({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Vuxna och barn vid en grillplats med Läckö Slott i bakgrunden. På marken ligger snö.

Fotograf: Linnéa Gustafsson

Julmys utomhus

Samla nära och kära och flytta julen utomhus! Ta med matsäck och vandra i skogen eller värm er framför brasan och grilla något gott.

Tips på platser med bänkar och bord, tillgång till grillar och parkering i närheten för er som vill fira stort med buffé och många personer:

  • I Stora stenbrottet på Kinnekulle finns det gott om grillplatser, bänkar och bord. I brottet finns fina promenadvägar, tillgång till torrdass och närhet till Kinnekulle vandringsled.
  • Vid Råda vy strax utanför Lidköping finns grillplatser, bänkar, bord och närhet till både utkiksplats och motionsspår.
  • I Råbäcks hamn kan du fira jul med utsikt över Vänern. På platsen finns bänkar, bord och torrdass.
  • Några minuter från Läckö Slotts parkering ligger Roparudden med härlig utsikt över det vita barockslottet. Här finns grillmöjligheter och bänkar att sitta på.

Laga julmat som passar för att ta med utomhus! Plockmat som kan ätas kallt eller värmas lätt på ljusvärmare passar bra att ta med till en buffé utomhus.  

För er som vill kombinera en fikastund med nära och kära utomhus med en längre eller kortare vandring finns flera olika platser att välja mellan. Glöm inte att packa matsäck!

  • Längs Kinnekulle vandringsled finns det flera vindskydd som passar bra för en stunds vila. Vid flera av dem går det att tända en eld och värma sig vid eller för att grilla korv.
  • I Stora salen nedanför Kinnekulle Utsiktstorn finns flera grillplatser i en parkliknande miljö med utsikt över Kinneviken.
  • Ta med julfikat och åk till stranden i jul! Testa till exempel Svalnäs utanför Lidköping och Villabadet vid Skogshyddan i Lidköping eller Blombergs bad och Jutavikens badplats i Götene för att komma nära vattnet och få en stund avkoppling.
  • Vid Strandpromenaden i Lidköping finns det flera platser med stolar och bänkar att sitta på med utsikt mot Vänern.
  • Längs de vackra vandringslederna vid Källstorp finns flera grillplatser att stanna vid.
  • Vid Kleversbergen finns en fin vandringsled med fin utsikt och bänkar att sitta på.

Vintermotiv Kinnekulle 030104 016 Foto Stefan Sjöö.jpg

­­OBS!
Visa hänsyn till djur- och naturliv när du vistas i naturen. Ta alltid med dig ditt skräp hem om det inte finns tillgång till soptunna i naturen. Släck alltid elden efter dig innan du lämnar platsen. Läs mer om allemansrätten och var i naturen det är tillåtet att elda på Naturvårdsverkets sida.