({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Topplista – Bästa campingarna i Bohuslän

Camping har fått ett nytt uppsving med bekvämare boende, äventyrliga upplevelser och charmiga restauranger. Här är Bohusläns bästa campingar. Välkommen till västkusten - året runt!

 

Att bo på camping är toppen oavsett årstid. Under våren och hösten myser hela familjen i vinterbonade stugor, njuter av skaldjur och upplever Västsveriges natur med vandringskängor eller från havskajaken. Och på sommaren lockar krabbfiske, salta bad och soldränkta dagar på släta klippor. Här är listan över de bästa* campingarna i Bohuslän, inklusive vad du kan se och göra i närområdet.

*Topplistan baseras på betyg (1–5) samt utmärkelsen Certificate of Excellence på resesajten Tripadvisor. Certificate of Excellence delas ut till boenden, sevärdheter och restauranger som kontinuerligt får bra omdömen från resenärer på Tripadvisor. Endast campingar som ingår i projektet Camping i Bohuslän är med i listan.

Daftö Resort, Strömstad

Betyg 4,5 (Certificate of Excellence) – öppet året om

Familjevänlig resort-anläggning med egen nöjespark. Ja, så kan man kort beskriva Daftö Resort, strax söder om Strömstad. Här är varje dag ett äventyr! Äventyrsbad, bryggbastu, badtunna, spabehandlingar, äventyrsgolf och havsbad är bara några av de saker som kommer hålla hela familjen sysselsatt dagarna i ända. Hela campingen har ett pirattema, vilket inte minst märks när nöjesparken Daftöland har öppet mellan juni - oktober. Åkattraktionerna får det att kittla i magen och dra i smilgroparna, men pass på – när piratteatern drar igång gäller det att se upp för både bomber och granater.

Se och göra i närheten av Daftö Resort:

 • Strömstad – Kustsamhället ligger bara fem kilometer norr om Daftö med vacker arkitektur och en lång kurortshistoria.
 • Kosteröarna – Att båtluffa till Kosteröarna är ett måste när du besöker norra Bohuslän. Här finns bland annat fina vandrings- och snorklingsleder.
 • Shoppingcentret Nordby – Intill den norska gränsen ligger detta omåttligt populära shoppingparadis.
 • Sten- och blomsterträdgården Alaska – När guldgräverskan Hilma kom till Nord-Långö anlade hon ett fascinerande trädgårdslandskap med stora valv och broar uppbyggda av stenar, snäckor och cement. (Öppet maj-augusti)

Fler upplevelser i Strömstad.

Ät gott nära Daftö Resort:

 • Daftö Resort har både restauranger, livsmedelsbutik och gatukök.
 • Besök även Backlunds, asiatiska Heat eller Maritimus på Strömstad Spa.
 • Restaurangen på Scandic Laholmen fokuserar mycket på närproducerade råvaror och följer säsongernas utbud av fisk, skaldjur och primörer.

Fler tips på matställen i trakten kring Strömstad. 

 

Lagunen Camping & Stugor, Strömstad

Betyg 3,5 (Certificate of Excellence) – öppet året om

Välkommen till Lagunen Camping & Stugor, strax söder om Strömstad. Här upplever du saltstänket från havet, njuter av vackra musselstränder och känner doften av tång och nygrillad fisk – året om. Välj mellan moderna och mysiga stugor, vandrarhem eller klassiska platser för husvagn, husbil och tält. Aktivitetsutbudet är brett med bland annat äventyrsgolf, bikepark och cykeluthyrning. Givetvis finns flera alternativ för dig som vill närma dig havet; testa SUP (Stand Up Paddling), trampbåtar, paddling eller fisketurer med lokala yrkesfiskare.

Se och göra i närheten av Lagunen:

 • Strömstad Golfklubb – Sveriges västligaste golfbana bjuder på kuperade utmaningar.
 • Strömstad – Mysig kustort med allt som innefattas av en småstadscharm. Strosa runt bland anrik bebyggelse och flertalet pittoreska butiker.
 • Kosterhavets nationalpark  – I Sveriges enda marina nationalpark finns landets enda korallrev och omkring 12 000 djur- och växtarter, häften under ytan och hälften på land. Ett tips är att börja med ett besök på naturum Kosterhavet.

Fler upplevelser i Strömstad.

Ät gott nära Lagunen:

 • På Lagunen finns restaurang, grillstuga och café.

Fler tips på matställen i trakten kring Strömstad. 

 

Seläter Camping, Strömstad

Betyg 3,5 

Seläter Camping är en lugn och stilla familjecamping belägen några få kilometer från Strömstad centrum. Campingen ligger i ett vindskyddat område med skogen som närmaste granne, men samtidigt nära salta hav och en fantastisk skärgård. Det är helt enkelt en idyll för dig som älskar naturen.

Fotograf: Peder Tjarnlund

Anfasteröd Gårdsvik

Betyg 4,5 – öppet mellan april - september

Den anrika gården Anfasteröd, strax söder om Ljungskile, är ett utmärkt exempel på att camping inte bara handlar om husvagnar. Här är det bekväma stugboendet standard, med alltifrån nyrenoverade badstugor nära vattnet, till röda 1800-talshus med vita knutar. Testa även på en annorlunda tältupplevelse i något av safaritälten med badrum, kök, värme och sköna sängar. Dagarna spenderar du med fördel i naturens lugn. Klättra i berg, vandra, cykla eller ta dig ut på havet med eka, kajak eller SUP (Stand Up Paddleboard).

Se och göra i närheten av Anfasteröd Gårdsvik:

 • Vandra Kuststigen – En av Bohusläns vackraste vandringsleder passerar precis utanför dörren vid Anfasteröd.
 • Lyckorna Golfklubb – På gångavstånd från Anfasteröd ligger Bohusläns näst äldsta golfbana med makalös panoramautsikt och en hel del kluriga hål.
 • Orust – Varför inte göra en dagsutflykt till Orust där du kan upptäcka små charmiga fiskesamhällen och undangömda havsvikar?

Fler upplevelser i Ljungskile.

Ät gott i närheten av Anfasteröd Gårdsvik:

 • På Anfasteröd finns ett mysigt gårdscafé och en restaurang.  
 • Musselbaren Lyckorna i Ljungskile är det optimala stället för dig som älskar blåmusslor i alla dess tänkbara former. 
 • Villa Sjötorp har inte bara en välbevarad sekelskiftescharm, här lagas riktigt god mat med fokus på närodlat. 

Fler matställen i Ljungskile.

 

Hav & Logi, Skärhamn

Betyg 4,5 – öppet året om

Tjörns släta granitklippor är alltid nära till hands på Hav & Logi, ett stenkast från Skärhamn. Välj mellan boende på traditionella campingplatser, vandrarhem eller rymliga arkitektritade familjehus med god standard. Spendera dagarna med att återupptäcka ditt barnasinne på lekplatsen, promenera ner till havet eller koppla av i campingens bastu och relaxavdelning. När skymningsmörkret faller på kan hela familjen samlas kring någon av grillplatserna.

Se och göra i närheten av Hav & Logi:

 • Klädesholmen – Visste du att över hälften av all matjessill som levereras till den svenska konservindustrin kommer från den lilla ön Klädesholmen, strax söder om campingen? I folkmun är ön mer känd som ”sillön” och här finns en spännande historia att upptäcka.
 • Nordiska Akvarellmuseet – En guidad tur bland museets färgstarka alster i Skärhamn sitter aldrig fel.
 • Skulptur i Pilane – Denna skulpturpark är en av Europas vackraste. Här kan du strosa runt bland gigantiska konstverk i ett vackert klipplandskap. (Öppet maj - september)
 • Vandra på Dyrön – Kliv ombord på färjan som leder mot Stora Dyrön och vandra bland raviner och fritt strövande mufflonfår.
 • Tjörnehuvud i Rönnäng – Utsiktspunkten Tjörnehuvud bjuder på Tjörns mest spektakulära vyer.

Fler upplevelser i Södra Bohuslän.

Ät gott nära Hav & Logi:

 • Vatten Kafé & Restaurang, i samma byggnad som Nordiska Akvarellmuseet, har en meny influerad av havets hållbara läckerheter.
 • Testa en äkta ”sillplanka” på Sveriges första flytande hotell, Salt & Sill.

Fler matställen i Södra Bohuslän.

 

Vindöns Camping & Marina

Betyg 4 – öppet maj - september

Familjära Vindöns Camping & Marina ligger på en udde på nordligaste Orust, precis där ön möter fastlandet. Hit kan du komma för att koppla av från vardagens stress och bara njuta av naturen och havet. Bada vid den långgrunda, barnvänliga sandstranden, från badbryggan i hamnen eller direkt från klipporna. Campingen har stort fokus på hållbarhet, med egenproducerad el och soluppvärmt vatten.

Se och göra i närheten av Vindön:

 • Skaftö – Upptäck den härliga atmosfären på skärgårdsön Skaftö. Varför inte spana in några av de gamla fiskebyarna där den folkkära TV-serien Saltön spelades in?
 • Havets Hus – Gör en dagstur och upptäck livet under ytan på Havets Hus i Lysekil. Med närmare 40 olika akvarier finns något för alla i familjen. Allt från det lilla klappakvariet till ett akvarium som är format som en tunnel. 

Fler upplevelser i Södra Bohuslän.

Ät gott nära Vindön:

 • Slussens Pensionat har god mat och bjuder ofta in till musikkvällar med populära artister. 
 • Stallgården lockar inte bara med vällagad mat, de har även en välkomnande atmosfär.
 • En tur in till Uddevalla ger bra utbud av såväl restauranger som caféer.

Fler matställen i Uddevalla.

 

Ramsvik Stugby & Camping, Hunnebostrand

Betyg 4 – öppet april - september

Det som gör Ramsviks Stugby & Camping till ett paradis för både barn och vuxna är främst närheten till havet och det mäktiga klipplandskapet i bohusgranit. Du hittar campingen en mil norr om Smögen, längst ut i havsbandet. Stugbyn myllrar ofta av liv och aktivitet, men efter en kort promenad upp i bergen är det bara du och den storslagna naturen. På Ramsvik kan du fiska krabbor direkt från bryggan, leka, spela volleyboll och gå på disco. Eller varför inte ge dig ut på havet i motorbåt, kajak eller vattencykel?

Se och göra i närheten av Ramsvik:

 • Ramsvikslandets naturreservat – Mer känt som Klippornas Rike bjuder på öppna klipphällar utan dess like. Såväl naturfotografen som hobby-instagrammaren slutar aldrig att förundras över hur vackra de slätslipade klipporna är intill den gamla fiskebyn Fykan.
 • Smögen – Västkustens kanske mest välkända ort, med Smögenbryggan som mäter närmare tusen meter, är värt ett besök året om, även om utbudet av butiker, caféer, restauranger är som störst sommartid.
 • Hunnebostrand – På andra sidan vattnet från Ramsvik ligger ett av Bohusläns äldsta kustsamhällen. Gör gärna ett besök till Stenhuggerimuseet och Hunnebo Klyfta.

Fler upplevelser i Sotenäs.

Ät gott i närheten av Ramsvik:

 • Ramsviks egna restaurang har bland annat riktigt smarriga grillrätter.
 • Från Restaurang Bella Gästis i Hunnebostrand kan du blicka ut över sommarens milda krusningar eller höstens rasande stormar. Fräsch mat med fisk från fiskaffären ett stenkast bort.
 • Perssons på Kajen, också i Hunnebostrand, bjuder på matglädje intill hamnstråket. (Öppet maj - september)
 • Nere vid Smögen, en mil söder om Ramsvik, duggar uteserveringarna tätt. Testa till exempel Smögens HafvsbadSkärets Krog eller Musselbaren.

Fler matställen i Sotenäs.

 

Johannesvik Camping & Stugby, Kungshamn

Betyg 4 – öppet april - december

Johannesvik Camping & Stugby ligger i en naturskön dalgång strax söder om Kungshamn. För hela familjens trivsel erbjuds många olika aktiviteter, såsom äventyrsgolf, boulebana, grillstuga och trubadurkvällar. Barnens favorit är Kamratparken – en stor lekplats med klätternät, rutschkanor, linbana, gungor samt lek för de minsta. Ett annat tips är att testa bastuflotten vid badplatsen eller varför inte ta ett dopp i jacuzzin och slappna av i bastun i Villa Harmoni. Badplatsen vid Klevekilens naturreservat består av klippor, sandstrand, rutschkana och en brygga som lämpar sig väl för krabbfiske, ett nöje för både stora och små.

Se och göra i närheten av Johannesvik:

 • Kungshamn och Smögen – Dessa klassiska västkust-pärlor når du på en något längre promenad. Är du fiskeintresserad kan du följa med en yrkesfiskare från Smögen på en fisketur, eller varför inte testa på havskajak?
 • Nordens Ark – En och en halv mil från Johannesvik kan du se exotiska vilda djur (bland annat amurtiger och snöleopard), men även nordiska lantraser (till exempel skruvhornget). Nordens Ark är både en djurpark och en zoologisk bevarandepark där hotade djurarter avlas.

Fler upplevelser i Sotenäs.

Ät gott i närheten av Johannesvik:

 • Campingens egen restaurang Wägga Lantkök serverar klassiska husmansrätter, pizza, hamburgare och räkmackor med handskalade räkor från Smögen.
 • Skärets Krog är Smögenbryggans självklara mötesplats, där Årets Kock-vinnaren Thomas Sjögren huserar. Här finns en stämningsfull pianobar och originalet av den klassiska räkmackan. 
 • Musselbaren stoltserar med egenbakat bröd, hemslagen aioli och musslor som huvudroll i samtliga rätter. 
 • Smögens Hafvsbad är duktiga på nyfångad fisk och skaldjur. Njut av utsikten över havet, klipporna och allt som oftast en dramatisk himmel i skymningen.
 • Bara fikasugen? Hamnbageriet i Kungshamn har ett stort hantverkssortiment av bröd, kakor och tårtor.

Fler matställen i Sotenäs.

 

First Camp Solvik

 

Familjecampingen First Camp Solvik utanför Kungshamn välkomnar dig med stugor, husbilsplatser, campingtomter och fina tältområden. Spännande aktiviteter både till havs och på land och i närheten ligger den populära Smögenbryggan med restauranger, butiker och caféer.

 

Stocken Camping, Orust

Betyg 4 – öppet april - september

Stocken Camping är den perfekta campingen när hela familjen vill njuta av skärgården och umgås tillsammans i en stressfri miljö. Du hittar campingen på Orusts västra sida. Det är en naturskön och lugn familjecamping med plats för tält, husvagnar och husbilar. Här finns även villavagnar och traditionella stugor med egna uteplatser. Hela området är omgärdat av ett klipplandskap som bjuder in till lekfulla upptäcktsfärder och strapatser. Sandstrand och bryggaområde finns på behagligt gångavstånd. För den som vill utforska omgivningar ännu mer rekommenderas att hyra cykel eller kajak. Under sommaren anordnas barnklubb, fotbollsskola och krabbfisketävlingar.

Se och göra i närheten av Stocken:

 • Paddla kajak – Orust är Sveriges fjärde största ö och är omgärdat av vackert variationsrika paddlingsvatten för såväl endags- som flerdagsturer.
 • Stocken – Utforska det lilla kustsamhället som ligger på promenadavstånd från campingen. Kan du hitta det gamla posthuset med sina gulmålade små luckor, som på senare år blivit ett av Stockens mest fotograferade objekt?
 • Orust Golfklubb – Denna seasidebana bjuder på rolig golf och vacker havsutsikt.
 • Båtluffa – Gör en dagsutflykt till mysiga Käringön eller Gullholmen.

Fler upplevelser i Södra Bohuslän.

Ät gott i närheten av Stocken:

 • På Mias Sjöbod i Hälleviksstrand äter du lättare lunch, men framför allt njuter du av gudomligt fikabröd. Med förbered dig på att det kan bli trångt i det pittoreska sjöbodscaféet.
 • Restaurang Picasso på havshotellet i Nösund serverar mat tillagad på råvaror från det bohuslänska skafferiet.

Fler matställen i Södra Bohuslän.

 

Grebbestadfjorden, Grebbestad

Betyg 3,5 – öppet året om

Grebbestadfjorden, eller Grebbestad Camping som den också kallas, ligger i utkanten av en av västkustens främsta skaldjursmetropoler. En kort promenad tar dig ner till havet eller ut på upptäcktsfärd i lummiga klippområden. Utmana vänner och familj på äventyrsgolf och boule, eller varför inte hyra cykel en dag och upptäck de natursköna omgivningarna? Väl tillbaka på campingen kan du varva ner i bastun, kanske kombinerat med ett dopp i havet. Förutom klassiska campingplatser och stugor finns ett pensionatboende med hotellstandard.

Fotograf: Jerker Norlander

Se och göra i närheten av Grebbestadfjorden:

 • Grebbestad – Här finns mysiga butiker, en biograf och en virtuell bowlingbana. Dessutom hittar du ett av kustens bästa paddelvatten här och många företag som gärna hjälper dig ut på äventyr.
 • Vitlycke museum – Upptäck en fascinerande historia och se de världsärvda hällristningarna i Tanum.
 • Fjällbacka – Camilla Läckberg har gjort denna mysiga ort till ett av Sveriges mest omskrivna kustsamhällen.

Fler upplevelser i Tanum.

Ät gott i närheten av Grebbestadfjorden:

 • I campingens restauranglokal serveras frukostbuffé varje dag under högsäsong och vid efterfrågan även under lågsäsong.
 • En promenad till närliggande Grebys Hotell & Restaurang är att rekommendera. Här står ostronet i centrum, tillsammans med mikrobryggd öl.
 • Även restaurang Telegrafen, inne i Grebbestad, serverar mat och dryck i toppklass.

Fler matställen i Tanum.

 

Saltviks Camping, Grebbestad

Vackert belägen mellan klippor och hav i bohuslänska Grebbestad hittar du familjevänliga Saltviks Camping. Här finns det alltid något att göra, oavsett om du vill utforska havet, ge dig ut på en vandringstur, njuta på stranden eller koppla av i restaurangen med god mat och dryck.

Fotograf: Jerker Norlander

 

Hafsten Resort, Uddevalla

Betyg 3 – öppet året om

Hafsten Resort, strax väster om Uddevalla, har ett närmast oslagbart läge för dig som vill komma nära vattnet och naturen. Här finns fem markerade vandringsleder i olika svårighetsgrader. Ta dig ut på udden och njut av den makalösa utsikten över skärgårdens öar, eller bada i havet som omgärdar två av anläggningens sidor. Kombinera doppet med havsbastu, vedeldad badtunna eller ett besök till gymmet och mini-spat med bubbelpool. Här finns också ett poolområde med fyra pooler i varierande storlek och en 86 meter lång vattenrutschbana. Andra skojigheter inkluderar äventyrsgolf, trampbåtar, tennis och klättervägg. För den riktigt våghalsiga finns även Skandinaviens längsta zipline – hela 900 meter lång och med en topphastighet på 100 km/h.

Se och göra i närheten av Hafsten:

 • Havets Hus – Lysekils kanske mest kända besöksmål är precis som namnet antyder en plats som domineras av vatten. Här finns närmare 40 olika akvarier – från det lilla klappakvariet där du får klappa på sjöstjärnor och eremitkräftor, till det enorma tunnelakvariet där hajar och rockor simmar precis ovanför huvudet på dig. 
 • Bohusläns Museum – Ett levande kulturcentrum med ett stort programutbud. Intressanta utställningar varvas med temadagar och musikaftnar. För leksugna barn och vuxna finns Lekrummet där du tillsammans med barnen bland annat kan köra en ångare.
 • Stellas Lekland – Precis vad det låter som, ett land för alla leksugna!
 • 2 Fröknar inredningsbutik – Mysigt ställe med kläder och designartiklar.

Fler upplevelser i Uddevalla.

Ät gott i närheten av Hafsten:

 • Hafsten har tre restauranger: Corallen (à la carte, öppet året runt), Strandkanten (pizza, grillat, trubadurkvällar och musikquiz) och Poolkanten (sommarmat). Dessutom finns en butik.
 • Tar du bron över till Orust kommer du snart till Slussens Pensionat. Förutom god mat kan du lyssna på skön livemusik från kända artister i takt med ljudet av vågornas kluckande under dina fötter. 
 • Brygghuset i Fiskebäckskil är flerfaldigt prisad som Årets Whiskykrog i Sverige.
 • När sötsuget blir för stort föreslås en tur in till Uddevalla. Välj mellan de båda White Guide-rekommenderade caféerna Fredborgs och Lejas Café.

Fler matställen i Uddevalla.

 

 

Till Camping i Bohuslän >> 

Tänk på att aktivitetsutbud och öppettider för restauranger, besöksmål, boenden och butiker varierar över året. Aktuell information hittar du på företagens egna hemsidor.

 

Andra har också läst: