaket:

 

Ulricehamns Golfklubb, Ulricehamn

– Golf med milsvida utsikt!

Fotograf: Jan Töve, ulricehamnsturistbyra.se

På Ulricehamns Golfklubb spelar du golf på en 18-hålsbanan som är en av de högst belägna banorna i Sydsverige och en anrik klubb från 1947. Golf med utsikt. På Ulricehamns Golfklubb kan du spela golf i en intressant och omväxlande park- och skogsbana i underbar natur med en vidunderlig utsikt. Du kan bland annat se Falköping från 12:ans tee och Borås på 16:e tee.

Du hittar golfbanan högst upp i Ulricehamn, granne med Lassalyckan friluftsområde och Hotell Lassalyckan. Att Ulricehamns Golfklubb dessutom har hög och härlig luft vittnar den gamla Sanatorieandan om.

Boka ett golfpaket:

 

Hulta Bollebygd Golfklubb, Bollebygd

– Fin bana i parkmiljö!

Fotograf: Janne Jeanson

Hulta Bollebygd GK har en vacker parkbana i herrgårdsmiljö, mindre än en halvtimme från Göteborg. Här får du en utmanande runda oavsett vilken typ av golfspelare du är. Banan som ligger på en sandås i Nolåns dalgång är nästan alltid i bra kondition tidigt på våren och under blöta höstar. Det stilfulla klubbhuset är symbol för klubbens ambition att såväl medlemmar som gäster ska känna trivsel.

Boka ett golfpaket:

 

Stora Lundby Golfklubb, Gråbo

– Trevlig seasidebana!

Fotograf: Terassen Stora Lundby

I augusti 1972 slog Sveriges största golfambassadör Sven Tumba invigningsslaget på Stora Lundby GK, som då hette Stannums GK. Den världsberömda arkitekten Frank Pennink har skapat en bana som mjukt följer det böljande landskapet i en gammal klassisk jordbruksbygd i Lerums kommun.

Här kan du spela på en 18-hålsbana, 9 korthål "Pay and Play" och besöka simulatorgolf på inomhusbanan.

 

St Jörgen Park Golf Club, Hisingen

– Göteborgs citynärmaste 18-hålsbana!

Fotograf: Sankt Jörgen Park

Sankt Jörgen Park ligger på Hisingen, endast en kvart från centrala Göteborg. Gillar du en utmanande parkbana kan du se fram emot de inledande åtta hålen. Gillar du en öppen bana med hedkänsla då uppfyller hål 9-17 alla kriterier. Från banans högsta punkt kan du njuta av utsikten över både staden och hamninlopp.

Klubbhuset med restaurang och bekvämligheter ligger i direkt anslutning till 1:a tee och 18:e green, precis som drivingrange och puttinggreen. Och var du än befinner dig på banan så är du mindre än en kvarts promenad från hotellet.

Boka ett golfpaket:

 

 

Golfbanor i Bohuslän

 

 

Fjällbacka Golfklubb, Fjällbacka

– Instagramvänlig golf!

Fotograf: Photographer: Jacob Sjoman

Turisterna vallfärdar till Fjällbacka, mycket tack vare Camilla Läckbergs kioskvältande deckare och den vackra skärgården. Men många har även med sig golfbagen hit, vilket inte är särskilt konstigt. En runda på Fjällbacka GK bjuder nämligen på allt det som kännetecknar Bohuslän – vatten, vind, klippor och lummig grönska.

Banan har karaktär av semi-seaside och greenerna är hårda. Anråsälven rinner längs flera hål och lockar med hänförande vyer, men ställer även krav på golfarens precision. Det 16:e hålet är mycket Instagramvänligt, med passage över älven och den vackra stenmuren, samt inspel mellan bunkrar och klippor.

Boka ett golfpaket:

 

Gullbringa Golf & Country Club, Kungälv

– Fina omdömen på Leading Courses!

Fotograf: Gullbringa Golf & Country Club

En dryg mil ifrån det klassiska seglar- och badsamhället Marstrand ligger Gullbringa Golf & Country Club. Från starten 1967 och fram till idag har platsen utvecklats till klassisk golfarmark med totalt 27 välskötta hål, fördelade på tre 9-hålsbanor.

En bana har parkkaraktär, en skogsdito och den tredje en blandning mellan skog och park. Slingorna kombineras växelvis till en 18-hålsbana, vilket inbjuder till varierande spel även för den återkommande gästen. Passa på att äta lunchbuffé på restaurang Gullkrogen eller ta ett dopp i klubbens utomhuspool under sommaren.

Boka ett golfpaket:

 

Lysegårdens Golfklubb, Kungälv

– Riktigt rolig golf!

Från uteserveringen på Lysegårdens klubbhus, strax norr om Kungälv, ser du större delen av den öppna 18-hålsbanan. Välskötta greener och en modern sträckning gör att spelet aldrig blir tråkigt, vilket på senare år har gjort Lysegården till en av Göteborgsområdets mest spelvärda banor.

Till nybörjarens glädje är flera av hålen relativt korta. Det finns dock några tuffa utmaningar, bland annat tolvans många spelvinklar och 14:e hålets motlut. Stanna upp vid 13:e green och njut av Västsveriges högsta vattenfall, med en fallhöjd på 38 meter. Fallet ligger i utkanten av ett naturreservat med underbar lövskog.

 

Lyckorna Golfklubb, Ljungskile

– Inget hål är det andra likt!

Bohusläns näst äldsta bana, Lyckorna Golfklubb, bjuder på en välkomponerad golfupplevelse där inget hål är det andra likt. Det största pluspoänget går till den makalösa panoramautsikten över havsremsan mellan Orust och fastlandet, men även den mjukt kuperade banan har sin charm.

Här finns en del bollslukande vattenhinder som kräver djup koncentration, men som samtidigt kan vara en riktig spelvändare när du behöver det som mest. Glöm inte stanna upp då och då för att njuta av de stora ekarna, klipporna och givetvis havet som ramar in rundan. Lyckorna ligger strax utanför Ljungskile, en timme norr om Göteborg.

Boka ett golfpaket:

 

Strömstad Golfklubb, Strömstad

– Sveriges västligaste golfbana!

Strömstad Golfklubb stoltserar med Sveriges västligaste golfbana och är en storfavorit, inte minst bland norska golfare. Den kuperade parkbanan är utmanande, trots sin relativt korta bansträckning. Närheten till havet är tydligt märkbar och karga klippformationer har lyfts fram som ett spektakulärt designinslag.

Klubbhuset rymmer både golfkrog och en välsorterad proshop. Banan ligger på behändigt avstånd från Strömstad centrum, vilket gör att det är lätt att kombinera golfturen med andra nöjen, till exempel en båtluff i skärgården eller en spaupplevelse på Strömstad Spa.

Boka ett golfpaket:

 

Orust Golfklubb, Ellös

– Välbalanserad kustbana!

Det kustlika klipplandskapet känns igen från andra Bohusbanor, närheten till havet likaså, men Orust Golfklubbs främsta styrka ligger ändå i den blandade karaktären och välbalanserade sträckningen. Parkhål samsas med skogs- och ängspartier och i stort sett alla delar av spelet krävs och sätts på prov, utan att banan för den delen blir onödigt svårspelad eller lång.

Stundtals är vinden kraftig, men det vägs upp av det faktum att havet syns från nästan alla hål. Närheten till havet gör att greenerna ofta är sommargröna från mars till november. Här, på västkustens största ö, kombinerar du förstklassig golf med gemytlig skärgårdsidyll.

Boka ett golfpaket:

 

Skaftö Golfklubb, Fiskebäckskil

– Spela mellan klipporna!

Fotograf: Skaftö Golfhotell

Välkommen till en naturskön bana med teknisk karaktär och utsikt över klippor och hav. Förstagångsspelaren vet aldrig vad som väntar bakom hörnet på Skaftö Golfklubb. Banan kräver observation av vindriktning och spel med "silkeshandskar” för att unvika bergsstudsar.

Klubben blev utsedd till Årets Golfklubb 2016 för sitt målmedvetna arbete med juniorverksamheten. Golfshop, restaurang och hotell finns i klubbhuset.

Boka ett golfpaket:

 

Lycke Golf & Country Club, Kungälv

– Lugnt och havsnära!

Fotograf: Tofta Herrgård

Lycke Golfbana är en i många avseenden unik golfanläggning med delvis karaktär av seasidebana med utmanande bunkrar och modernt anlagda greenområden. En bana som ger dig många spännande golfupplevelser, oavsett vilken kategori av golfare du tillhör.

Mycket kraft har lagts på att skapa en omväxlande och variationsrik golfbana där varje hål har sin egen identitet. Alla sorters slag finns där och vår förhoppning är att du under en runda får tillfälle att lufta samtliga dina klubbor.

Boka ett golfpaket:

 

 

Golfbanor i Dalsland

 

 

Forsbacka Golfklubb, Åmål

– Gå en sjönära golfrunda!

Runt en av småsjöarna i Dalsland – de tusen sjöarnas land – slingrar sig landskapets vassaste golfbana. Få banor i Sverige har ett lika rogivande läge. Endast 15 mil från Oslo är Forsbacka Golfklubb utanför Åmål en fröjd för alla naturälskande golfare.

Klubbhuset ryms i en vit herrgårdsbyggnad från 1700-talet, med utsikt över Forsbackasjön och flera av de 18 hålen. Strax intill klubbhuset ligger Jägmästarflygeln med hotell i en charmig och anrik miljö. Den kombinerade park- och skogsbanan lämpar sig således för såväl dags- som övernattningsturer.

Boka ett golfpaket:

 

Dagsholms Golfklubb, Färgelanda

– Så mycket mer än bara golf!

Fotograf: Lena Lindberg Wong, Dalslands Turist AB

Dagsholm Golf ligger naturskönt invid Ellenösjön i Färgelanda kommun i södra Dalsland. Här erbjuds inte bara spel på en spännande och rolig 18-hålsbana, utan även en drivingrange, närspelsområde samt möjligheter till golflektioner för såväl nybörjare som erfarna spelare. 

Runt banan finns möjligheter till andra aktiviteter, exempelvis bad, paddling, vandring och fiske. Omgivningen och de stora skogarna runt om ger många härliga naturupplevelser.

Boka ett golfpaket:

 

 

Golfbanor i Skaraborg

 

 

Läckö Golfklubb, Lidköping

– Topp 10 i Sverige enligt Leading Courses!

Fotograf: Linnea Gustavsson

På Kållandsö i Vänerns södra innerskärgård hittar du Läckö Golfklubb. Den lättkuperade 18-hålsbanan är designad med hänsyn till den natursköna omgivningen och bjuder på roligt spel för alla typer av golfare. Många av hålen tar dig in i områden som är isolerade från resten av banan och övriga spelare, vilket gör att du kan spela i lugn och ro.

Från restaurangen i klubbhuset kan du blicka ut över knallgröna greener och fairways, omgivna av mäktiga ekträd. Passa på att besöka närliggande Läckö slott, naturum Vänerskärgården och den pittoreska porslinsstaden Lidköping.

Boka ett golfpaket:

 

Skövde Golfklubb, Skövde

– Topp 20 i Sverige enligt tidningen Svensk Golf!

Fotograf: Tobias Andersson

18-hålsbanan på Skövde Golfklubb byggdes så sent som 2018 och blandar modern strategi med brittiska influenser. Banan är strategiskt belönande och du tjänar sällan på att utmana de hinder som finns. Samtliga hål är inramade av vackra skogspartier.

Restaurangen serverar dagens lunch och det är inte långt till SKövde centrum eller Billingens friluftsområde. 

Boka ett golfpaket:

 

Till huvudsidan för golf

 

Du kanske också är intresserad av: