({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Ett barn visar upp en krabba.

Fotograf: Halldór Kolbeins

Barnens sommarfavoriter

Det finns massor av roliga aktiviteter för både stora och små barn här i Strömstad. Vårt läge vid havet bjuder på sköna, äventyrliga upplevelser. Fiska krabbor, upptäcka livet vid strandkanten och mycket annat skojigt finns att hitta på. Leka pirat på DaftöLand, cykla på Koster, åka på sälsafari, gå på musikteater och spela äventyrsgolf. För den vetgirige finns naturum Kosterhavet och Tjärnö Akvariet, där man kan lära sig mer om vår havsmiljö och livet under vattnet. Det finns inga gränser – låt fantasin flöda i sommar!

 

Fotograf: Jonas Ingman

Kosterhavet nationalpark - Ta med familjen till saltaste vattnet i Bohuslän!

Kosterhavets nationalpark är en flerdimensionell upplevelse och här sker oändligt mycket spännande under både över och havsytan. En upptäcktsresa med till exempel strandguidning får dig att se denna mäktiga skärgård med nya ögon. Naturum Kosterhavet har helårsöppet med utställning med många fina foton, interaktiva aktiviteter och mikroskop där du kan titta på dina egna strandfynd. 

Strandexkursion i Rörvik, Sydkoster och vid Reservatet camping på Nordkoster i sommar. Upptäck allt myllrande liv som finns i vattnet. Vi håvar, drar landvad och gräver efter maskar och musslor. Det finns vadarbyxor, vattenkikare, och håvar att låna. Barn i vuxet sällskap.  Läs mer här>>

Snorkla i Kosterhavets nationalpark. På två platser i Kosterhavet, Sydkoster och Saltö, kan du besöka våra snorkelleder. Det är en guidad tur under ytan, där du följer en lina på botten med olika skyltar som beskriver olika miljöer i havet. Lederna är några hundra meter långa och ligger på ett djup mellan 1-1,5 meters djup. 

Tjärnö Akvarium

Besök Tjärnö akvarium - här finns Sveriges artrikaste akvarium och ett klappakvarium med sjöstjärnor, sjögurkor, krabbor m.m.  Under sommaren kan du även följa med på Exkursion med forskningsfartyg eller boka in ditt barn på Barnens sommarlabb. 

Sälsafari och besök på Sveriges västligaste fyrplats Ursholmen

Åk ut på sälsafari, Selin Charter anordnar båtturer till en av Bohusläns största sälkolonier med besök till Sveriges västligaste fyrplats Ursholmen. Avgång från både Strömstad och Kosteröarna (juli till början av augusti). 

Kust Event tar hela familjen ut till Ursholmen i sommar med avgång från norra hamnen i Strömstad, Lagunen och Koster. Det finns stor chans att ni får se sälar! Mer information och bokning hittar du på deras hemsida. 

Turerna med Selin Charter och Kust event behöver förbokas. 

Cykla på Kosteröarna

Fotograf: Fotograf Synøve Dreyer

Att cykla på Sydkoster är ett trevligt nöje för hela familjen och det finns gott om badvikar att ta paus vid. Vägarna är fina, näst intill bilfria, och du kommer troligen bara möta flakmopeder och andra cyklister. Kosteröarna är belägna strax utanför Strömstad i norra Bohuslän och du tar dig lätt dit med eller utan egen båt. Kosterbåten avgår dagligen från norra hamnen och det går bra att ta med egen cykel på Kosterbåten mot en avgift. 
Har du inte egen cykel så finns cykeluthyrning vid Ekenäs och Långegärde på Sydkoster, cyklar (vuxen/barn) behöver inte förbokas! Du kan hyra på Långegärde och lämna cykeln på Ekenäs (och vice versa). 
Mer information cykla på Koster

DaftöLand - Äventyrspark för hela familjen

I Nöjesparken Daftöland är varje dag ett äventyr och det finns något för hela familjen.
I år är ett annorlunda år. Efter beskedet om att Sveriges nöjesparker inte får hålla öppet är Daftöland anpassat för lek istället för åk i attraktioner. I parken håller piraterna till och de kan dyka upp lite när som helst och skoja med parkens gäster. 
Du som barn får leka av dig på hoppkudden, lilla polynesien, Döskallesjön och Daftöborgen.
Spelhallen är också öppen och du kan köpa fika, glass och godis. 

För mer information om öppettider och priser läs mer här>>

 

Andra tips!

  • Hopptorn finns på Furholmen (badö - 5 min båttur från norra hamnen), Seläterbadet, Hålkedalen och Kallbadhuset i centrala Strömstad.
  • Lagunens Bikepark, ligger i området Tjärndalen. 
  • Bada i inomhusbassäng på helårsöppna Strömstad badanstalt. Simhallen är unik med saltvatten, som de tar in direkt från havet och håller 28 grader. Strömstad badanstalt
  • Gå på bio, Biograf Park  visar aktuella filmer och har öppet hela året! 
  • Havsfiske från klippor. Du kan också följa med Selin charter på makrillfikse. Behöver förbokas. 
  • Spela äventyrsgolf vid Lagunen camping och Daftö Resort strax söder om Strömstad centrum och Kostergården på Sydkoster (Kilesand). Spela traditionell bangolf på Seläter camping, strax norr om Strömstad eller hos Surbrunn Bangolf som du hittar i centrala Strömstad.
  • Spela Bowlingbiljard eller någon av Strömstad foodcourts andra aktiviteter.
  • Håll balansen på en SUP (Stand up paddle board) och ta en liten paddeltur i havet. Uthyrning finns bland annat hos Koster Adventure och Lagunen Camping. 

Kika gärna i vår evenemangslista för ännu fler tips!

Inspiration