({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Gaby Karlsson Hain, Dalslands Turist AB

Bo i egen stuga

Inget säger väl svensk semester lika mycket som en egen stuga. En plats att koppla av på och finna sitt inre lugn. Ta dagen som den kommer helt enkelt!

 

Ta hand om dig själv, ta en kopp kaffe i trädgården eller på verandan, åk på utflykt eller plocka bär och svamp i skogen. Det är livet det! Stugsemester är härligt. Den sociala personen söker sig till stugbyar med ett större sällskap eller för att stöta på nya bekantskaper. Den som söker lugnet hyr sig en stuga vid skogsbrynet med rådjuren som närmsta granne. 

 

Swedish Country Living

Bo i någon av de charmiga erimitstugorna hos Swedish Country Living. Charmiga och helt unika i sitt slag. Alla stugorna är byggda på det mest hållbara sätt med material från området. Nära till både vandring och paddling bara en kort promenad från sjön. Omgiven av skog och fårhagar. En riktig upplevelse!

swedishcountryliving.com

 

Bo i en slussvaktarstuga vid Dalslands kanal

Vill du bo i en stuga alldeles vid sjökanten? Dalslands Kanal AB erbjuder boende i slussvaktarstuga längs Dalslands kanal. Ett flertal mindre stugor – lämpliga för 2-6 personer, trevligt inredda med mycket hög standard. Samtliga ligger sjönära och det ingår en båt i hyran till nästan alla stugor. 

dalslandskanal.se

 

Rolfskärrs Stugby

Rolfskärr ligger nära Tösse ett par mil söder om Åmål. Stugorna ligger i skogskanten ovanför stränder och klippor. De allra flesta har milsvid utsikt över Vänern. Här kan du fiska, bada och trivas.

rolfskarr.com

 

Stugsemester PÅ sjön

Avkoppling i en liten stuga vid en sjö, det är semesterdrömmen för många. Dalslands Stugbåtsuthyrning tar drömmen lite längre - här kan du njuta av av stugsemstern PÅ en sjö. Eller flera. Med de här finurliga ekipagen kan du faktiskt slussa från sjö till sjö. Du bor bekvämt, ankrar där du trivs och njuter av en semester i total frihet. 

stugbaat.se

 

Fotograf: Gaby Hain Karlsson

The Visitor

The Visitor Restaurang & Stugby är beläget mitt i naturparadiset Håverud, i Melleruds kommun vid Dalslands Kanal och den berömda Akvedukten. Bo och ät gott i ett område rikt på upplevelser och aktiviteter.

thevisitor.se

 

Högsbyns Fritidscenter

Högsbyns Fritidscenter ligger där naturen är som vackrast, mitt i Dalsland vid sjön Råvarpen. Här finns stugor i några olika storlekar, varav vissa har egen badstrand. Nära till friluftsliv och hällristningar.

Högsbyns fritidscenter

 

Ragneruds Camping

Mitt i naturen utanför Högsäter. Nära till fina vandringsleder, paddling och cykling. Bra restaurang och många aktiviteter.

Gröne Backe Camping

Natursköna Gröne Backe Camping är belägen i utkanten av samhället Ed.

Vita Sandars Camping

Familjecamping strax utanför Mellerud med en av Vänerns längsta sandstränder. Bra läge för utflykter i området som till exempel akvedukten i Håverud och Dalslands konstmuseum . På campingen finns allt från pool och äventyrsgolf till restaurang och bastu.

Örnäs Camping

Camping vid Vänerns strand ca 10 min promenad från Åmåls Centrum.

Ursands camping

Familjecamping  vid Vänern utanför Vänersborg i ett naturskönt område.

Fotograf: Christiane Dietz

Hyr stuga av privatperson

De allra flesta stugor med enskilt läge i Dalsland hyrs ut av privatpersoner förmedlade via uthyrningssajter som till exempel;

Fler stugor i Dalsland

Läs mer om stugor och stugbyar i Dalsland och hitta ditt semesterparadis. Det finns mycket att välja bland.

Andra har också läst...