({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Hjo /
  • Barnens Hjo
Familj på Lok-Hjo-Motivet i Hjo hamn.

Fotograf: Jesper Anhede

Aktivitetslista - saker ni inte får missa som familj

  • Visit Hjo, Hjo Turistinformation

Är ni en barnfamilj på besök i Hjo och vill ha tips på vad ni ska göra? Med hjälp av våra aktivitetslistor kan ni checka av sakerna ni inte får missa under ert besök i Hjo.

 


VÅR LISTA ÖVER AKTIVITETER SOM KAN GÖRAS HELA ÅRET 

#1 Upptäck Hjo med interaktiv vandring 

Med vår barnvandring får liten och stor tillsammans upptäcka Hjo på ett interaktivt sätt. Under vandringen får ni mäta, räkna och leta efter saker och svara på frågor. Efter vandringen väntar en överraskning i form av en gåva. Mer information om vandringen som startar och bokas via Hjo Turistinformation hittar du här >> 

Fotograf: Visit Hjo

#2 Tillsammans med Cattus genom Hjo 

Under den digitala vandringen med Cattus, får du lära känna katten som vet en hel del! Han kommer att dela med sig av all sin kunskap och sina kloka ord, och han kommer säkerligen att ge er svar på frågor som ni kanske går och funderar på. "Vad var egentligen en kuranstalt", "vad är det för munkar man pratar om", "hur kom Hjo till" och "vad gjorde man egentligen i en tullstuga"? Ja, detta är kanske sådana saker som du undrar över och som Cattus säkert kan förklara och berätta mer om. Dessutom får ni hjälpa Cattus att hitta sin borttappade baddräkt, träffa kuranstaltens läkare, Dr Baggstedt och lösa en rebus. 

Ladda ner och läs mer om vandringen med Cattus här >> Vandringen är gratis att ladda ner och kan göras hela året. 

Fotograf: Foto: Visit Hjo Foto Hjo i mobilen: Jesper Anhede

 

#3 En naturupplevelse mitt i staden - Hjoåns dalgång

Mitt i staden ligger naturreservatet Hjoåns dalgång >>. Här kliver man in i en annan värld, sommartid omgiven av full grönska och ett rikt djurliv, vintertid av ett vitt paradis. Ta med barnen på naturstigen längs ån och upplev en fantastisk vandring tillsammans.  


#4 Lek på lekplatser i Hjo 

I Hjos centrum finns två lekplatser.  Vid Hjoåns mynning, med utsikt över Vättern, hittar ni lekplatsen ”Båten” med bland annat lekhus, klätterställning och fjädergunga. I anrika Hjo Stadspark finns innerstadens andra lekplats, precis intill Hjos utomhusgym, så att stor och liten kan leka sida vid sida. Kika in Lekplatskartan här >>


#5 Skatepark 

Vid idrottsområdet Guldkroksvallen hittar du Hjos skatepark - en park skräddarsydd för Hjo och deras skateboardsåkare! Anläggningen är en naturlig samlingsplats för spontanaktivitet vid idrottsområdet Guldkrokshallen. Parken är anpassad för att passa in i det befintliga landskapet.  

Läs mer om skateparken här >>

 

 


VÅR LISTA ÖVER AKTIVITETER SOM KAN GÖRAS SOMMARTID 

#1 Bisonsafari 

Varför inte följa med på bisonsafari på Bisonfarmen i Gate? Ett spännande äventyr för både stor och liten där man kommer dessa stora djur riktigt nära inpå livet. Så häng med och lär känna Bamse och hans kompisar, på Sveriges största Bisonfarm >>.  

Fotograf: Visit Hjo

#2 Tur med Lok-Hjo-Motivet  

Tuffa runt på sightseeingtur med Lok-Hjo-Motivet >> genom Hjo, en 20-minuters tur där ni hinner se guldkornen i Hjo. Turerna körs alla dagar hela sommaren, med start i hamnen. 

Fotograf: Jesper Anhede


#3 Äventyrsgolf, frisbeegolf och fotbollsgolf på Hjo Camping 

Utmana kompisarna eller familjen i äventyrsgolf, frisbeegolf eller fotbollsgolf på Hjo Camping. 
Aktiviteterna håller öppet sommartid under campingens öppettider >> 

#4 Minigolf i Hjo Stadspark 

Spela minigolf på den 18-håliga banan i vacker miljö i Hjo stadspark. Delta i en sport där alla kan vara med stor som liten, en perfekt familjeaktivitet under sommarmånaderna. Mer information om Hjo Minigolfbana hittar du här >>

#5 Glass  

Tänk er Kalle och Chokladfabriken fast här bor vi granne med två glasscaféer - Moster Elins i Hjo hamn och Gula Paviljongen vid Hjoån >>. Så unna dig en glass eller två så ska du se att hela familjen blir glada.


#6 Bada på Guldkroksbadet  

Centralt i Hjo, vid hamnområdet, hittar du Guldkroksbadet. Guldkroksbadet är ett perfekt besöksmål för hela familjen där ni kan bada i uppvärmd utomhusbassäng eller ta ett dopp direkt i Vättern från den tillhörande sandstranden. Plaskdamm och närliggande lekplats finns för de små. Här hittar du mer information och öppettider för Guldkroksbadet >>

#7 Utomhusschack i Hjo Stadspark 

Passa på att utmana familjen i lite schackspel i Hjo Stadspark >>. På Bellevueterrassen finns ett utomhusschack med överdimensionella schackpjäser att låna gratis.

Fotograf: Visit Hjo


#9 Korthåls- och fotbollsgolf i Mofalla 

Hos Stig och Inger på Mofalla Golf, strax väster om Hjo, kan du spela fotbollsgolf eller korthålsgolf. En härlig aktivitet för hela familjen. Mer information om Mofalla Golf hittar du här >>.

 

#10 Dreja med CLAY  

Varje dag hela sommaren kan du prova på att dreja på nystartade CLAY i Hjo Stadspark. Passar alla åldrar, nybörjare som dig med lite erfarenhet. Under resterande år kan du boka ett barnkalas!

Mer info CLAY Workshop hittar du här >>

 

Fotograf: Visit Hjo