({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Bastubad värda en omväg

16 söta och salta bastubad i Västsverige

Släpp alla måsten, andas ut och njut av värmande bastubad, uppfriskande dopp och fantastisk utsikt mot hav eller sjö. Här hittar du söta och salta bastubad som är värda en omväg.

För att du ska kunna planera ditt bastubad hittar du, efter varje bastu, information om under vilken period bastun kan bokas.  

Salta bastubad på Västkusten

Bastun på Dyrön

Bastubad på Dyrön

- Kort båttur från Rönnängs- eller Rökans brygga

Bara tio meter från havet, vid Dyröns södra udde, ligger Dyröbastun. Bastun utsågs för ett antal år sedan till Sveriges bästa eluppvärmda bastu, mycket tack vare sitt lugna läge med utsikt över havet.

 • Öppen för bokning hela året. 
 • I Sydhamnen ligger Våffelcaféet på Dyrön, en självbetjänad våffelstuga där du gräddar dina våfflor och betalar med swish.
 • Ica Dyrön är en ToGo-butik som är öppen 24/7. Här finns fika och färdiga rätter. På fredagar och lördagar serveras det pizza i butiken. Det går även att beställa catering direkt till bastun.

Långholmens bad & bastu.

Långholmens bastubad

- Hönö i Göteborgs norra skärgård

I Göteborgs norra skärgård ligger Hönö. Här kan du finna ro och njutning i Långholmens bastubad & marina möten smakfullt inredda bastu med utsikt ut över havet. 

 • Öppen för bokning hela året. 
 • Tips! I anslutning till bastun ligger en smakfullt inredd sjöbod för fest och umgänge upp till 40 personer. 

Bastun vid Nimbus Öckerö

Bastu med havsutsikt

- Öckerö i Göteborgs norra skärgård

Bastun hos Nimbus Öckerö finner du längst ut på bryggan med vacker utsikt över klippor och hav. Här bastar ni upp till åtta personer i två eller fyra varma timmar. Bada kan ni göra både inne i hamnen och på den nya bryggan ut mot havet. 

 • Öppen för bokning hela året. 
 • Tips! Nimbus Öckerö erbjuder även god mat och övernattning om du vill förlänga vistelsen. 

Relaxflotte på Vrångö

Relaxflotte på Vrångö

- Vrångö, den sydligaste av de året runt-bebodda öarna i Göteborgs skärgård

Kajkantens bastuflotte ligger i hamnen på Vrångö. Här kan du varva bastu med svalkande havsbad och du har även tillgång till matplats/mötesplats och kök.

 • Öppen för bokning hela året.
 • Tips! Kombinera turen med en härlig vandring runt ön. Stanna över natt i någon av Kajkantens sjöbodar och njut av havets läckerheter på Hamnkrogen Lotsen (stängt från 31/1 - 15/2)

Avkoppling vid Salt & Sill.

Bastukatamaran hos Salt & Sill

- Klädesholmen på Tjörn

Förtöjd vid hotellet Salt & Sills brygga ligger S/S Silla, en katamaran byggd för skön avkoppling. På båtens nedre plan finns bastu, relaxrum, duschar, toalett samt badbrygga med stegar ner i havet. På det övre planet finns uppvärmd badtunna och soldäck. 

 • Öppen för bokning året runt. 
 • Tips! Kombinera vistelsen med en natt i Sveriges första flytande hotell eller njut av en bit mat i restaurangen. 

Bastu vid Björholmen

Vedeldad bastu vid havet

- Björholmens Marina på Tjörns nordvästra sida. 

Från den vedeldade bastun kan du titta ut över skären och spana in båtarna i gästhamnen. När du vill byta värmen mot ett svalkande bad är det bara ett par steg ner till det salta vattnet.

 • Öppen för bokning hela året. 
 • Tips! Kombinera bastubadet med en god söndagsbrunch.

Bastuflotte vid Hotel Strana

Bastuflotte och havsbad

- Hotel Strana i Hällevikstrand på Orust.  

Hos Hotel Strana på Orust finns en bastuflotte för upp till 14 personer. Boka in en vistelse med vänner eller familj och njut av värmande bastubad. Bastun ligger precis utanför restaurangen på honnörsbryggan.

 • Öppen för bokning hela året. 
 • Tips! Kombinera vistelsen med god mat och mysigt boende på Hotel Strana. 

Bastuflotte hos Anfasteröd.

Vedeldad bastuflotte

- Ljungskile

Mitt i Bohuslän, på en skogsklädd sluttning med innerskärgården i sin famn hittar du Anfasteröd Gårdsvik, en unik semesteranläggning. Här kan du boka och njuta av den vedeldade bastuflotten. Bastun har plats för 12 personer och i anslutning till bastun finns ett relaxrum

 • Öppen för bokning hela året.
 • Tips! Kombinera turen med en härlig vandringstur. Stanna över natt i någon av de mysiga badstugorna.  

Bastu på egen ö, Hampholmen

Bastu och badtunna på egen ö

- Hampolmen ligger utanför Smögen. 

På ön Hampholmen utanför Smögen på Västkusten finns möjlighet att skapa en egen privat oas med avkoppling och goda skaldjur. Den vedeldade badtunnan är fylld med uppvärmt havsvatten och bredvid finns även en bastu. 

 • Öppen för bokning hela året. 

Havsbastu hos Bokenäset.

Havsbastu hos Bokenäset

- Uddevalla

Det är något visst med kombinationen av ett dopp i havet och ett bastubad. Havsbastun hos Bokenäset är öppen året runt, men visst är det extra charmigt att basta under hösten och vintern eller vid solnedgången?

 • Öppen för bokning hela året. 
 • Tips! Kombinera med god mat, spa och en hotellövernattning på Destination Bokenäset.

Bastu vid Lagunen

Bastu och badtunna vid havet

- Lagunen ligger strax söder om kuststaden Strömstad.

Alldeles intill bryggan på Lagunen ligger två vackra sjöbodar i klassisk bohuslänsk stil. Boka bastun i Evas Sjöbod med utsikt över den krispiga viken. Kombinera det varma bastubadet med ett uppfriskande havsdopp.

 • Öppen för bokning hela året. 
 • Tips! Kombinera vistelsen med en middag i Malis Sjöbod. Här kan ni njuta av färska skaldjur från Kosterhavet, gärna på hösten när hummer, kräftor, räkor och musslor smakar som allra bäst.
 

Söta bastubad i Västsverige

Bastubad vid Lersjöns strandkant

Vedeldad badtunna och bastu vid Lersjön

- Ulkeröds gård i nordöstra Bohuslän. 

I nordöstra Bohuslän hittar du Ulkeröds Gård, en vackert belägen gård med anor från 1600-talet. Här kan du sjunka ner i den  vedeldad badtunna under bar himmel, endast några meter från Lersjöns strandkant. 

 • Öppen för bokning hela året.

Flyttande bastun i Karlsborg

Flytbastun i Vättern

- Karlsborg, vid Vättern

I Vätterns klara vatten i Karlsborgsviken, ligger vedeldade Flytande Bastun. Här kan ni umgås i den kamin-uppvärmda loungen, soldäcket eller i den vedeldade bastun. Om hettan tar över finns det en lucka i golvet för ett svalkande dopp. 

Bastun hos Upperud 9:9.

Bastun hos Upperud 9:9

- Upperud i Dalsland

På kortsidan av designhotellet Upperud 9:9 ligger bastun med en fantastisk utsikt över sjön Upperudshöljen. Bastun har plats för tolv personer och det finns en egen badbrygga med stege ner i det svala vattnet.

 • Öppen för bokning vår, sommar och höst, både för hotellgäster och för allmänheten.
 • Tips! Kombinera med övernattning hos Upperud 9:9.

Navens bastuflotte i Vänern.

Navens bastuflotte

- Kållandsö, Vänern

Vackert beläget med utsikt över Vänern hittar du Navens bastuflotte. Du väljer själv om du vill hyra hela flotten med vedeldad bastu, badtunna och grillkåta, eller endast bastu och grillkåta. 

 • Öppen för bokning från mars-november.
 • Tips! Passa på att besöka Läckö Slott, endast 20 minuters bilfärd bort. 

Bastuflotten i Vänern.

Bastuflotten

- Vänersborg, Vänern

Bastuflotten finns det möjlighet att dra ihop ett sällskap där ni kan njuta av en oslagbar utsikt och möjligheten att bada både inifrån bastun men också utanför. Beroende på årstid och väder finns ett inbjudande litet däck där ni kan njuta av er medtagna picknickkorg tillsammans under tiden bastun ökar i temperatur.

 • Öppen för bokning hela året.
 

Fyra uppfriskande kallbadhus i Västsverige

Har du provat på den glödheta trenden med att kallbada? Vi har listat fyra fantastiska kallbadhus i Västsverige där du kan njuta av uppfriskande bad i kombination med omklädningsrum och bastu.