({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Kerstin Ljungqvist - Mitt Dalsland

Konstnär och kulturentreprenör i Dals Rostock

"Dalsland är för mig framför allt den fantastiska naturen."

 

Utan att behöva åka långt har jag tillgång till många sorters natur – Vänerkusten, skogar och berg, alla fina sjöar och bäckar. Och som kontrast det platta jordbrukslandskapet i söder. Jag njuter av att kunna bo och leva precis som jag vill – nära andra människor och nära naturen på samma gång. Jag behöver inte resa någon annanstans för att jobba utan kan bo och arbeta på samma plats.

Varje dag tar jag stigen uppför berget till en utsiktsplats där jag kan se ut över bygden och Kinnekulle på andra sidan Vänern. Här finns ett rikt kulturliv med många konstnärer, hantverkare och musiker. Eftersom jag arbetar med både natur och kultur är Dalsland den perfekta platsen för mig att bo och verka i. Och skulle jag vilja åka till Göteborg tar det bara en timme med tåget från Mellerud.

 

Besök Dals Rostock

Dals Rostock är en gammal kurort med ovanligt intressant historia. Orten har vuxit upp kring den gamla hälsobrunnen, samt de stora odlingarna av medicinalväxter till apoteken med anor från 1700-talet. I dag är den lilla orten ett mysigt besöksmål för dig som gillar historia, konst och natur. Du kan bland annat besöka:

  • Kerstins ateljé och butik
  • Örtagården
  • Hembygdsmueet där du bland annat kan se en gammal apoteksmiljö samt miljöer från brunnstiden.
  • Antikvariat Stockrosen
  • Tant Vanja textilmuseum
  • Det lilla lilla stationshuset 
  • Sommarcafé

Läs mer om Kerstin & Dals Rostock

 

Dalslands rika kulturliv

Dalsland har ett stort kulturutbud med massor av skaparglädje och fantasi att följa som brödsmulor genom hela landskapet. Allt från utställningar, konserter, litteraturevent och hantverksbutiker.

 

Andra har också läst...