Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Dressin

    Fotograf: Rhino

  • Dressin

    Fotograf: Roger Borgelid

Upplev mer - Trampa dressin

Att cykla dressin är spännande och lätt på samma gång. Det rullar nämligen på rätt bra när stålhjul möter stålräls. Och inte kan du cykla vilse heller... det är bara att följa spåret.

 

I Dalsland hittar du två gamla tågsträckningar som idag kan upplevas trampande med dressin. Den ena är 50 km lång, den andra 10 km. Båda natursköna och de passerar gott om trevliga stopp för bad och fikapauser. 

Fotograf: Christiane Dietz

Passar för hela familjen

Att cykla dessin passar för nästan alla åldrar- Även om de som är lite yngre kanske inte når ner till tramporna finns det plats för passagerare på alla dressiner. Ni kan vara tvugna att lyfta på och av dressinen vid flra tillfällen, så var säkra på att ni orkar lyfta. 

Singel eller tandem?

Välj mellan singel- och tandemdressin. Tandemdressinen kräver mindre av tramparen eftersom ni alltid är två som hjälps åt i uppförbackarna. Du kan själv anpassa längden på din tur och kan när som helst vända på dressinen och vända tillbaka. 

Kombinera mera

Att cykla dressin kombinerar motion och frisk luft med vackra vyer och härliga naturupplevelser. Om du både vill cykla dressin och paddla finns det gott om möjlighet att kombinera. 

Fotograf: Rhino

Bengtsfors - Årjäng (50 km) 

Sträckan mellan Bengtsfors och Årjäng är totalt 50 km lång och dressinerna hyr du hos DVVJ i Bengtsfors. Turen i gränstrakten mellan Dalsland och Värmland är omväxlande och vacker - inte för intet kallas sträckan de vackra vyernas järnväg. Du passerar flera fina badsjöar på din tur så om vädret tillåter är det en bra idé att ha med sig badkläderna. Kiosk finns på Silverlake Camp i Kråkviken, medan lanthandel och restauranger finns i Gustavsfors. Längs vägen finns flera rastplatser och övernattningsmöjligheter. Varför inte börja och avsluta turen på First hotel som lockar med nybäddade sängar och god mat. 

www.dvvj.se

Svanskogsbanan (15 km)

Turen går längs idylliska skogssjöar från Forsbackabaden utanför Åmål till Ömmelns station utanför Svaneholm. Packa picknickkorgen, eller varför inte beställa av oss, och ta med badkläderna för ettlagomt äventyr genom trolska skogar och längs glittrande sjöar. Stanna efter vägen och bredut picknickfilten eller vänta tills ni når fram till Ömmeln där det finns en rejäl och bra grillplats.

www.joytrail.se

Fotograf: Joytrail

Silverlake

Kombinerar kanot/dressinturer enligt era önskemål. Byte sker  vid Kråkviken eller i Gustavsfors. När du trampar dressin transporterar de er personliga utrustning, då det kan bli trångt på dressinen. Turen kan starta eller sluta med dressin.

Joytrail Kombo

Det får plats lika många i en kanot som på en dressin. Så varför inte trampa dressin i ena riktningen och kanot tillbaka, eller tvärtom. Vill ni göra en flerdagarstur förlänger ni bara paddelturen i västra Värmland och norra Dalsland.

Andra har också läst...