({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Tobias Andersson

Abloc Gravel Challenge Ulricehamn

Abloc utforskar det aktiva livet nära naturen i kraften av ett sportsligt utövande, individuellt och tillsammans med vänner. De drivs av passion. Nu finns de även i Ulricehamn.

Abloc

På cykelspråk är Abloc en cykelterm som enkelt beskrivs som en lyckad soloutbrytning. Du reagerar på instinkt eller på iskall taktik i klungan och attackerar vid absolut rätt tillfälle. Lämnar gruppen bakom, borrar och borrar och tittar inte bakåt. Du är loss och ingen klarar att följa. Plötsligt når du mållinjen. Innan dess har du lagt kragen till rätta och sträckt händerna i luften. Du har gått eller cyklat Abloc. En seger värd att fira.

Det handlar om att förflytta gränser, sina egna och andras och helst – tillsammans.

- För oss handlar Abloc om att våga. Våga tro på en instinkt. Det handlar om att förflytta gränser, sina egna och andras och helst – tillsammans, så säger en av killarna i Abloc. 

- Vi vill uppmuntra och inspirera andra. Helt enkelt skapa förutsättningar och händelser som inspirerar till ett aktivare liv ofta med cykeln som redskap. En sak till. Allt utifrån individuella förutsättningar, då blir tillsammans ännu roligare.

Tillsammans med Näringsliv Ulricehamn tittar de nu på de möjligheter och utmaningar som finns i området och är på så sätt en hjälpande hand när det gäller utveckling av cykel både som motionsform och reseanledning.

Fotograf: Anders Englund, Abloc

Abloc arrangerar grusvägscykling i Ulricehamn

Efter den varmaste sommaren i mannaminne börjar det nu bli dags att plocka fram de lite varmare cykelkläderna ur garderoben.
- Men vi klagar inte, för vi älskar att cykla på hösten - det är någonting med den höga luften och att få cykla längs en slingrande och böljande grusväg längs en vägg av löv i alla tänkbara färger som vi verkligen går igång på.

Under hösten 2018 dök Abloc Gravel Challenge upp på två ställen, och först ut va Ulricehamn den 27:e oktober i samarbete med Näringsliv Ulricehamn. Där bjöds det på en arena av världscupstandard, Änglagårdsgrusvägar, kärleksmums, Ryckåsen, varm bastu, kall öl och höstmys i snölandskap ( ja, det hade faktiskt snöat i Ulricehamn dagarna innan ).

Banan i Ulricehamn mäter ca 90 km och går i så stor utsträckning som möjligt på grusvägar. Cykelcross, gravelbike, MTB eller landsvägshoj med tåliga däck går bra. Vi delar upp oss i grupper efter dagsform och håller ihop, men på ett par segment släpps farten fri för den som vill att det ska bränna lite extra i låren. Drygt halvvägs blir det fika modell större och efteråt bjuds det på lunch innan vi kör prisutdelning i sann Abloc-anda.

Fotograf: Anders Englund, Abloc

Vad är en Gravel Challenge?

En Gravel Challenge är Ablocs själ och kärna som fått koka ner till ett endagsevent. Den innehåller alla komponenter som vi tycker är nödvändiga för en härlig dag på cykeln – en lång runda i härliga människors sällskap, grandios fika, chans att släppa ut tävlingsdjävulen efter egen förmåga, och skönt häng och god mat tillsammans efteråt. Alltihop förstås inramat av en naturupplevelse i höstens vackraste färger.

På våra Gravel Challenges utnyttjar vi Sveriges gömda cykelskatt – grusvägarna! Så gott som bilfria och oftast natursköna gör dem till en perfekt mötesplats för landsvägs- och mountainbikecyklister. Man delar in i grupper efter förmåga för att alla ska få en så njutbar upplevelse som möjligt, och längs rundan har de lagt in ett antal segment där man själv bestämmer farten och poäng delas ut till de första. När segmentet är avslutat samlas gruppen ihop och kör gemensamt vidare.

Drygt halvvägs anländer grupperna till en gemensam fikaplats där frallor, kakor, godis och inte minst kaffe i närmast obegränsade mängder finns framdukat. Här får deltagarna chans att fylla på med energi och byta grupp om man känner att det gått aningen för fort eller för långsamt.

Även sista delen av rundan innehåller ett antal segment blandade med lugnare transportsträckor innan alltihop avslutas med en rafflande jaktstart baserat på poängen man samlat längs vägen. Därefter blir det afterbikehäng där man kan diskutera dagens strapatser med sina nyfunna cykelvänner över en bit mat, följt av prisutdelning. Inte bara dagens bästa poängsamlare får pris, utan även sådant som snyggast vurpa och bästa medcyklist premieras.

Mer om Lassalyckan