({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

MTB Råda Ås
Lidköping

Cykling i stadsnära miljö

På Råda Ås Fritidsområde finns det mycket att uppleva. Detta stora skogsområde erbjuder vandringsleder, längdspår, ocr-bana, motionsspår och MTB spår. Det finns 4 spår i olika längd och svårighet, alla startar från "pistgaraget", samma ställe där längdspåret startar där det finns en medelstor parkering. I anslutning till Pistmaskinsgaragets parkering finns ett teknik och träningsområde för MTB med grusade spår, broar och hopp. Området är lättillgängligt och passar för alla åldrar även de med någon funktionsnedsättning. Bord och bänkar för en fikapaus finns. Du kan även välja att parkera vid Rådåsgården, där det även finns omklädningsrum, duschar, bastu och toaletter. 

Grön led

Grön led är den lättaste leden att cykla på och är 5,4 km lång den består av 4 km på grusväg och innehåller 1,4 km stigcykling med totalt 32 höjdmeter.

Blå led

Blå led är 8,6 km lång består av mestadels stigcykling med en hel del rötter och stenar med totalt 75 höjdmeter.  Det finns A respektive B spår att välja på där A är ett svårare stigval och B är lättare. Blå led är svårare än grön led. 

Röd led

Röd led är 4,4 km lång med totalt 25 höjdmeter på mestadels stigar. Blå och röd led är ungefär lika tekniskt utmanande.

Svart led 

Svart led är 6,2 km lång är den svåraste leden att cykla eftersom det är flest höjdmeter (75 höjdmeter) på kortast sträcka på den men rent tekniskt lika svårighetsgrad som blå och röd. Finns A och B att välja på den svarta leden vid Råda Vy där A är svåraste vägvalet. 

Fakta om leden

Säkerhet:

Tänk på att högerregeln gäller i spåret och att lederna ibland kan korsa motionsspår och liknande.

Start och mål:

Pistgaraget, se karta här.

Sanbbfakta

Grön led: Lätt - 5,4 km

Blå led: Medel - 8,6 km

Röd led: Medel - 4,4 km

Svart led: Svår - 6,2 km

Kontaktinformation


Telefon: +46