({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Mat & Dryck

Mat & dryck i Dalsland

Välkommen att uppleva det dalsländska köket och våra lokala produkter. Här hittar du information om våra restauranger, caféer och matproducenter. Som med stort engagemang, kreativitet och samarbete tar tillvara på allt våra omgivningar har ett erbjuda.

Ät gott i Dalsland

I Dalsland gillar vi mat. Mat med närproducerade råvaror och lokal förankring. Jordbruk, jakt och natur präglar Dalsland vilket avspeglas i de flesta menyer. Våra restauranger hämtar gärna inspiration och ingredienser från naturen och det är inte ovanligt att du hittar något du aldrig smakat tidigare på tallriken.

Not Quite- café & bistro

Genuint, rustikt, kreativt och med lokala råvaror. Granne med stenugnsbageriet som förser bistron med nybakat. Vagnaska alternativ finns alltid på menyn.

Ragnerud kök

Här lagar de mat från grunden och ger den tid och kärlek med närproducerade råvaror från Dalsland och Västsverige. Är gott med utsikt över Ragnerudssjön.

Köra 10 mil för en pizza?

När Brukets Godaste stenugnsbageri öppnar för fredagspizza gäller det att passa på. Kan vara en av Västsveriges godaste och mest spännande pizzor. Men du måste boka i tid. De har alltid 4 pizzor på menyn men varje gång bjuder de in en god vän att komponera ihop sin egen unika pizza som säljs hela kvällen.

Genuint mathantverk

Berika din upplevelse med att besöka några av dem och fyll din matkasse med gediget mathantverk. Koppla på smaklökarna och njut av allt som odlats fram, producerats och lagats till på caféerna och restaurangerna i Dalsland.

Slusscaféer

Vid tre slusstationer på Dalslands kanal finns den perfekta möjligheten att äta glass och titta på båtarna som slussar förbi.

Café Bonaparte

Strax intill Dalslands Konstmuseum ligger Café Bonaparte. Sitt i caféet eller på glasverandan och njuta av en kopp kaffe och något sött. Under soliga dagar kan...