({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Malin Robertson Harén

Upplev våra fina Bed & Breakfast

Att bo på mindre pensionat eller B & B har aldrig varit trendigare. Antalet Bed & Breakfast i Dalsland har ökat avsevärt de senaste åren. En bra nyhet för dig som uppskattar ett mindre mindre och mer intimt boende.

 

De fyra som presenteras här är väldigt olika men de har alla en sak gemensamt: de erbjuder kvalitetsboende med en alldeles personlig touch.

Fotograf: Fengers Husrum

Fengers Husrum

 Fengersfors, Åmål
Bara ett stenkast från konstnärscentret Not Quite i Fengersfors finns Fengers Husrum. Förr i tiden fanns ortens charkuteriaffär i det charmiga lilla huset, men 2014 byggde Marcus Lidén och hans kollegor om lokalerna till ett B & B. Detta i en stil som närmast kan beskrivas som cool retro med industriell touch. Om du skulle bli så förälskad i en lampa, en tavla eller en fåtölj att du helst skulle vilja ta den med dig hem - inget problem. Här bor du i en retrobutik: alla möbler, lampor och all konst är till salu. 

fengers.se

 

Fotograf: Malin Roberson Harén

Villa Weidling

 Fröskog, Åmål
I Fengersfors grannby Fröskog hittar du hemtrevliga Villa Weidling, endast en kort promenad från Fröskogs vackra träkyrka som är väl värd ett besök. Huset är nyrenoverat och har stora ljusa rum. Inredningen är smakfull med både nya och gamla ting. Du kan välja att bo i något av de två rummen i huvudbyggnaden, eller så bor du i den separata Lillstugan. Njut av energigivande promenader i den vackra naturen, ta ett dopp i någon av de närliggande sjöarna. Eller fyll på med svamp och bär från de välfyllda skogarna.

villaweidlingbedandbreakfast.com

 

Fotograf: Lena Lindberg Wong

Kroppefjäll B&B

 Dals Rostock, Mellerud
Mitt i den dalsländska vildmarken ligger Kroppefjäll Bed & Breakfast. En naturskön oas med mängder av stimulerande utomhusaktiviteter i den gamla kurorten Dals Rostock. Hit har människor vallfärdat för att dricka hälsobringande vatten och naturen går som en grön tråd genom Kroppefjäll B&B. Med Kroppefjälls naturreservat runt knuten så erbjuds en mängd pulshöjande aktiviteter. 

kroppefjall.com

 

Fotograf: François Struzik

Nordic Refuge

 Fröskog, Åmål
Ett elegant och bekvämt Bed & Breakfast som erbjuder fyra stora rum med eget badrum. Nordic Refuge ligger i den lilla byn Fröskog i hjärtat av Dalsland, i en nyrenoverad kulturarvsskolbyggnad från 30-talet. Inredningen är samtida med klassiska skandinaviska möbler med en atmosvär av ljus, tystnad och natur. Det blommande konstnärernas kulturcenter i Fengersfors Not Quite är ett stenkast bort.

nordicrefuge.se

 

Fotograf: Skålleruds Gård

Skållerud Gård

 Skållerud, Mellerud
På Skålleruds Gård kan du spendera natten i något av gårdens naturnära rum, precis intill sjön Nären. Du kan också bo i gårdens genuint tillverkade timmerstuga, där du kan njuta av den sprakande elden i den öppna spisen. I närheten av gården finner du badplatsen Kyrkviken som lämpar sig utmärkt för svalkande bad. Inte långt därifrån hittar du också Håverud med akvedukten, Dalslands Konstmuseum i Upperud och flera andra sevärdheter.

skalleruds-gard.com

 

Fler B&B i Dalsland

Som nämndes tidigare så finns det många B&B att välja mellan i Dalsland. Hittade du inte vad du letade efter så finns det fler att läsa om.

 

Andra har också läst...