({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Flickor i Strömstad

Fotograf: Kristina Gillerstedt

Barnens vinterfavoriter

Det finns aktiviteter för både stora och små barn här i Strömstad. Vårt läge vid havet bjuder på sköna, äventyrliga upplevelser.

Ge dig ut på hängbron ut till Färingestugan och grilla korv!

Naturen är fantastisk året om. På Drottning Astrids ö i sjön Färingen finns det en grillplats och värmestuga. Färingestugan är öppen varje söndag kl. 11-14 med fika och brasa hela vintern, men det fantastiska med naturen är att den är tillgänglig dygnet runt, året runt. Så du kan gå dit när det passar dig och njuta av medhavd fika eller grilla med dina föräldrar, syskon, mormor och morfar, farmor och farfar och kanske dina kompisar. För att ta er hela vägen ut måste ni passera en hängbro. Visst vågar du dig ut på den?
OBS! Juldagsfika kl. 11-14, därefter stängt och öppet igen i januari söndagar fram till påsk.
Strömstad Friluftsfrämjandet

Kosterhavet nationalpark - Ta med familjen till saltaste vattnet i Bohuslän!

Fotograf: Jonas Ingman

Kosterhavets nationalpark är en flerdimensionell upplevelse och här sker oändligt mycket spännande både under och över havsytan. Naturum Kosterhavet har utställning med många fina foton, interaktiva aktiviteter och mikroskop där du kan titta på dina egna strandfynd. Där finns också ett klappakvarium där du kan få se och känna på några av Kosterhavets invånare. Öppet vissa dagar under jullovet och sportlovet v. 9, mer om öppettider hittar du här>>

Cykla på Kosteröarna 

Att cykla på Sydkoster är ett trevligt nöje för hela familjen, även vintertid. Egen cykel får man ta med på Kosterbåten mot en extra avgift.
Behöver du en en paus i cykelturen? Parkera vid kyrkan och räkna trappstegen när du tar dig upp till Kosters högsta topp, Valfjäll. Väl uppe, njut av både häftig utsikt och medhavd varm choklad eller kanske varm saft? Vill ni hellre värma er inomhus med något gott att äta eller dricka finns det helgöppna restauranger och caféer.

Kosteröarna är belägna strax utanför Strömstad i norra Bohuslän och du tar dig lätt dit med eller utan egen båt. Kosterbåten avgår dagligen från norra hamnen och det går bra att ta med egen cykel på Kosterbåten mot en avgift. 
Mer information cykla på Koster

Vandra upp för Bohusläns högsta topp, Björnerödspiggen.

Ta med hela familjen och vandra de 222 metrarna upp för berget. Väl uppe får ni magisk utsikt över både Sverige och Norge och kan njuta av er medhavda picknic. Vindskydd och utsiktstorn finns på toppen. Mer info/karta besök www.bohusleden.se

Grillplatser 

Fotograf: Roger Borgelid

Du behöver inte åka långt för att uppleva en dag med friluftsliv och grillad mat över öppen eld. Runt om Strömstads kommun finns flera anordnade grillplatser där du kan njuta av korv, marshmallows, pinnbröd och gott sällskap, se våra tips här>> 

Artscape Lighthouse - Människan och havet

Upptäcka storskaliga konstverk med temat ”människan och havet” målat av konstnärer från både Sverige och andra delar av världen. Elva färgsprakande muralmålningar är nu färdiga i centrala Strömstad, ladda ner karta>>

Mycket snö och is?

Fotograf: Maria Knutsson

Om det blir en lika kall vinter kan det bli fina möjligheter för både skidåkning och skridskoåkning. Det är många engagerade människor i Strömstad som är snabba med att ordna skidspår, pulkabacke på golfbanan och skotta bort snö på isar så du kan få åka skridskor. Håll dig uppdaterad via bland annat Strömstad badanstalt och Idefjordens SK.

Skridskoåkning på Lionshov

Snöra på dig skridskorna, knäpp fast hjälmen på huvudet och ge dig ut på isen. Strax utanför Strömstad, i Skee, ligger ishallen Lionshov. Tider för allmänhetens åkning hittar du här när säsongen är igång. 

Spännande spökvandring i Strömstad!

Fotograf: Karin Björk

Upplev fem specialskrivna historiska ljudberättelser på temat spöken och mystiska myter om livet i Strömstad förr i tiden. Ladda ner appen Storyspot och sök efter "Spökvandring Strömstad".

Det handlar om gamla lokala läskigheter och övernaturliga myter som både är spännande, skrämmande och ger en inblick i hur livet kunde vara förr. Antingen lyssnar du hemma eller samtidigt som du utforskar platserna där det hände.

Ni kan lyssna till:

  • Banmästaren på Stationshuset En järnvägsarbetare sover över på stationen i Strömstad med en kollega och skrämmer upp denne ordentligt med en påhittad spökhistoria. Men bara för att hen hittade på det där med stinsen Kollander behöver det inte betyda att här inte spökar, eller hur..?
  • Strömstad stadshus Välkomna till stadshuset för en riktigt mystisk mattelektion. Som tur är spökar här inte längre.
  • Den olycksaliga Selma, Strandpromenaden Ett ungt par checkar in på Strandhotellet 1920. Bara en checkar ut.
  • Dödsvinden över Strömstad (Varvsgatan/Surbrunnsgatan) Sommaren 1834 blåste dödsvinden över Strömstad och de flesta av dess offer hamnade här, på kolerakyrkogården.
  • Mordet på Fritiof Svensson, Strandells sommarvilla Om det olösta, hiskeliga mordet på den skötsamme kolutköraren Fritiof Svensson vintern 1937.

Lyssna på ljudberättelserna i Storyspot genom att ladda ner appen gratis i App Store eller Google Play. Tillåt appen att använda telefonens gps. Sök efter platserna på kartan eller skriv ”Spökvandring Strömstad” i Sökrutan.

Andra tips!

  • Bada i inomhusbassäng på helårsöppna Badanstalten. Simhallen är unik med saltvatten som håller 28 grader. Strömstad badanstalt
  • Gå på bio, Biograf Park visar aktuella filmer och har öppet hela året!  
  • Spela äventyrsgolf om väder och snödjup tillåter vid Lagunen camping och Daftö Resort strax söder om Strömstad centrum. 
  • Utforska våra kustnära naturreservat
  • Strömstad Foodcourt kan hela familjen ha roligt tillsammans. Ni kan bowla, spela shuffleboard, biljard eller arkadspel. 

Inspiration