({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Malin Robertson Harén

Upplev våra fina Bed & Breakfast

Att bo på mindre pensionat eller B & B har aldrig varit trendigare. Antalet Bed & Breakfast i Dalsland har ökat avsevärt de senaste åren. En bra nyhet för dig som uppskattar ett mindre mindre och mer intimt boende.

De fyra som presenteras här är väldigt olika men de har alla en sak gemensamt: de erbjuder kvalitetsboende med en alldeles personlig touch.

Fengers Husrum

Bara ett stenkast från konstnärscentret Not Quite i Fengersfors finns Fengers Husrum. Förr i tiden fanns ortens charkuteriaffär i det charmiga lilla huset, men 2014 byggde Marcus Lidén och hans kollegor om lokalerna till ett B & B. Detta i en stil som närmast kan beskrivas som cool retro med industriell touch. Om du skulle bli så förälskad i en lampa, en tavla eller en fåtölj att du helst skulle vilja ta den med dig hem - inget problem. Här bor du i en retrobutik: alla möbler, lampor och all konst är till salu. 
fengers.se

Fotograf: Fengers Husrum

Villa Weidling

I Fengersfors grannby Fröskog hittar du hemtrevliga Villa Weidling, endast en kort promenad från Fröskogs vackra träkyrka som är väl värd ett besök. Huset är nyrenoverat och har stora ljusa rum. Inredningen är smakfull med både nya och gamla ting. Du kan välja att bo i något av de två rummen i huvudbyggnaden, eller så bor du i den separata Lillstugan. Njut av energigivande promenader i den vackra naturen, ta ett dopp i någon av de närliggande sjöarna. Eller fyll på med svamp och bär från de välfyllda skogarna.
villaweidlingbedandbreakfast.com

Fotograf: Malin Roberson Harén

Kroppefjäll B&B

Mitt i den dalsländska vildmarken ligger Kroppefjäll Bed & Breakfast. En naturskön oas med mängder av stimulerande utomhusaktiviteter i den gamla kurorten Dals Rostock. Hit har människor vallfärdat för att dricka hälsobringande vatten och naturen går som en grön tråd genom Kroppefjäll B&B. Med Kroppefjälls naturreservat runt knuten så erbjuds en mängd pulshöjande aktiviteter. 
kroppefjall.com 

Fotograf: Lena Lindberg Wong

Skållerud Gård

På Skålleruds Gård kan du spendera natten i något av gårdens naturnära rum, precis intill sjön Nären. Du kan också bo i gårdens genuint tillverkade timmerstuga, där du kan njuta av den sprakande elden i den öppna spisen. I närheten av gården finner du badplatsen Kyrkviken som lämpar sig utmärkt för svalkande bad. Inte långt därifrån hittar du också Håverud med akvedukten, Dalslands Konstmuseum i Upperud och flera andra sevärdheter.
skalleruds-gard.com

Fotograf: Skålleruds Gård

Fler B&B i Dalsland

Som nämndes tidigare så finns det många B&B att välja mellan i Dalsland. Hittade du inte vad du letade efter så finns det fler att läsa om.

Andra har också läst...