({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

6 lite annorlunda boenden i Dalsland

Att bo i en stuga vid en sjö är en semesterdröm för många, så att bo i en stuga PÅ en sjö och kalla sig stugkapten är något alldeles extra. Eller varför inte bo en silo med känsla för design?

Vi har listat 6 lite annorlunda boenden som får dig att vilja plocka fram kameran. För dig som vill ha en speciell upplevelse och komma lite närmare naturen. 

Fotograf: Daniel Markovic

Med stugbåt väljer du själv utsikten

 Dalslands stugbåtsuthyrning, Bengtsfors
Bo annorlunda i en flytande stuga med stor terrass och hitta dina egna smultronställen i sjön Lelång. Att hyra en egen stugbåt är både roligt, spännande och naturnära. Använd den lilla motorbåten till utflykter och fisketurer. 

stugbaat.se

 

De unika glashusen som tog världen med storm

 Bengtsfors

Njut av naturen i ett litet glashus med skogen och sjön som enda sällskap. Du behöver inte bry dig om någonting annat än dig själv. Inte ens vad du ska äta till middag. Allting är ordnat. Framför dig ligger lata dagar med ... ja, inte mycket alls egentligen. Lite bad, några skogspromenader. Bortkopplad från vardagsbruset kommer du långsamt ikapp dig själv. Bo i Steneby på Dalslands Aktiviteter eller det nya Wood Wise Cabins utanför Bengtsfors. 

dalslandsaktiviteter.se

woodwisecabins.se

 

Bo som en erimit omgiven av fårhagar och skogar

 Swedish Country Living, Köpmannebro

Lyxigt men rustikt boende utan el för en stressfri tillvaron. Högst upp på ett berg i hagmarken bland stora ekar och tallar ligger Eremitstugan, ett klimatsmart vattennära boende i stressfri miljö mitt i naturen. Eller bo i de nybyggda Skifferhuset har över 4000 skifferplattor på fasaden som ger en känsla av pepparkakshus. Värm dig och brygg te eller kaffe vid järnkaminen och upplev naturen.

swedishcountryliving.se

 

Silo med stil på Upperud 9:9

 Upperud

Med en hundraårig historia som spannmålssilo har Upperud 9:9 förvandlats till ett modernt och unikt hotell. De modernt designade unika rummen är fint infogade i gamla strukturer med mäktiga väggar av liggande plank. Kanske hittar du ett vetekorn eller två i springorna från tiden då silofacken fylldes av spannmål. Hotellet ligger i skärningspunkten mellan Dalslands kanal och Pilgrimsleden i Dalsland.

upperud.se

 

Semestra i en slussvaktarstuga vid Dalslands kanal

Dalslands kanal

Bo vid en sluss med ett fantastiskt läge vid vattnet och var en del av 150 års stolt historia. Även om stugorna är nyrenoverade har de fått behålla sin ursprungliga charm och spåren efter alla generationer av slussvaktare som bott här. Alla stugor har en båt som du kan anvnda till utflykter och mysiga fisketurer. 

Dalslandskanal.se

 

Lantskola som blev läckert B&B i Ronjaland

 Nordic Refuge, Fröskog


Den gamla skolan från 30-talet som klassats som ett kulturarv har varsamt renoverats till ett stilfullt,
modernt och lekfullt B&B med wow-känsla. De stora ytorna och takhöjden vittnar om husets historia och många arkitektoniska detaljer har bevarats. Nordic Refuge ligger mitt i natursköna ”Ronjaland” och den som tar med sig vandringskängorna blir inte besviken.

Nordic Refuge

 

Fler sätt att bo på i Dalsland

Hotell, B&B, stugor och campingar som är perfekta som utgångspunkt för vandring, paddling, cykling och mycket mer.

Hitta och boka enkelt ditt boende

Vi har samlat massor av bokningsbara aktiviteter och boenden på ett och samma ställe. så att du kan välja och boka enkelt och smidigt.

 

Andra har också läst...