({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Par åker längdskidor

    Välkommen till Svenljunga och Tranemo

    Sugen på att känna snö under fötterna? På Hagatorpet hittar du skidspåren!

HÄR I SYDÖSTRA DELEN AV VÄSTSVERIGE...

 

...i  Sjuhärad, Västra Götaland. I gränslandet till Småland och Halland, bland hundratals sjöar, långa åar och djupa skogar hittar du Svenljunga och Tranemo. Här kan du uppleva naturen på riktigt, ostört och ifred. Vårt område kallas också Kind, här gick gränsen till Danmark förr vilket våra kulturarv skvallrar om. Våra skatter vittnar också om medeltid med Torpa Stenhus som bas med ett myller av fornlämningar omkring.

Utvalda evenemang & aktiviteter

Dags för biomys!

Att sjunka ner i en biostol måste väl vara bland det mysigaste som finns. Bunkra upp med popcorn, ta med dig barnen eller varför inte en bästa vän?

Kallbada - en nyttig trend

Att kallbada är en hälsosam trend som håller i sig. Det sägs att du både blir piggare och friskare av att kallbada regelbundet. Boka en kallbadsupplevelse i Svenljunga och Tranemo

Isfiske

Att vinterfiska är ju bland det roligaste som finns. Många av våra mindre sjöar fryser snabbare vilket gör att vi kan erbjuda bra isfiske.

Åk skidor i Västsverige OCH i Smålandsfjällen

Från oss är skidåkningen aldrig långt borta. Våra grannar erbjuder utförsåkning av bra klass! Förutom Hagatorpet i Tranemo finns flera längdskidåkningsplatser, kika in spårstatusen.

Ett stenkast bort, Isaberg

Smålandsfjällen är vår granne! Bo hos oss och åk dagsturer till Isaberg. Ett perfekt sätt att varva utför och längdskidåkning!

Nästgårds, Ski-Bike-Hike Ulricehamn

Det räcker inte med Södra Sveriges snösäkraste längspår och att vi är granne med Smålandsfjällen. Nästgårds hittar du även Ski-Bike-Hike Ulricehamn

 

Vi är en del av Sjuhärad

Svenljunga och Tranemo är en del av Sveriges nya destination Sjuhärad. En plats för dig som är nyfiken på något nytt, något mer...

 

Tareq Tailor på besök i Sjuhärad

Under vackra höstdagar fick vi besök av Tareq Tailor när han spelade in serien Nordic Cookery. Besök i Ljungsarp hos Erikson Cottage, Hemma på Klev i Mårdaklev och Torpa Stenhus i Länghem var några av stoppen. På menyn finns både surdeg, lamm och hjort! Avsnittet sänds i kanalen Godare men här kan du se några klipp.

Hemma på Klev

Sjönära boenden

Hitta ditt boende som ligger nära vatten. Flera av våra boenden har sjön precis utanför dörren. Välj mellan hotell, hyr en egen stuga eller campa.