({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Jonas Ingman, vastsverige.com

Fridfulla fiskevatten i Uddevalla

Uddevalla erbjuder många omväxlande alternativ för dig som vill fiska. På skogsområdet Herrestadsfjället vilar stilla fiskesjöar, där det finns god chans att fånga ädelfisk, abborre och gädda. Det går även att pröva fiskelyckan i Bäveån eller ute på havet!

 

Längs Uddevallas milslånga strandlinje ut mot västerhavet och läget vid storslagen skog och mark har fisket en lång tradition i både salt och sött vatten. Lyckan till fångst varierar, men oftast beroende på den som håller i spöt! Oavsett om du är sportfiskare, amatörfiskare eller en livsnjutare som gärna slänger några kast med spöt så finns det särskilda regler och begränsningar. Enkelt beskrivet så krävs det fiskekort eller markägarens tillåtelse när du vill fiska i skogssjöarna och Bäveån . Däremot är fisket i saltsjön och i Bjursjön avgiftsfritt – ja, oavsett vart du har tänkt att fiska och vad är det alltid en god idé att kolla upp vad som gäller för området och sjön. Vissa fiskekort kan köpas över nätet, andra i butik eller i automat på området, det beror på vem som ansvarar för området, men för att göra det enkelt för dig finns det såklart en sammanställning att ta del av.

Herrestadsfjället i Uddevalla är en solklar favorit för att söka fiskelyckan på, men vi tror att det även är natur i sig som är inbjudande. Naturområdet är ett uppskattat fjäll för vandring av såväl Uddevallabor som långväga besökare. Herrestadsfjället är ett skogsområde med stort inslag av hällmarker, myrar och sjöar och den äldre skogen har en ålder av 100 till 130 år. Förutom fisk i sjöarna finns här också miltals med stigar och leder för bland annat vandring och skidåkning. Herrestadsfjället ingår i Bohusleden 

Läs mer om allmänna fiskeregler.