({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Not Quite

Fika i Dalsland

Fika är bland det svenskaste som finns, och naturligtvis hittar du godbitar även i Dalsland. Många av våra caféer använder lokala råvaror i sina bakverk och plockar in det som naturen och trädgården erbjuder.

Passa på att prova Klengås som en dalsländsk/värmländsk specialitet som helst ska avnjutas nybakad. De flesta av våra caféer är vackert placerade och lockar till långa kaffestunder i solen. 

Not Quite café & bistro

I den gamla smedjan huserar det man i Frankrike kallar en bistro. Bakverk, stenugnsbakat bröd och gott om plats på uteserveringen i skulpturparken.

notquite.se

Café Bonaparte

Strax intill Dalslands Konstmuseum ligger Café Bonaparte. Sitt i caféet eller på glasverandan och njuta av en kopp kaffe och något sött. Under soliga dagar kan du blicka ut över sjön Spången från uteserveringen.

dalslandskonstmuseum.se

Upperud 9:9

Bakar och lagar rustik mat från grunden och efter säsong i eget kök. Råvaror hämtas från skog, sjö och lokala odlare. Serverar lunch och fika sommartid samt varje lördag från påsk.

Dalsland Moose Ranch

Besök älgcaféet på Dalsland Moose Ranch i Dals-Ed. Pannkakor, tårta, lättare mat och mycket mer. Öppet vår till höst.

Evenstorps Gård

Café och gårdsbutik på en gård fulla av djur och bärodlingar. Ett riktigt utflytsmål för hela familjen. Fika, klappa smådjur och i butiken hittar gårdens hallon- och rabarbersortiment, kött och mycket annat. 

evenstorpsgard.se 

Tollebol kvarncafé

Mysigt sommarcafé som serverar våfflor, klengås, glass och andra godsaker på Tollebolkvarn. Besök också det lilla charmiga museet intill med smådjur för de minsta.

Nössemark café och restaurang

Färgglatt café och restaurang med fina veganska och vegetariska alternativ. Camping, gästhamn och badmöjligheter.

Ekholmen Café och Gårdsbutik

Ekholmens säteri, Café och Gårdsbutik erbjuder både museum, gårdsbutik och café. Den flygeln som idag huserar caféet byggdes redan 1785. 

Läs mer

Caféet vid Örtagården

I Brunnsparken med Dals Rostocks före detta hälsobrunn finns många sevärdheter. Under sommaren kan du njuta av hembakt bröd i hembygdsföreningens kafé.

rostock.se

Slusscaféet i Långbron

Från början av juni till slutet av augusti serverar Dalslands kanal glass och våfflor på slusscaféet vid Långbron i Dals Långed.

Café Stenebylängan

Njut av café, glass eller typisk dalsländsk fika hos Dalsland Aktiviteter. Caféet  ligger precis mitt emot receptionen och med vy över älghagen. De har eget bageri, servering av kulglass och stor uteplats.

Läs mer

Hitta fler caféer

Det finns gott om mysiga små fik runt om i Dalsland, speciellt på somrarna. Vi har samlat många härliga tips och hoppas du ska hitta caféer som passar just dig.

 

Fotograf: Emma Augustsson

Sommarcaféer

Under sommaren dyker det upp caféer som svampar ur jorden runt om i Dalsland. Gamla kvarnar, båthus och hembygdsgårdar öppnar upp och de flesta erbjuder fika med hög kvalitet. Dessa caféer kan vara svårt att hitta information om, men hör med den lokala turistbyrån så hjälper dem dig att hitta. Och skulle du se en handmåladskylt vid vägen som säger café, tveka inte att svänga in. 

Du hittar tips på sommarcaféer här

 

Andra läste också...