({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf:  Jonas Ingman

Ät gott i Dalsland

I Dalsland gillar vi mat. Mat med närproducerade råvaror och lokal förankring. Jordbruk, jakt och natur präglar Dalsland vilket avspeglas i de flesta menyer. Våra restauranger hämtar gärna inspiration och ingredienser från naturen och det är inte ovanligt att du hittar något du aldrig smakat tidigare på tallriken.

Genuin mat i genuina miljöer. Det dalsländska köket har mycket att erbjuda. Och konstigt vore väl annat med tanke på den enorma tillgång på lokala råvaror från sjö, äng och skog som våra kökschefer har att välja bland i Dalsland.

Oavsett om du letar efter en magisk trerätters meny eller en snabb lunch kommer du inte att bli besviken. Och eftersom Dalsland är litet är det inte långt mellan matupplevelserna.

Öjentorps kök

 Dals Långed
White Guide-rekomenderad restaurang på Baldersnäs Herrgård. Med hög ambition borgar de för lustfyllda smaker och kvalitet in i minsta detalj. Allt inramat i en underbart lugn och skön miljö.

Upperud 9:9

 Upperud
Bakar och lagar mat från grunden och efter säsong i eget kök. Råvaror hämtas från skog, sjö och lokala odlare. Maten är huvudsakligen grön, med inslag av kött, fågel och fisk. Dukar gärna den långa baren med en festlig buffé. 

upperud.se

Not Quite Bistro

 Fengersfors
I den gamla smedjan på Fengersfors bruk huserar en blandning av restaurang och café, helt enkelt vad man i Frankrike brukar kalla för en bistro. Enkla men genuina rätter och hembakat. 

notquite.se

Ragnerud kök

 Högsäter
Här lagar de mat från grunden och ger den tid och kärlek med närproducerade råvaror från Dalsland och Västsverige. Ät gott med utsikt över Ragnerudssjön på Dalslands vandringsdestination i söder.

Stenebygrytan

 Dals Långed
Stenebygrytan på Dalslands Aktiviteter är en välrenomerad modern krog med stor passion för mat som är ekologisk och lokalt producerade med en fransk twist. 

stenebygrytan.se

Håfveruds Rökeri & Brasseri

 Håverud
Ett stenkast från akvedukten serveras många spännande laxrätter. Deras fisksoppa är mycket omtalad. 

hafveruds.se

Rosellmagasinet

 Bengtsfors
Rosellmagasinet är ett gammalt magasin som anses vara Bengtsfors äldsta byggnad som idag inhyser en populär restaurang med Lelångs vatten kluckande under bryggan. 

rosellmagasinet.com

Local Idiot

 Ed
Restaurang & Vinhus med en trevlig uteservering och utsikt över Stora Le. Krögarparet med livslång krogerfarenhet från städer som Stockholm, Visby, Åre, New York erbjuder på en spännande cross-over meny.

localidiot.se

Tössestugan

 Åmål
Ett självklart stopp för den som reser på väg E45. Fin husmanskost, berömda räkmackor och mycket i fikaväg. Tössestugan är rustik, hemtrevlig och har många stammisar. 

tossestugan.se

Wärdshuset på Dal

 Mellerud
Café Gruzzolo på Wärdshuset på Dal är ett annat fint stopp längs väg E45. Här kan du välja mellan Svensk eller Italiensk mat eller bara ta en fika.

wpdal.com

 

Hittade du inte vad du letade efter?

Ingen fara. Det finns fler härliga restauranger att välja bland i Dalsland.

 

Andra har också läst...