({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf:  Jonas Ingman

Ät gott i Dalsland

I Dalsland gillar vi mat. Mat med närproducerade råvaror och lokal förankring. Jordbruk, jakt och natur präglar Dalsland vilket avspeglas i de flesta menyer. Våra restauranger hämtar gärna inspiration och ingredienser från naturen och det är inte ovanligt att du hittar något du aldrig smakat tidigare på tallriken.

Genuin mat i genuina miljöer. Det dalsländska köket har mycket att erbjuda. Och konstigt vore väl annat med tanke på den enorma tillgång på lokala råvaror från sjö, äng och skog som våra kökschefer har att välja bland i Dalsland.

Oavsett om du letar efter en magisk trerätters meny eller en snabb lunch kommer du inte att bli besviken. Och eftersom Dalsland är litet är det inte långt mellan matupplevelserna.

Öjentorps kök

White Guide-rekomenderad restaurang på Baldersnäs Herrgård. Med hög ambition borgar de för lustfyllda smaker och kvalitet in i minsta detalj. Allt inramat i en underbart lugn och skön miljö.

Upperud 9:9

Bakar och lagar mat från grunden och efter säsong i eget kök. Råvaror hämtas från skog, sjö och lokala odlare. Maten är huvudsakligen grön, med inslag av kött, fågel och fisk. Dukar gärna den långa baren med en festlig buffé. 

upperud.se

Not Quite Bistro

I den gamla smedjan på Fengersfors bruk huserar en blandning av restaurang och café, helt enkelt vad man i Frankrike brukar kalla för en bistro. Enkla men genuina rätter och hembakat. 

notquite.se

Ragnerud kök

Här lagar de mat från grunden och ger den tid och kärlek med närproducerade råvaror från Dalsland och Västsverige. Ät gott med utsikt över Ragnerudssjön på Dalslands vandringsdestination i söder.

Stenebygrytan

Stenebygrytan på Dalslands Aktiviteter är en välrenomerad modern krog med stor passion för dessert och choklad samt mat som är ekologisk och lokalt producerade med en fransk twist. 

stenebygrytan.se

Håfveruds Brasseri

Ett stenkast från akveduktent vid Dalslands center ligger Håfveruds Brasseri med laxrökeri och restaurang, just vid kanalkanten. Här serveras spännande många laxrätter och deras fisksoppa är mycket omtalad. 

hafveruds.se

Rosellmagasinet

Rosellmagasinet är ett gammalt magasin som anses vara Bengtsfors äldsta byggnad som idag inhyser en populär restaurang. Här kan man njuta av både lunch och á la carte med Lelångs vatten kluckande under bryggan. 

rosellmagasinet.com

Dalslands Gästgiveri

Arrangerar festligheter samt luncher och middagar för större sällskap. Avnjut vällagad mat till en storslagen utsikt över sjön Ånimmen. 

dalgast.se

Tössestugan

Ett självklart stopp för den som reser på väg E45. Fin husmanskost, berömda räkmackor och mycket i fikaväg. Tössestugan är rustik, hemtrevlig och har många stammisar. 

tossestugan.se

Wärdshuset på Dal

Café Gruzzolo på Wärdshuset på Dal är ett annat fint stopp längs väg E45. Här kan du välja mellan Svensk eller Italiensk mat. De har även en salladsbar samt smörgåsar och delikatesser från Italien.

wpdal.com

 

Hittade du inte vad du letade efter?

Ingen fara. Det finns fler härliga restauranger att välja bland i Dalsland.

 

Andra har också läst...