({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Upplevelser för den aktiva familjen

6 campingområden på Västkusten

Upptäck friheten, variationen och de stora möjligheterna som ett boende på en camping ger. Under våren och hösten myser hela familjen i vinterbonade stugor, njuter av äventyrliga upplevelser, charmiga restauranger och upplever Västsveriges natur.

Här hittar du tips på 6 destinationer med spännande aktiviteter och boende som passar hela familjen. 

1. Strömstad & Kosteröarna

Strömstad är Bohusläns nordligaste kommun och en av Sveriges äldsta badorter. I norr ligger Norge som granne och i väster en storslagen marin nationalpark i Kosterhavet. Här väntar familjecampingar med bekvämt boende i den genuina bohuslänska skärgårdsmiljön. Dagarna fyller ni med spännande äventyr till havs från kajaken och på två hjul i både natur och bikepark.

Aktiviteter för hela familjen:

Campingar i Strömstad:

2. Grebbestad 

Grebbestad är en populär ort i norra Bohuslän och centret för Sveriges produktion av vilda ostron. Hamnområdet kantas av fiskebåtar, pittoreska sjöbodar, caféer, butiker och restauranger. Det är också här du hittar den populära bryggpromenaden med flera restauranger som serverar färsk fisk, räkor, ostron, hummer, krabba och havskräftor. Här väntar spännande aktiviteter som en tidsresa till bronsåldern, en båttur med skaldjursfiske eller ett dopp i det blå.  

Aktiviteter för hela familjen:

Campingar i Grebbestad:

3. Sotenäs

Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand och Bohus-Malmön är bara några av mysiga öar och kustsamhällen som ligger i Sotenäs. Här finns aktiviteter av alla de slag - upptäck vandringen på magiska Ramsvikslandet, äventyr till havs i Smögen och möt djuren på Nordens Ark i Hunnebostrand. 


Aktiviteter för hela familjen:

Campingar i Hunnebostrand och Kungshamn:

4. Lysekil

Längst ut på den bohuslänska kusten, där Gullmarsfjorden öppnar upp sig mot havet, ligger den livliga staden Lysekil. Med sin vackra skärgårdsmiljö och ett aktivt stads- och friluftsliv är det en plats som väcker äventyrslusten. Här är havet i fokus och du väljer aktiviteter på, i eller med vattnet som vy. På Havets hus får du även lära dig allt om livet under ytan. 

Aktiviteter för hela familjen: 

Camping i Lysekil:

5. Uddevalla & Ljungskile

Du hittar Uddevalla – omgivet av kala klippor, salta hav och fjäll med frodiga skogar – i hjärtat av Bohusläns lugna innerskärgård, endast en timme norr om Göteborg. Här kan du uppleva hänförande båtturer, vandra till historiska utsiktsplatser och njuta av bad med historisk känsla.

20 minuter söder om Uddevalla ligger det charmiga samhället Ljungskile och breder ut sig längs viken. Hundra meter över havet sträcker ett kuperat och blåbärsklätt skogslandskap ut sig, med populära fiskesjöar och natursköna vandringsleder som ringlar fram genom barr- och lövskogarna.

Aktiviteter för hela familjen:

Campingar i Uddevalla och Ljungskile:

6. Södra Bohuslän & Öckerö

I Södra Bohuslän, bestående av Kungälv, Stenungssund, Marstrand och öarna Tjörn och Orust, väntar fantastiskt natur och skärgårdsmiljö att vistas i och vara rädd om. Några mil söderut ligger Hönö som är en del i de tio öarna som tillhör Öckerö. I området finns kryssningar, guidade båt- och fisketurer till havs, kustnära vandring och tips på att uppleva området på två hjul. 

Aktiviteter för hela familjen:

Campingar på Tjörn & Orust

 

Fler campingupplevelser

Bland klippor och salta stränder ligger campingarna i Bohuslän som ett pärlband utmed kusten. Här hittar allt från stora resorts till små gemytliga familjecampingar som erbjuder spännande aktiviteter och avkoppling.