({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Ät gott i Dalsland

    Fotograf: Gaby Karlsson Hain, Dalslands Turist AB

  • Overlay over image

Smaker från sjö, äng och skog

Genuin mat i genuina miljöer. Det dalsländska köket har mycket att erbjuda. Och konstigt vore väl annat med tanke på den enorma tillgång på lokala råvaror från sjö, äng och skog som våra kökschefer har att välja bland i Dalsland.

Falkholts Dalslandskrog

Falkholts Dalslandskrog är en kulinarisk rastplats som tar emot dig med samma skimmer som när solen bryter fram mellan molnen efter en mörk och dyster dag. Värdparet Carin och Christer Falkholt, utvecklar ständigt sitt mathantverk och sitt dryckeskunnade, har tydlig miljöprofil och stark känsla för bygdens traditioner. Christer lagar den utsökta maten, komponerad av lokala råvaror som älg, rådjur, gädda, lax, bäver, bär, svamp, ost mm. Här finns också en fantastisk vinkällare, så passa på att även boka en vinprovning vid ditt besök!

Öjentorps Kök

Baldersnäs restaurang

Omgivningarna runt herrgården reflekterar menyn. Med hög ambition borgar vi för lustfyllda smaker och kvalitet in i minsta detalj. Här har ni möjligheten att äta allt från enkla rätter till väl komponerade affärsmiddagar. Allt inramat i en underbart lugn och skön miljö. På våra menyer hittar ni tolkningar av klassiska rätter lagade med passion och lekfullhet. Våra hovmästare ser till att den förtrollande upplevelsen blir komplett. Det sprakar i spisen, borden är stilfullt dukade och det omsorgsfullt valda vinet håller perfekt temperatur. Lokala specialitéer tillsammans med säsongens råvaror tillagas omsorgsfullt i vårt högklassiga kök. Utsikten över parken och herrgårdskänslan gör måltiden till en upplevelse.