({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Höstens skaldjurspaket

Botanisera bland några av Bohusläns fantastiska skaldjurspaket. Här hittar du hummersafari, ostron- och musselturer. Kombinera med skönt boende och god mat. En upplevelse att minnas!


Hummersafari med Havskatten och Tullhuset

Boka in en kulinarisk resa med mat, boende och aktiviteter hos Havskatten och Tullhuset. Dagen börjar med en  händelserik och spännande hummersafaritur. Efter turen väntar en skaldjursmiddag på Tullhuset. Kvällen avslutas med en skön natts sömn på Havskatten, hotell och vandrarhem.  På morgonen väntar  en frukostbuffé innan hemfärd. Läs mer och boka

 

Hummerpaket med Marine Event och Kroken

Boka in ett hummerpaket där skepparen Jhermy tar er ut på jakt efter havets svarta guld. Turen tar cirka tre och en halv timma med hummerfiske och stopp med fika på Vinga. Båten Blue Lady är en modern båt med ny utrustning men är nogrann med att man på ett gammaldagsvis för hållbart fiske. Tillbaka i land serveras kvällens middag, , en 3-rätters supé på Restaurang Kroken. Somna sedan gott på Hotell Trubaduren där en härlig frukostbuffé väntar dagen efter. 

 

Hummerpaket med Kastor och Tullhuset 

I paketet ingår tre timmars hummerfiske på Vingafjorden där Lasse på Kastor tar med er ut till sina bästa ställen och serverar fika med hönökaka. Tillbaka i hamn så kokas dagens fångst på bryggan medan ni njuter av ett glas Proseco och oktoberkvällen. Kvällens middag serveras på Restaurang Tullhuset, en 5-rätters hummersupé. Somna sedan gott på Hotell Trubaduren där en härlig frukostbuffé väntar dagen efter. 

 

Hummerfiskepaket med Lådfabriken

Hummerfiskepaketet startar från ångbåtsbrygga på Edhultshall. Under den tre timmar långa hummerfisketuren får du vara med om att dra upp tinorna ur havet, tömma dem, hålla i en hummer och lära dig om hur man fiskar havets svarta guld. På kvällen intas en hummersupé innan du mätt och nöjd somnar i ett av de unikt inredda rummen hos Lådfabriken.

 

Hummerfiskepaket på TanumStrand

Boka in ett hummerfiskepaket på Tanumstrand. Här får du följ med ut på en tur och fiska upp havets svarta guld. På båten njuter du av den vackra skärgården, lär dig mer om hummerfiske samt en god fika. Tillbaka på hotellet finns möjlighet till bad  i det Stora Blå och på kvällen serveras skaldjursbuffé med havets alla frukter.  Somna sedan gott i ett hotellrum med havsutsikt eller i någon av stugorna med närhet till både hav, restaurang och badanläggning.

 

Strömstad SPA:s hummersafari 

Följ med på en hummersafari i den örika kosterskärgården med Seline Charter. Njut av färska kosterhavsräkor och dryck ombord på båten och berättelser om hur fisket var förr och nu. Efter ca två timmar går ni iland och kokar hummern. Kombinera gärna hummerturen med övernattning på Strömstad SPA.

 

Stora Hotellet Fjällbackas hummerfiskepaket

Varje helg efter hummerpremiären kan du boka hotellets hummerfiskepaket och själv följa med ut och fiska upp havets guld. Du får följa med en lokal yrkesfiskare från Fjällbacka ut på ett spännande äventyr, höra historier och kanske en och annan hemlighet om hummerfisket. Väl tillbaka på hotellet serveras en värmande fika och på kvällen en 5-rätters middag med hummer som huvudtema.

 

Everts sjöbods skaldjurspaket

Många säger att ostronen utanför Grebbestad är de absolut bästa. Är du intresserad av att lära dig mer om ostron så ska du boka en ostronprovning. Här får du lär dig mer om denna välkända delikatess och hur du öppnar dem på ett bra och säkert sätt. Vill du hellre följa med och plocka upp havets svarta guld då ska du boka ett hummerpaket. Båten Tuffa och en lokal fiskare tar dig med ut för att dra hummertinor och kanske får du även din första fångst. Under turen bjuds det på Grebbestads tångknäcke med pepparrotsost, värmande kaffe och dricka. Fisketuren tar ca 2 timmar.

 

Marstrands Havshotells skaldjurspaket

Skaldjur, bubbel och fisketur är kombinationen i skaldjursturen hos Marstrands Havshotell. Dagen börjar med att du får följa med den lokala fiskaren på skaldjurstur runt öarna i vattnen kring Marstrand. Här vittjas tinorna. Tillbaka på hotellet väntar avkoppling i spaavdelningen och senare på kvällen middag i skaldjurens tecken. 

Fotograf: Per Pixel Petersson

 

Gullmarstrand Hotell och konferens skaldjurspaket

Gullmarsstrands skaldjurspaket erbjuder bekvämt boende och god mat i kombination med flera olika skaldjursturer. Följ med på en vacker och spännande tur där musslor och ostron plockas eller hummertinor och kräftburar vittjas. Väl tillbaka på hotellet väntar hotellets relaxavdelning och senare en tvårättersmiddag i restaurangen.      

Fotograf: Jonas Ingman - M2B AB

 

Bryggan Fjällbackas skaldjurspaket

Bryggan Fjällbacka erbjuder ett skaldjurspaket  där du i vacker och avkopplande miljö kan njuta av pinfärska skaldjur till middag, sova gott och sedan njuta av frukost med havsutsikt. Vill du istället uppleva aktiviteten så ska du boka ett hummerfiskepaket. Paketet börjar med lunch. Därefter bär det av på hummerfisketur  i Fjällbackas skärgård med fikakorg.  På hotellet väntar avkoppling och senare en 5-rätters hummersupé i hotellets restaurang. 

Fotograf: Madeleine Landley

 

Grand Hotell Marstrands skaldjurspaket

Kombinera din vistelse på Grand hotell Marstrand med ett havsäventyr. Vid kajen på Marstrand väntar de lokala fiskebåtarna på att ta med dig ut på en lärorik och spännande tur där hummer, ostron, kräftor eller krabbor står i fokus. På kvällen serveras middag i hotellets restaurang Tenan. 

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

 

VANNs skaldjurspaket

Följ med på ett ostron- och musseläventyr som doftar tång och nylagade musslor. Turen startar i Norra hamnen i Lysekil och tar dig vidare till musselodlingen. Här får du lära dig mer om musslor och även skörda dem. Vidare går turen mot en av de få ostronbankar som finns i Bohuslän, här får du lära dig mer om Ostrea Edulis som även kallas ”Det svenska ostronet Avsmakning av dagens skörd sker i sjöboden på Käringeholmen. På hotellet väntar avkoppling i spaavdelning och efter det en tvårättersmiddag. 

Fotograf: Dan Sörensen

 

Väderöarnas skaldjurspaket

Dagen börjar med en båtresa från Hamburgsund, genom vackra skärgården och med slutdestination Väderöarna. Efter lunch är det dags att ge sig iväg på fisketuren där du får vara med och dra upp och vittna kräftburar eller hummertinor. Efter turen erbjuds under vissa datum bad i vedeldad badtunna ellr granitbastu. På kvällen intas en trerättersmiddag med kräfta eller hummer som förrätt.

Fotograf: Roger Borgelid

 

Smögens Havshotells skaldjurspaket

Följ med den lokala fiskaren ut på hummerfiske i vattnen utanför Smögen. En spännande och annorlunda upplevelse där du får lära dig allt om hummern och hummerfisket. Efter turen finns tillgång till avkoppling i hotellets spa. På kvällen serveras en 4-rätters hummersupé i hotellets restaurang. En bit in på hösten kan du även boka kräftsafari – fiska, koka och avnjuta de nyfångade kräftorna ombord på båten. 

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

 

Skaldjurspaket med Brygghuset och Slipens hotell

Hummerfiskepaketet startar med en lunch på Brygghuset. Sedan väntar en 3-timmar lång hummerfisketur med avgång från bryggan vid restaurangen. Väl iland väntar en varm musselsoppa och bastuflotte och jacuzzi för den som önskar. På kvällen serveras en 4-rätters hummermiddag. För den som gillar kräftor finns Kräftfiskepaketet. Här ingår 2 timmars kräftfisketur, tvårätters middag och även skön avkoppling. Bägge paketen vänder sig till lite större grupper. 

  

Skaldjurs-upplevelser i Bohuslän

Skaldjuren i Bohuslän anses av många vara de bästa i hela världen. Boka härliga paket eller följ med på skaldjurssafari och fiska de bästa skaldjuren; räkor, musslor, ostron eller hummer.

 

Boka in en kulinarisk resa med mat, boende och aktiviteter hos 

Skaldjurssafaris:

Andra har också läst: