({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Gaby Karlsson Hain

Utbildningar i Dalsland

Dalsland är känt för sin vackra natur och rika kulturliv. Därför är det inte så konstigt att det här finns utbildningar för dig som vill fördjupa dina kunskaper inom dessa områden.

Här finns bland annat en av Sveriges kreativaste skolor för konst, design och hantverk - Stenebyskolan. För dig som vill arbeta inom turism har vi flera olika guideutbildningar att erbjuda. Läs mer om de olika utbildningar som du hittar i Dalsland. 

 

 

Steneby

Ett kreativt centrum för utbildning inom konst, design och hantverk i en unik studiemiljö

Steneby är ett kreativt centrum för utbildningar inom konst, design och hantverk. Hit söker sig människor från hela världen för att påbörja sin utbildningsresa, utbilda sig till ett yrke och fördjupa sin kunskap i material och processer.

Som värd åt Stenebyskolan och Göteborgs universitet erbjuds här utbildningar på olika nivåer med fokus på praktiskt lärande. Utbildningarna är till stor del formade kring de fullt utrustade verkstäderna, som är Stenebys hjärta och som ger studenterna mycket bra förutsättningar att arbeta i trä, metall och textil.

www.steneby.se

 

 

Dalslands folkhögskola

Dalslands Folkhögskola finns i Färgelanda och Trollhättan. I Färgelanda ligger folkhögskolan i natursköna omgivningar ett stenkast från centrum. Skolan har en matsal och det bjuds på förmiddagsfika alla skoldagar. Det finns även möjlighet att äta lunch här. Folkhögskolan har ett internat som man kan bo på.

Dalslandsguide

En kurs för dig som vill läsa till Dalslandsguide på kvartsfart under tio månader. Om du genomför hela kursen har du möjlighet att guida upp för att bli certifierad guide enligt SveGuides normer.

Guidekursen är inriktad på natur och kultur i Dalsland. I kursen ingår träffar under ett antal helger i cirka tio månader. Studiebesök, föreläsningar och praktiska moment varvas. Basen för kursen är Dalslands folkhögskola men i utbildningen ingår studiebesök på olika platser i området, vandring, bussguidning, matlagning utomhus och flera andra saker. Kursen arrangeras av Dalslands folkhögskola i samarbete med partners inom turism och utbildning i Dalsland.

Läs mer om hur du blir Dalslandsguide

 

Äventyrsguide

En ettårig yrkesutbildning för dig som vill arbeta med att guida människor på äventyr i naturen. Besöksnäringen är en växande bransch, och för dig som drömmer om att starta eget företag kan utbildningen vara en riktigt bra start. En bred guide- och friluftsutbildning i allt från grundläggande friluftsteknik som klädsel, matlagning ute, eldning och lägerbygge, till entreprenörskap och natur- och kulturhistoria. Att planera och förbereda arrangemang och guidningar, hantera grupper och stå för ett gott värdskap ingår.

En stor del av utbildningen bedrivs praktiskt i naturen och under året tillbringas många kvällar vid lägereldar och åtskilliga nätter i tält för att få den friluftsvana som krävs för att kunna arbeta som ”outdoor professional”.

Läs mer om hur du blir äventyrsguide

 

 

Utsikten - Scandinavian School Of Civics and Tourism

Dals Eds gymnasieskola med Skandinavisk profil med elever från Sverige, Norge och Danmark studerar tillsammans. Här finns utbildning i äventyrsturism och skolan erbjuder HT-programmet och SA-programmet. Eleverna bor på skolans internat tillsammans med klasskamrater från de tre olika länderna. Under skoltiden möter de dom skandinaviska språken i undervisningen och på fritiden lär de sig förstå norska och danska genom att umgås med sina klasskamrater.

www.utsikten.info