({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Dressin

Fotograf: Rhino

Upplev mer - Trampa dressin

Att cykla dressin är spännande och lätt på samma gång. Det rullar nämligen på rätt bra när stålhjul möter stålräls. Och inte kan du cykla vilse heller... det är bara att följa spåret.

I Dalsland hittar du två gamla tågsträckningar som idag kan upplevas trampande med dressin. Den ena är 50 km lång, den andra 10 km. Båda natursköna och de passerar gott om trevliga stopp för bad och fikapauser. 

Fotograf: Christiane Dietz

Passar för hela familjen

Att cykla dessin passar för nästan alla åldrar och även om de som är lite yngre kanske inte når ner till tramporna finns det plats för passagerare på alla dressiner. 

Du kan själv anpassa längden på din tur efter som du när som helst kan vända på dressinen och trampa tillbaka igen. 

Kombinera mera

Att cykla dressin kombinerar motion och frisk luft med vackra vyer och härliga naturupplevelser. Om du både vill trampa dressin och paddla kanot finns det gott om möjlighet att kombinera och trampa åt ena hållet och paddla tillbaka. 

Fotograf: Rhino

Bengtsfors - Årjäng (50 km) 

Sträckan mellan Bengtsfors och Årjäng är totalt 50 km lång och dressinerna hyr du hos DVVJ i Bengtsfors. Turen i gränstrakten mellan Dalsland och Värmland är omväxlande och vacker - inte för intet kallas sträckan de vackra vyernas järnväg. Du passerar flera fina badsjöar på din tur så om vädret tillåter är det en bra idé att ha med sig badkläderna. Kiosk finns på Silverlake Camp i Kråkviken, medan lanthandel och restauranger finns i Gustavsfors. Längs vägen finns flera rastplatser och övernattningsmöjligheter. Varför inte börja och avsluta turen på First hotel som lockar med nybäddade sängar och god mat. 

www.dvvj.se

Svanskogsbanan (15 km)

Turen går längs idylliska skogssjöar från Forsbackabaden utanför Åmål till Ömmelns station utanför Svaneholm. Packa picknickkorgen eller varför inte beställa en matsäck av Joytrail, och ta med badkläderna för ett lagomt äventyr genom trolska skogar och längs glittrande sjöar. Stanna efter vägen och bredut picknickfilten eller vänta tills ni når fram till Ömmeln där det finns en rejäl och bra grillplats. I slutet av banan kör ni igenom en tågtunnel. 

www.joytrail.se

Fotograf: Joytrail

Silverlake

Kombinerar kanot/dressinturer enligt era önskemål. Byte sker  vid Kråkviken eller i Gustavsfors. Turen kan starta eller sluta med dressin.

Joytrail Kombo

Det får plats lika många i en kanot som på en dressin. Så varför inte göra båda! Vill ni göra en flerdagarstur förlänger ni bara paddelturen i västra Värmland och norra Dalsland.

Upptäck mer av Dalsland

Det finns mycket att se och uppleva i Dalsland. Med storslagen natur, tusentals sjöar, ett rikt kulturliv och mycket utrymme för livsnjuteri.

 

Andra har också läst...