({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
paddla i spegelblank vatten

Fotograf: Christiane Dietz

Snäckeresan med kanot

 Håverud - Fröskog

Paddla i Dalslands kanals södra del genom Snäckekanal. Leden tar dig in i de avlånga sprickdalssjöarna Ånimmen och Ärr, förbi Sörknattens berg och upp till Fröskog/Fengersfors. Ett område som sprudlar av kreativitet och historia. 

Snäckeresan - kanot

Hyr en kanot och paddla genom Snäcke kanal som ligger i Dalslands kanals södra del. Bo på lägerplats och mysiga B&B och njut av naturen.

Sträcka från Håverud till Fröskog: ca 30 km. 

Rekommenderad restid ToR: 3-5 dagar. Beroende på väder, kanot/kajak och erfarenhet. 

Antal slusstationer: 3 (Upperud, Snäcke & Strömmen)

Antal lägerplatser: 3 st

Här kan du hyra kanot:
Akveduktshopen i Håverud
Upperud 9:9

Pris från 250 kr

Detaljkarta

Lägerplatser, sevärdheter, service & boende

 

Välj din startpunkt

Starta din resa i vid Dalslands center i Håverud eller Upperud 9:9 som båda erbjuder kanotuthyrning. Passa på att äta något gott innan du startar. Slussa genom Upperud sluss. Gör ett stopp vid Dalslands konstmuseum

Snäcke

Slussa genom snäcke och in i sjön Ånimmen. Sjön är stor, avlång och känd för sitt sportfiske och sin Vimma. Varje år firas Vimmans dag i Ånimskog. Passa på att göra ett stop vid Larssons gårdsbutik. Café och butik med lokalproducerade matprodukter och inredning. 

In i Ärr

Paddla förbi ön Henriksholm innan du kommer till Strömmen sluss och sjön Ärr.  Sceneriet präglas av Sörknattsbergen, skogen och åkermark.

Fröskog/ Fengersfors

Vid Snäcke kanals slut hittar du Fröskog och de fina B&B - Villa Weidling och Nordic Refuge. Området erbjuder fina vandringsleder, den charmiga barockkyrkan och ca 2,5 km bort - Fengersfors bruk och Not Quite. Fengersfors bruk med sitt kulturcenter och många verksamheter är ett av Dalslands mest populära besöksmål men konst, kultur och god mat.  

Utrustning, packning och tips inför paddlingsturen

 

Pris Snäckeresan kanot
Tur & retur 

<5,95 m 250 kr 
> 6 m 890 kr  

 

Boka din resa

Boka din resa i förväg och få alla dina slussningar i en biljett så tar du dig smidigare fram.

Hitta fler turförslag

Dalslands kanal är ingen rak kanal utan snarare ett pärlband av stora och små sjöar. Det finns därför gott om vackra turer att välja mellan. Det betyder att du kan besöka kanalen gång på gång och ständigt hitta nya platser och turer.