({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Älg staty i solnedgång

    Upplev Svenljunga & Tranemo

    En del av Sjuhärad - Friheten, de djupa skogarna och hundratals sjöar

    Fotograf: Johanna Sander

HÄR I SYDÖSTRA DELEN AV VÄSTSVERIGE...

 

...i  Sjuhärad, Västra Götaland. I gränslandet till Småland och Halland, bland hundratals sjöar, långa åar och djupa skogar hittar du Svenljunga och Tranemo. Här kan du uppleva naturen på riktigt, ostört och ifred. Vårt område kallas också Kind, här gick gränsen till Danmark förr vilket våra kulturarv skvallrar om. Våra skatter vittnar också om medeltid med Torpa Stenhus som bas med ett myller av fornlämningar omkring.

Antikt, unika platser och Västsveriges närmsta vildmark

 

 

Limmared känd för sina antikaffärer och glas, Trivselbygden med sitt stora utbud av småskalighet caféer, butiker och kulturarv och sist men inte minst naturområdet Fegen som inbjuder till bland annat fantastiska paddelupplevelser.

 

Hofsnäs Herrgård & Torpa Stenhus

Området kring Torpa Stenhus och Hofsnäs Herrgård erbjuder många upplevelser inom ett litet område. Bada, kika i saluhallen, ät middag på Hofsnäs eller gå en guidad tur på Torpa Stenhus. Här hittar du aktiviteter för både stor som liten. Området erbjuder även vackra naturområden som passar utmärkt för promenader och vandring. För att läsa mer om naturen klickar du på länken här. För att läsa mer om Torpa eller Hofnäs klickar du på respektive bild.

Skulpturer, bonadsmålningar och fästningsruin

Ta en utflykt och besök någon av våra sevärdheter. Spana i natursköna järnåldersgravar, slott, eller vår coola älgstaty.

10 upplevelser för 2022

Nytt år nya möjligheter! Vi inleder året med att vi kommer tipsa om 10 unika upplevelser i Svenljunga och Tranemo som vi utmanar dig att prova under 2022!

Aktiviteter för barnfamiljen

Här har vi samlat bra tips på aktiviteter och utflyktsmål för hela familjen. Kika in och planera veckans utflykter!

Evenemang & aktiviteter i Svenljunga & Tranemo

Upptäck naturen

Endast en timme från Göteborg och mil efter mil med sköna bilfria cykelleder och spännande vandringsstigar. Stanna upp på din vandring och blicka ut över sjön och samla energi inför hektiska dagar på jobbet. Här lovar vi att du finner lugn och ro!

Vi bjuder på årets bästa dopp!

Vi har en mängd fina badplatser. Några av dem har service i form av bryggor, klippta gräsytor, toalett, ved, grillplats och några är även anpassade för personer med fysiska funktionsnedsättningar. Vi har listat alla badplatser - här kommer utmaningen: Hur många hinner du testa i sommar?

Sjönära boenden

Hitta ditt boende som ligger nära vatten. Flera av våra boenden har sjön precis utanför dörren. Välj mellan hotell, hyr en egen stuga eller campa.