({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Lykke Andersen

På äventyr med hunden i Dalsland

I Dalsland gillar vi hundar. Och hundar brukar gilla Dalsland. Här finns fina utflykter och många spännande stigar att vandra på. För att inte tala om hundvänliga boenden och tusentals sjöar att svalka tassarna i.

Det finns många anledningar att ta med hunden på semestern, du har ett härligt resesällskap och får chansen att lära känna andra trevliga hundägare. Reser du med hund får du också ofta se lite andra platser än du skulle gjort utan hund.

Hundar tycker i regel att det är skönt att ha hela familjen samlad på en liten yta – trångt, mysigt och koll på alla! Därför oftast inga problem vare sig med tält, liten stuga, vandrarhem eller hotellrum. Att bo på hotell med hund känns alltid lite extra tjusigt, att komma in med hunden i lobbyn och tassa fram i korridorerna till rummet.

Vandra med hund i Dalsland

Hunden är ett trevligt sällskap när du ska ut och vandra. Här hittar du tips på vandringsleder och vad du bör tänka på när du tar med dig din hund ut i naturen. 

Tips & råd inför vandring med hund

  • Glöm inte att ta med vatten, mat och skålar till din hund.
  • Anpassa etappens längd efter din hunds kondition, ras och hälsa. 
  • Terrängpromenader är mer krävande för både dig och hunden än en vanlig stadspromenad. Om ni är vana att promenera på plan mark så kom ihåg att det går betydligt långsammare att ta sig fram i terräng.
  • Använd med fördel hundsele som gör att du slipper hålla i kopplet. På så sätt kan du ägna all din energi åt att njuta av naturen.
  • Vid blåsigt och kallt väder kan det vara bra att ha med sig ett värmetäcke till hunden.
  • Ute i naturen finns tyvärr fästingar i varierande mängd. Titta gärna igenom hundens päls efter vandringen.

Under perioden 1 mars-20 augusti är djurlivet extra känsligt och då säger Allemansrätten att hundar skall hållas kopplade. I naturreservat och i beteshagar måste du alltid ha din hund kopplad. 

Gör något kul tillsammans

Veterinärer i Dalsland

Hundar är nyfikna och äventyrliga av sig. Skulle olyckan vara framme så finns veterinärer från norr till söder.
Smådjursveterinären, Åmål 0532-160 02
Distriktsveterinärerna, Bäckefors 010-122 93 20
Smådjursveterinären, Färgelanda 073-943 98 87
Veterinären på Kroppefjäll, Dals Rostock 0530-60600