({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Paddla i solnedgång.

Paketerade upplevelser i Dalsland

 

I Dalsland tycker vi att det ska vara enkelt och bekvämt att ge sig ut i naturen. Därför har vi kombinerat härliga naturupplevelser med fint boende och god mat. Så oavsett om du vill vandra storslaget, paddla från sjö till sjö i orörd natur eller bara njuta vid en sprakande brasa, har vi ett paket som passa dig.

 
 

Bo i ett silo, testa bushcraft, vandra i pilgrimernas fotspår eller bli stugkapten för några dagar. Här är naturen orörd och upplevelserna genuina. Det enda du behöver göra är att välja och boka!

 

Aktiv familjesemester mitt i naturen

2 nätter. Övernattning, frukost, lunchpaket, utomhusmatlagning och aktiviteter.
Kan bokas året om

Kroppefjäll B&B hittar du allt som du och familjen behöver för en aktiv semester i naturen. Utforska spännande skogsstigar, bada, fiska och testa utomhusmatlagning över öppen eld med lokalproducerade råvaror. Besök det lilla mini-stationshuset i Dals Rostock. Avsluta dagen med ett bastubad eller en omgång rundpingis.  

Cykla och bo gott på hotell precis vid vattnet

3 nätter. Övernattning, lunch, 2-rätters middagar och kartor.
kan bokas 1 april - 30 juni och 1 aug - 30 september

Fyll dagarna med utflykter på cykel och medhavd lunch. På Håveruds Hotell finns det många besöksmål och sevärdheter inom cykelavstånd. Akvedukten, Dalslands konstmuseum, hällristningar, loppisar, sommarcaféer och kyrkor. Avsluta dagen på verandan med utsikt över sjön och njut av 2-rätters middag. 

Bo på hotell och vandra längs Dalslands kanal

2 nätter. Övernattning, frukostbuffé, karta, picknick, 3-rätters middag, bastu och gym.
Kan bokas vår, sommar och höst

Bengtsfors är känt för sin vilda natur och många sjöar. Vandra längs Dalslands kanal över brända berget eller gå genom skogen och njut av er medhavda picknick i gammal kolmilemiljö vid Lysetjärn. Bo på First Hotell mitt i Bengtsfors med utsikt över sjön Lelång där du njuter av god mat och sköna stunder vid poolen. 

Testa bushcraft

3 - 5 timmar. Kurs och utomhusmatlagning med guide. 
Kan bokas året runt 

Bushcraft är ett relativt nytt begrepp på något väldigt gammalt. Kunskap om naturen, om vilka spår som lämnas där, vilka växter som går att äta, om eld och dess betydelse för överlevnad och en massa annat. På Dalslands Aktiviteter får ni under 2-3 timmar får ni lära er mer tillsammans med er guide. Kombinera kursen med utematlagning för en heldag i skogen.

 

Vandra i Ronjaland

2 nätter. Övernattning, middagar, lunchpaket, ryggsäck och karta.
Kan bokas 1 april - 15 juni

Villa Weidling B&B har du vandringslederna direkt utanför dörren där du kan vandra både kortare och längre turer. Området är starkt kuperat och bjuder på fina vyer över omgivningarna. Fröskog bjuder även på sin vackra spånklädda träkyrka och kulturcentret Not Quite bara någon kilometer bort. 

Bo och vandra med utsikt över Vänern

2 nätter. Övernattning i stuga, frukost, lunch, middag, bastu och slutstäd.
Kan bokas 1 april-19 juni & 22 augusti-31 oktober

Hos Rolfskärrs stugby bor du med en magnifik utsikt över Vänern. Här har du nära till många av Dalslands populäraste vandringsleder och ryggsäck med allt du behöver får du med dig. Vandra i skärgården vid Yttre Bodane, vandra på Sörknattens kala kvartsitberg eller i Ronjas fotspår på Ronjalederna. 

Bo i slussvaktarstuga i charmig slussmiljö

3-7 nätter. Fullt utrustad stuga med egen båt. 
Kan bokas maj - oktober

Bo i en mysig slussvaktarstuga vid Dalslands kanal med sjön och naturen utanför knuten. Fyll dagarna med fiske, promenader i skogen eller långa kaffestunder med utsikt över sjön. När ni anländer ligger en båt och väntar på er vid stugans brygga. 

Klassisk kanalresa på Dalslands kanal

2 nätter. Övernattning på två olika hotell, kanaltur med lunch & tågresa.
Kan bokas 12 juni - 26 augusti: söndag till torsdag

Upplev Dalsland på bästa tänkbara sätt, med en klassisk kanalresa på Dalslands Kanal. Njut dessutom av närproducerad god mat och dryck. Sov skönt med två nätter på sjönära hotell. 

Njutvandra på Pilgrimsleden

2 nätter. Övernattning, transport, 3-rätters middag och lunchpaket.
Kan bokas mars-juni & september-oktober

Ta med dig vandringsskängorna och besök Upperud 9:9. Spannmålssilon med en hundraårig historia som förvandlats till ett modernt och unikt hotell. Vandra i väglöst land genom kuperad, omväxlande natur. På kvällen njut av en vällagad trerätters middag i säsong med utsikt över sjön.

Vandring för livsnjutare på herrgård

2 nätter. Dubbelrum, 3 rätters meny, 5 rätters meny, lunch, kartpaket och bastu.
Kan bokas april - slutet av oktober

Njut av herrgårdsliv och storslagen natur på Baldersnäs Herrgård. Strosa i den engelska parken och ät gott på kvällen. På morgonen väntar ett morgondopp och frukostbuffé. Spendera dagen på valfri vandringsled. När du kommer tillbaka väntar en varm bastu och en 5-rätters meny från Öjentorps kök.

Vandring och gourmetpaket vid Kroppefjäll

2 nätter. Stuga, avsmakningsmeny & dryckespaket, 3-rätters middag & kartor.
Kan bokas från mitten av april till 24 oktober

Vandringsdestination Ragnerud är känt för sina fina vandringsleder och sitt välrenommerade kök.  Utforska Kroppefjälls vackra leder. Avsluta dagarna med bastu och bad innan det är dags att slå sig ned i Ragneruds kök för avnjuta middagar med hög klass och mycket mysfaktor. 

Stugsemester vid sjön? Nej, PÅ sjön!

1-7 nätter. Fullt utrustat kök, toalett, badbrygga & motorbåt. 
Kan bokas 20 april - 18 sep

Här i Dalsland tar vi drömmen om en liten stuga vid sjön ett steg längre: Upplev friheten av en stugsemester PÅ sjön. Du bor bekvämt, ankrar där du trivs och njuter av en semester i total frihet. Boka en stugbåt hos Dalslands Stugbåtsuthyrning. 

Romantisk weekend off-grid

2 nätter. All-inclusive i en lyxig eremitstuga.
Kan bokas 1 april till 30 oktober

Drömmer ni om att komma ifrån allt och bara ha tid för varandra? Planera du att överaska din partner, kanske fria? Då är detta något för dig… Boka en romantisk helg hos Swedish Country Living och njut av en all-inclusive 2-nätters övernattning i en off-grid stuga. Ibland är allt som behövs en öppen eldstad och en mysig stuga utan el.

Upptäck mer på semestern