({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jonas Ingman, vastsverige.com

Fridfulla fiskevatten i Uddevalla

Uddevalla erbjuder många omväxlande alternativ för dig som vill fiska. På skogsområdet Herrestadsfjället vilar stilla fiskesjöar, där det finns god chans att fånga ädelfisk, abborre och gädda. Det går även att pröva fiskelyckan i Bäveån eller ute på havet!

Längs Uddevallas milslånga strandlinje ut mot västerhavet och läget vid storslagen skog och mark har fisket en lång tradition i både salt och sött vatten. Lyckan till fångst varierar, men oftast beroende på den som håller i spöt! Oavsett om du är sportfiskare, amatörfiskare eller en livsnjutare som gärna slänger några kast med spöt så finns det särskilda regler och begränsningar. Enkelt beskrivet så krävs det fiskekort eller markägarens tillåtelse när du vill fiska i skogssjöarna och Bäveån . Däremot är fisket i saltsjön och i Bjursjön avgiftsfritt – ja, oavsett vart du har tänkt att fiska och vad är det alltid en god idé att kolla upp vad som gäller för området och sjön. Vissa fiskekort kan köpas över nätet, andra i butik eller i automat på området, det beror på vem som ansvarar för området, men för att göra det enkelt för dig finns det såklart en sammanställning att ta del av.

 

I Bohuslän är det tillåtet att fiska havsöring från 1 april fram till 30 september. Minimimåttet för havsöring är 45 cm och fiskar som understiger minimimåttet skall genast släppas tillbaka. För att fisket ska finnas kvar för oss att längta till även i framtiden är det viktigt att alla följer de regler som införts. Så innan du kliver i vadarbyxorna och ger dig ut i vågorna behöver du ha lite koll. Om du fångar fisk som du inte får, eller önskar, behålla är det viktigt att fisken hanteras varsamt. Drilla fisken så kort stund som möjligt och lyft inte upp fisken ur vattnet. Om du måste ta i fisken använd blöta händer så att du inte skadar fiskens slemskikt. Läs mer om havsöringsfiske.  

Herrestadsfjället i Uddevalla är en solklar favorit för att söka fiskelyckan på, men vi tror att det även är natur i sig som är inbjudande. Naturområdet är ett uppskattat fjäll för vandring av såväl Uddevallabor som långväga besökare. Herrestadsfjället är ett skogsområde med stort inslag av hällmarker, myrar och sjöar och den äldre skogen har en ålder av 100 till 130 år. Förutom fisk i sjöarna finns här också miltals med stigar och leder för bland annat vandring och skidåkning. Herrestadsfjället ingår i Bohusleden

 

Har du ingen egen båt kan ni hyra det på Hafsten Resort, Anfasteröd Gårdsvik eller på Destination Bokenäset