({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Välkommen till Svenljunga & Tranemo

    Vandra runt vackra sjön Såken, en kuperad vandringsled på 18 km

    Fotograf: Cykla och vandra i Sjuhärad

HÄR I SYDÖSTRA DELEN AV VÄSTSVERIGE...

 

...i  Sjuhärad, Västra Götaland. I gränslandet till Småland och Halland, bland hundratals sjöar, långa åar och djupa skogar hittar du Svenljunga och Tranemo. Här kan du uppleva naturen på riktigt, ostört och ifred. Vårt område kallas också Kind, här gick gränsen till Danmark förr vilket våra kulturarv skvallrar om. Våra skatter vittnar också om medeltid med Torpa Stenhus som bas med ett myller av fornlämningar omkring.

Våra bästa vandrings- och cykelleder

Sköna dagar, när vi låter solens strålar ge oss ny energi. Det är i år vi upplever naturen, här är det säkert utan trängsel. Snöra på dig kängorna, släng dig upp på cykeln och ge dig ut. Här har vi listat våra 5 bästa leder.

Nappar det?

Prova fiskelyckan

Fiska kan du göra hela året och är en rolig upplevelse för alla åldrar.

Vårt sjörike område bjuder på ett stort utbud av fiskevatten, både mindre och större sjöar. Här hittar du insjöfisk som abborre, gös, gädda, sik med flera. Det finns även flera put and take sjöar för den som vill ta det säkra före det osäkra. 

Evenemang & aktiviteter i Svenljunga & Tranemo

10 upplevelser för 2022

Nytt år nya möjligheter! Vi inleder året med att vi kommer tipsa om 10 unika upplevelser i Svenljunga och Tranemo som vi utmanar dig att prova under 2022!

Biodags!

Att sjunka ner i en biostol måste väl vara bland det mysigaste som finns. Bunkra upp med popcorn, ta med dig barnen eller varför inte en bästa vän?

På bio just nu

Aktiviteter för barnfamiljen

Här har vi samlat bra tips på aktiviteter och utflyktsmål för hela familjen. Kika in och planera veckans utflykter!

Hofsnäs Herrgård & Torpa Stenhus

Området kring Torpa Stenhus och Hofsnäs Herrgård erbjuder många upplevelser inom ett litet område. Bada, kika i saluhallen, ät middag på Hofsnäs eller gå en guidad tur på Torpa Stenhus. Här hittar du aktiviteter för både stor som liten. Området erbjuder även vackra naturområden som passar utmärkt för promenader och vandring. För att läsa mer om naturen klickar du på länken här. För att läsa mer om Torpa eller Hofnäs klickar du på respektive bild.