({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Lerums kommun

Spår och elljusspår

Lerum är en del av ett insjörike, med många "soft adventures"! Upplevelser i form av vandringsleder, promenader eller familjeutflykter å ena sidan. Eller om du hellre vill; tuff terräng, vildmark, cykel och motionsspår i flera distanser.

Goråsspåren

Det här är spår där man får var beredd på att bli lite trött och kanske lite våt om fötterna. Lön för mödan får man när man står nästan 100 meter över Aspen och blickar ut över sjön.

 

Häcksjöspåret

Spåren kring Häcksjön och Tösjön bjuder dig på härliga naturområden med både ett kortare elljusspår och en längre naturslinga för dig som vill springa eller vandra i mer terräng P-plats finns för dig som tar bilen och du parkera utan avgift. 

 

Lövsjöspåret

Tre spår på 8, 9 och 13 kilometer som utgår från Smalasjöns elljusspår i Gråbo.

 

Risveden Terräng

Risveden Terräng

En härlig tur för dig som gillar att spring eller promenera i naturen. Här har du en tur på 17 kilometer i delvis tuff terräng.

 

Stamsjöspåret

Detta spår går runt Lilla Stamsjön med start vid den kommunala badplatsen. Detta spår är upprustat under senare år för att man lätt och torrskodd ska ta sig runt Stamsjön, men tänk på att ha kläder efter väder.

 

Sommarguidningar i växtrumsträdgårdarna

Under sommarmånaderna har vi kostnadsfria guideturer, föredrag och aktiviteter för dig som vill göra något trevligt tillsammans med andra. Vill du gå hela promenaden och se alla platserna själv är promenaden 3,6 kilometer lång.

 

Elljusspår Floda

Floda, Drängsered, består av en 2 kilometer belyst slinga.

 

 

Elljusspår Sjövik

Sjöviks elljusspår är 2,5 belysta kilometer där man kan gå mysiga promenader eller motionera.

 

Elljusspår Lerum

Röd 2,4 kilometer grusat elljusspår. P-platser finns för dig som tar bilen.

 

Läs också mer om vandringsleder i Lerums kommun på den här länken. 

Läs också om