({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Mårten Bergkvist/Next Skövde

Naturnära upplevelser med hund

Härliga vandringar, historiska besöksmål och naturnära upplevelser du kan göra med din hund i området runt Hornborgasjön.

Kata Gård

Bredvid Varnhems Klosterkyrka ligger Kata Gård, en spännande plats som visar en av Sveriges äldsta kyrkor från vikingatiden. Hunden är välkommen in om den är kopplad! Passa även på att vandra Rosenstigen med din hund. Rosenstigen är en vacker vandringsled på ca 2 km som slingrar sig fram i en vid båge runt Klosterkyrkan med klosterruiner och Kata gård. Tänk på att hålla hunden kopplad under din promenad.

Friluftmuseet Fornbyn, Skara

Här kan hunden följa med in genom grindarna och se gamla byggnader från hela Västergötland! Fornbyn ligger en kort promenad från Skara Domkyrka.

Löfwings Ateljé

Här visas konst av Göran Löfwing både ute och inomhus. Café och restaurang med stor uteservering. Hunden får följa med in i utställningen om man frågar först och på uteserveringen finns parasoll och vatten till fyrfota vänner.

Vandra på Pilgrimsleden Falköping - Varnhem

Upptäck det böljande kulturlandskapet, två medeltida klosterruiner, skog, hagar och det rika fågellivet runt Hornborgasjön när du vandrar den 44 km långa pilgrimsleden Falköping till Varnhem. Det går även att välja kortare dagsturer på leden. På vissa ställen går betesdjur, håll din hund kopplad och ta det försiktigt eller välj annan väg. En hundägare har ett strikt ansvar att hunden inte orsakar ”skador eller avsevärda olägenheter”. Det gäller inte bara vilt utan även till exempel betande tamdjur. Tips på hundvänliga boende utmed pilgrimsleden hittar du här!


Åsle Tå

Upplevelsemuseet Åsle Tå har Sveriges största bevarade samling av backstugor. Vandra längs den pittoreska tågatan och upplev en unik historisk miljö från 1700- och 1800-talen. Café och Restaurang Åsle serverar hembakt fika och mat med lokalproducerade råvaror. Hundar är välkomna på uteserveringen och i museet.
www.asleta.se

Ekehagens Forntidsby

Res tillbaka i tiden och upptäck hur människor och djur levde under forntiden. Inbäddat i en fridfull ekskog utanför Falköping ligger rekonstruktioner av stenåldershyddor, långhus med djur och åkrar från bronsålder samt en järnåldersgård med tillhörande smedja. Prova på forntida aktiviteter eller bara promenera runt och kika på husen och miljön. I parken är kopplade hundar välkomna. Utanför receptionen finns en vattenskål för de fyrfota vännerna. Även på uteserveringen kan du ha med din hund. I parken går det betande djur på vissa ställen. www.ekehagen.se

Mössebergs djurpark

Djurparken ligger vid utsiktstornet på Mösseberg. I parken finns många olika sorters djur och flera lekplatser. Här kan du kika på påfåglar, höns, getter, kaniner, grisar, dovhjortar, åsnor och hästar. I de hagar där djuren inte går och betar för tillfället finns möjlighet att rasta sin hund. Hagarna skriftar beroende på hur betet ser ut. Se uppsatta skyltar i parken vart du kan rasta din hund. Håll hunden kopplad utanför rastgården!

Mösseberg

Friluftsområde med vacker utsikt som bjuder på många aktiviteter för familjen. Här finns bland annat motionsspår och vandringsleder i olika längd och karaktär.

Billingen

I reservaten på berget får du uppleva varierande natur – från vackra ängsmarker på kalkstensplatån uppe på berget till dramatiska diabaspelare och porlande vattenfall.
www.vastsverige.com/billingen/

Vad är en TiksPac-station? 

På en TiksPac-station hittar du gratis hundpåsar i Skara kommun.
Stationen är en smideskylt med tillgång till gratis påsar som är 100 % biologiskt nedbrytbara enligt den europeiska standarden EN-13432. Påsarna används av hundägare och som skräppåse av personer på promenad. Klicka här för att se var de finns!

Fler tips!

Kika på respektive besöksmåls egna hemsida för information om öppettider. Det kan variera beroende på säsong.

Fler tips på hundvänlig semester hittar du på vår sida:

Semester med hund