({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Hund på hotell. Kroppefjäll B&B.

Fotograf: Lykke Andersen

Hundvänligt boende i Dalsland

Vill du och din fyrfotade vän besöka Dalsland? Vi har gjort en lista över tio boenden där du och din hund kan trivas tillsammans.

 

Vandringsdestination Ragnerud

Högsäter, Färgelanda

Djurtillägg för stuga: 150 kr
Den natursköna vandringsdestinationen vid Ragnesrudssjön är en magisk plats för både människor och hundar. Bo i en mysig stuga. Vandra på de många vandringslederna och bada på hundbadplatsen. De har även en hunddusch. På den välrenomerade restaurangen får hunden vara med både i restaurangen och på uteplatsen. Eller varför inte njuta av en hundglass från kiosken?

ragnerud.com

 

Kroppefjäll B&B

Dals Rostock, Mellerud

Hundpaket
Kroppefjäll B&B är som gjort för att vara ute i friska luften. Vandra och laga mat utomhus. Lunchpaketet är perfekt att ta med ut på er tur. Till middag får du Kroppefjälls matpåse, med lokalproducerade råvaror och ett recept som är enkelt att följa. Den kan tillagas vid någon av grillplatserna på området. Det kostar inget extra att ta med sig sin hund, men meddela gärna vid bokning så ser de till att ni får ett rum som passar er.

kroppefjall.com

Åmåls Stadshotell

Åmål

Djurtillägg: 110 kr/natt
Här finns ett enkelrum och ett tvåbäddsrum anpassade för dig och din hund. I djurrummen väntar en säng till hunden och skålar för vatten och mat. På den fina uteserveringen kan hunden följa med när du äter frukost eller njuter av något gott på kvällen. Är hotellets VD i närheten brukar hundgodiset inte vara långt borta. Du bor mitt i Åmål med mysiga caféer och fina promenadstråk längs vattnet.

amalsstadshotell.se

 

Slussvaktarstuga vid Dalslands kanal

Dalslands kanal

Inget djurtillägg
Bo i en mysig slussvaktarstuga med sjön och naturen utanför knuten. Fyll dagarna med promenader i skogen, båtturer eller långa kaffestunder med utsikt över sjön. Hundar är välkomna i flera av de fina stugorna som ligger i charmig slussmiljö. Vid bryggan ligger en båt och väntar på er. 

dalslandskanal.se

 

Swedish Country Living

Köpmannebro, Mellerud

Hundtillägg: 500 kr
På gården finns redan två Collies och Swedish Country Living är ett paradis för hundar med gott om utrymme för naturnära promenader i den vackra omgivningen. Bo i Skifferhus Hermitage eller Skeppargården, ett hus med rötter från 1700-talet möblerat med tidstypiska möbler.

swedishcountryliving.se

 

Baldersnäs Herrgård

Dals Långed, Bengtsfors

Djurtillägg: 250 kr tillkommer
När du och din hund checkat in i den vackra herrgårdsbyggnaden välkomnas ni med en vattenskål och lite godis på rummet. Hundrummen kommer med en liten terrass. Under frukosten kan hunden följa med då ni kan sitta på den stora terrasen terrassen till herrgården med utsikt över parken. Under middagarna måste dock hunden stanna på rummet. Baldersnäs bjuder in till fina promenader i naturreservatet runt halvön och kartor över närliggande vandringslederna. Hundar får även vara med på badplatsen och bada.

baldersnas.com

Vita huset vid Stora Le

Nössemark, Dals-Ed

Inget djurtillägg
I stugan Ängön, som ligger strax bredvid huvudbyggnaden är hundar välkomna, utan extra avgift. Till stugan som har fyra sängplatser finns en egen uteplats med utsikt över Stora Le. Här kan du äta egen frukost eller köpa från frukostbuffén. Det är tyvärr inte möjligt att ta med hundar i huvudbyggnaden. Ni bor mitt i naturen med nationalparken Tresticklan bara 10 minuters resväg från Vita huset. I omgivningarna finns även andra naturreservat och vandringsleder samt gott om sjöar och tjärn. Meddela gärna att du reser med hund när du bokar så kommer ni välkomnas av hundskål och godis i stugan när ni kommer.

vitahusetvidstorale.se

 

Rolfskärrs stugby

Tösse, Åmål

Inget djurtillägg
På Rolfskärrs stugby är du varmt välkommen att semestra med din hund. De har fyra 6-bäddsstugor på 36 kvm och en 2-bäddsstuga på 19 kvm där du kan bo med hund. Alla stugor ligger nära promenadstigar med Vänern som granne. Ta en simtur med hunden, gör en sökrunda i skogen eller strosa runt i den vackra naturen. 

rolfskarr.com

 

Lillesjö stuguthyrning

Bäckefors, Bengtsfors

Inget djurtillägg
Här är hundar en självklar del i livet och som besökare kan du njuta av naturen och familjen på ett enkelt sätt. Stugor mitt i skogen med motionsslingor i olika längder. Lillsjön ligger bara 200 meter från stugorna och där väntar en egen badplats med brygga och fikabord med tak. Där kan hundarna bada hur mycket de vill. Hundar ska naturligtvis hållas kopplade i naturen så de inte stör de vilda djuren i skogen. Men i Lillstugan och Villan finns möjlighet att stänga runt altanen så hunden kan vara lös där.

lillesjo-stuguthyrning.se

Brålanda Hotell & Vandrarhem

Brålanda, Vänersborg

Här kan du välja mellan hotell eller vandrarhem. Vad du än väljer, så sover du i sköna sängar och surfar på gratis WIFI medans du planerar dina äventyr i Dalsland. Omgivningarna bjuder på naturupplevelser vid Vänern och i vackra Kroppefjäll eller varför inte ett besök i Vänersborg eller i Håverud. Det finns även tillgång till laddstation för 4 st bilar. 

bralandavandrarhem.se

Alcatraz

Gustavsfors, Bengtsfors

Djurtillägg tillkommer
Alcatraz är ett hundvänlig företag som fokuserar på vildmarksäventyr med paddling, vandring och cykling. Det går bra att ta med sig hunden i kanoten, på campingen, i rummet/lägenheten och på uteserveringen av restaurangen. Uppge att du tar med dig hund när du bokar för bästa service. 

alcatraz.se

 

Upptäck Dalsland med din hund

På vår hundportal kan du läsa mer om vad du och din hund kan hitta på när ni besöker oss i Dalsland. Vandra, ät en bit god mat och åk på utflykt. Här finns det mycket utrymme att röra sig på.