({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Välkommen till Svenljunga och Tranemo

    Sugen på att känna snö under fötterna? På Hagatorpet hittar du skidspåren!

HÄR I SYDÖSTRA DELEN AV VÄSTSVERIGE...

 

...i  Sjuhärad, Västra Götaland. I gränslandet till Småland och Halland, bland hundratals sjöar, långa åar och djupa skogar hittar du Svenljunga och Tranemo. Här kan du uppleva naturen på riktigt, ostört och ifred. Vårt område kallas också Kind, här gick gränsen till Danmark förr vilket våra kulturarv skvallrar om. Våra skatter vittnar också om medeltid med Torpa Stenhus som bas med ett myller av fornlämningar omkring.

Julen samlad på en sida

Jultider! Hållbarhet står i fokus i år och i framtiden så tänk lite extra på att handla lokala klappar, gärna unika, lokalproducerade.

Fyll borden med mat från området och hjälp på så viss till att göra vårt samhälle lite mer hållbart på alla sätt! Här hittar du allt som hör julen till...

Snösäkert på Hagatorpet

I Tranemo hittar du Hagatorpets skid- och motionsanläggning med en utav södra Sveriges bästa snöproduktion. Bara temperaturen håller sig under 0 sträcket så är...

Vinterfiske

Att vinterfiska är ju bland det roligaste som finns. Många av våra mindre sjöar fryser snabbare vilket gör att vi kan erbjuda bra isfiske.

 

Vi är en del av Sjuhärad

Svenljunga och Tranemo är en del av Sveriges nya destination Sjuhärad. En plats för dig som är nyfiken på något nytt, något mer...

 

Tareq Tailor på besök i Sjuhärad

Under vackra höstdagar fick vi besök av Tareq Tailor när han spelade in serien Nordic Cookery. Besök i Ljungsarp hos Erikson Cottage, Hemma på Klev i Mårdaklev och Torpa Stenhus i Länghem var några av stoppen. På menyn finns både surdeg, lamm och hjort! Avsnittet sänds i kanalen Godare men här kan du se några klipp.

Hemma på Klev

Upptäck naturens skafferi på din vandring

 

Löven byter färg från saftigt grön till guld och röd och skogen är fylld av lingon, svamp och kanske ett blåbär som dröjt sig kvar. I Svenljunga & Tranemo finns det många underbara naturpärlor att njuta av där hösten visar sig från sin bästa sida. Här är våra bästa tips på 5 vandringsleder för hösten.

 

Röstorp kulturstig, 2 km, Örsås

Kortare led fylld med fornlämningar 

Jälmåleden, 35 km, Nittorp

Populär led med många broar.

Såken runt,18 km, Hillared

Kuperad, delvis svår vandringled runt vackra sjön Såken.

Hofsnäs Herrgård & Torpa Stenhus

Området kring Torpa Stenhus och Hofsnäs Herrgård erbjuder många upplevelser inom ett litet område. Afternoon tea på Hofsnäs herrgård, kika i saluhallen under adventshelgerna. Upplev hösten och vinterns natur i de vackra naturområdena som passar utmärkt för promenader och vandring. För att läsa mer om naturen klickar du på länken här. För att läsa mer om Torpa eller Hofnäs klickar du på respektive bild.

Planera nästa års äventyr

 

Längre leder med övernattningsmöjligheter - Ätradalsleden och Sjuhäradsrundan, perfekta cykelleder för dig som vill cykla en längre tur. På Outdoor Sjuhärads sida hittar du fler tips på naturupplevelser i i Sjuhärad

 

Sjönära boenden

Hitta ditt boende som ligger nära vatten. Flera av våra boenden har sjön precis utanför dörren. Välj mellan hotell, hyr en egen stuga eller campa.